Па авион на инструменти се лета не гледаат преку стаклото како кола да возат па не го виделе ридот, можда ради временски услови или пак потфрлил некој уред, а и кажаа дека нешто фалело во авионот не памтам точно што беше, некој битен уред. Тој терен сигурно не им летан прв пат. Тоа ти е исто ко да кажеш крузер на пристаниште закачил друг брод при укотвување, демек на ретровизори паркира огромен брод колку зграда од 14 ката. Тоа трае едно пола саат па и повеќе. Инаку што вика дени како апансас излезе тоа ееејј тууп! Мене не ми се верува во владин авион па и во цивилен еве да турат недоволно искусен копилот, ако е така тоа е огромна грешка. Некаква грешка голема е направена а грешки прават и искусни луѓе. А како што кажуваа дека главниот пилот Марко бил искусен и професионален мене по зборењево ми изгледа токму спротивно од тоа, дефинитвно е потфатен. Демек ова играчка е леталово. А ако биле па толку лоши условите не требало да полетаат, кој им дал тогаш дозвола. Значи имало услови за летање/ слетување... Башка неколку пати се уклучи алармот. Не се правам дека нешто многу разбирам ама така ми изгледа мене...
@Мечето, не да не им чинел туку кажаа дека таков уред воопшто немало во авионот, фалел. Дали беше тој не знам, не памтам.