абе до фкусови е...
абе вие сте деца бе... појма немате... на времето “во сиромаштијата“ комунистичка важело правилото: КОД НАС СЕ НИШТА НЕ БАЦА... па така од цревата се правеле ширдани, или евентуално кобасици, од ушите и опашките со се колениците се правело пача, а бубрезите мх мх мх, се прави домашна пита со месо-бубрези, измешана со зеље. од р’скавиците на бутовите и пршлените со се малку мрсно се правеа крезлички, мада некои и во крезличките тураа ситно сецкани цревца (тенкото црево). едино желудникот и жучката се вареле и се давале на кучињата и они да се омрсат. а свинска глава.. ехееееее... ако убаво се обвари, па се испече, права посластица, а од варената вода се правела чорба. едино ден денес е останато да се користи делот од стомакот и познатата чкембе чорба.
појма си немате од традиционална македонска храна... а не тука проамерчики продукти чизкејк и останати измишљотини од збеснотилак... иди земи јади ориз со стапчиња абаго... пошто и тоа стана хит во америка...
инаку да, пача денес јадев.. морав... вчера ми напрајвте невидено многу лиги со пачата... успат и во дестан опалив една 15-ка, додека чекав да ми го довршат оделото...