Автор Тема: Храна  (Прочитано 1236512 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
Одг: Храна
« Одговори #7845 на: 10 Јули 2022, 21:29:46 pm »
Ако си за кебапчиња имаш во тетекс ама во Ѓорче е не е во Влае.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Па не само за ќебапи, можи и за останати ствари што можат да се фрлат на скара :)
Разочаран сум претежно од меленото... да се надоврзам на претходниот пост, пред две недели јадев мелено во најобична биртија во Врање, имаше подруг шмек.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #7846 на: 10 Јули 2022, 21:43:29 pm »
А мелено престанав да јадам кај нас, не може секоја трафика у Врање да има подобро мелено него извикани кафани у Скопје.

„Лесковац“ кај мајчин дом и позади Capitol во Аеродром сеуште држат добро мелено. Има и други места, со различен вкус од српските, но квалитетно. Не е дека нема, само зависи дали сакаш „скопски“ вкус или си понаклонет кон српскиот шмек.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #7847 на: 10 Јули 2022, 21:46:45 pm »
Кај нас машините за мелење претставуваат минијатурни црни дупки :)

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #7848 на: 10 Јули 2022, 22:02:57 pm »
Кај Бале се иде за готвено, во Алтан за скара, похованици, ок цени и феноменална услуга.
Убаво си кажа Смоле. Исто многу пријатно сум изненаден од вешалицата кај Тото, блиску до 7ца, феноменална.

А мелено престанав да јадам кај нас, не може секоја трафика у Врање да има подобро мелено него извикани кафани у Скопје.
Лесковачка на Партизанска кај Педагошки ми ја пофалија многу. Од добар касап е месото. Деновиве ќе ја пробам.

Sent from my...

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
« Одговори #7849 на: 10 Јули 2022, 22:03:54 pm »

„Лесковац“ кај мајчин дом и позади Capitol во Аеродром сеуште држат добро мелено. Има и други места, со различен вкус од српските, но квалитетно. Не е дека нема, само зависи дали сакаш „скопски“ вкус или си понаклонет кон српскиот шмек.
Петковски марино, шарската ммммм

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #7850 на: 10 Јули 2022, 22:50:09 pm »

Не сум јадел таму 15 години, баш ќе пробам.

А од мелено преферирам само да не ми е лошо цел ден после јадење. Седмица е очајна, Тетекс го расипаа, у Алтан тоа е може единствено лоше, не знам што ставаат ама има нешто што мене ми смета.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7851 на: 10 Јули 2022, 23:14:55 pm »
Е, ако е за да не ждригаш цел ден и да ти биде лошо, препораките се следни:
Бутката на пумпата у автокоманда на излез - „Шоферска“. Повеќе гужва има на таа до „Шоферска“, ама оваа е оригиналната „алкалоид“ што беше порано. Лепче со плескавица или две. Не зимај „гурмански“ и слични. Секако, без сосеви. Чисто скопско лепче со плескавица - „стоилко“ стил. Може кромид и буковец ако си љубител.
У Ѓорче (влае уствари, пред демократијата ѓорче беше) на партизанска, Цујо сендвичарата има добри гурмански и убава лепиња, исто лепче и пљеска, ништо друго.
Секако, „лесковац“ ги спомнав, специјалка (голема гурманска) у тортиља, да не гнетеш многу леб.

За у кафани, само у „дм“ јадам мелено, ама таму ми спремаат по мој терк месена шарска со екстра сецкана сланина.

Толку од меленото на скара тука кај нас, друго не знам. Од овие места, никад не сум имал проблеми со стомак, а имам „детектор“ на лошо месо у желудников, одма сака надвор :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #7852 на: 10 Јули 2022, 23:39:43 pm »
Леле колку ве сакам сите моментално.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен TSI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 202
« Одговори #7853 на: 11 Јули 2022, 13:28:45 pm »
Кој е за кебапчиња само Фокус кебапчилница кај пазарчето Бутел.

Нема подобри.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2177
« Одговори #7854 на: 11 Јули 2022, 19:05:17 pm »
И Ем Мер има добри кебапи.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #7855 на: 11 Јули 2022, 21:15:38 pm »
Ќе не изејш сите? Саучешќе.
@Simo - Carrier159 кај е то дм ? А мојш и практично да ни покажиш, секако делиме сметка :)
Инаку лесковачката од лесковац за 2 саати пак си гладен, мн е лесна, ич не прајт тегоВи. Ама моментално се на одмор.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7856 на: 11 Јули 2022, 22:15:08 pm »
Ќе не изејш сите? Саучешќе.
@Simo - Carrier159 кај е то дм ? А мојш и практично да ни покажиш, секако делиме сметка :)
Инаку лесковачката од лесковац за 2 саати пак си гладен, мн е лесна, ич не прајт тегоВи. Ама моментално се на одмор.
На Орце Николов, нема да ја промашиш. И онака сега пеш мораш по Орце Николов, пошто нема веќе паркинг за нормални луѓе :D Ја таму сум, не треба да се организираме нешто посебно, само треба да се појавите :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7857 на: 12 Јули 2022, 10:46:55 am »
Попис кога прават, и Симо го чкртнуваат таму ;D

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2177
« Одговори #7858 на: 12 Јули 2022, 23:35:59 pm »
Едно добри година ипол-две, по 2-3дена неделно јадевме од ДМ дур на работа. Слободно можам да кажам дека не ми здосади.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #7859 на: 12 Јули 2022, 23:54:10 pm »
Лимон на бифтеќи
Лимон на суфлаки
Put that motherfuckin' shit
On all the madafaki
Министерство за транс, поп и виски.