Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 601517 пати)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1903
  • Opel Astra 2.0 DI
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #630 на: 07 Јануари 2018, 19:48:15 pm »
Јас чистам, ама не се фалам по форуми :)
Ама не се разбиирам од правосмукалки, каква ќе ми дат, со таква чистам :)
Ти само од ракија се разбираш хехехе .... ;D

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #631 на: 07 Јануари 2018, 20:20:54 pm »
Полека стануваме фемина форум.
Остај го ти ипкис, да го видиш прозори кога брише секогаш подпевнува.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3157
« Одговори #632 на: 08 Јануари 2018, 18:14:29 pm »
Nilfisk Attix 30-01 PC ја користи сервисот што чисти патоси на работа, добро работи и усусава и течности, но кошта ~22.000 ден + ДДВ.

Nilfisk Aero 26-21 PC можеби влегува во буџетот од 200 евра.

Имам едen стар жолт WAP и еден нов 75L Nilfisk усисивач, двата работат одлично.

Васлин се од Струмица и мислам дека немаат продавница во Скопје.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11888
  • Архитект
« Одговори #633 на: 08 Јануари 2018, 21:59:25 pm »
Ако мора со вода видете ја оваа опција:
https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&filter_name=arnica&product_id=211529
Ние ја имаме и од чистењето сме задоволни. Супер влече, има разни четки за разлчни површини. Проблем е дека секога мора да ја спремиш правосмукалката пред да почнеш да ја користиш (да ставиш вода во садот) и кога ќе завршиш да го исчистиш убаво. Не доаѓа во предвид да остане неисчистена па дури и еден ден.
И јас имам позитивно искуство со овој модел. Една година секојдневно усисавање 80 квадрати со две големи кучиња и мука нема. Потенциометарот нешто заебаваше ама го средија под гаранција за неколку дена.
Одлично усисава, плус си ставаш етерично уље у резервоар и цела куќа мириса одлично.

Како што кажаа миењето е досадно и задолжително после секоја употреба, а после десетина си бара и едно детално чистење, пошто се заглавуваат глупости по тоа каналите.

И од мене препорака за Арника.
Ја имаме веќе 2-3 години. Одлична е.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18054
« Одговори #634 на: 14 Јануари 2018, 15:42:02 pm »
Колеги, ги контактирав од Securicom за Karcher производи, им побарав само понуда за усисивачи ама ми пратиле цел каталог со цени и информации, има доста производи. Ако некој сака да погледне што нудат, кажете, ќе го закачам каталогот на Google Drive, па видете си. :)

Вапови, чистачи на пареа, рачни и фул сајз усисивачи, потопни пумпи, пумпи за отпадна и чиста вода... Се носат и имаат.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #635 на: 14 Јануари 2018, 15:47:35 pm »
Закачи го де :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3912
« Одговори #636 на: 14 Јануари 2018, 16:37:23 pm »
I mene me interesira da go vidime  ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #637 на: 14 Јануари 2018, 16:49:35 pm »
Karcher каталог на производи - јануари 2018

Повелете. Ќе го постнам линков и во следнава тема: Перач за кола во случај да не ви текнува кај е.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #638 на: 14 Јануари 2018, 17:12:47 pm »
@MartinAlfista што одбра?
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #639 на: 14 Јануари 2018, 18:38:39 pm »
Она деталното чистење на усисивач со воден резервоар ја одврати мајка ми од купување на овие Arnica Bora усисивачиве, иако делуваат доста добри.

Најдов дека имаат 400W моќ на всмукување, и некако таа информација си ја ставив како примарен критериум во пребарување. Во Нептун имаат доста океј понуда на уреди, и најдов нешто што навидум би задоволувало голем дел од условите: компактност, одлична моќ на всмукување, лесно одржување и ХЕПА филтер кој се мие со вода.

Усисивачот е Philips FC9170, со хартиена кеса и 500W моќ на всмукување. Читав по интернет, има пофалби дека стварно може мртва баба од гроб да извлече ;D, а кесата лесно се празни зошто е хартија и џубрината лизгаат од неа, ХЕПА филтерот се пере со вода, и самиот усисивач е компактен и го собира во местото наменето за усисивачи кај нас дома.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8357
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #640 на: 24 Јануари 2018, 21:34:15 pm »
Јас баш ги разгледував чистачите на пареа за по дома.

Фала ти Мартин за каталогот.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #641 на: 25 Јануари 2018, 03:55:54 am »
Имаа моите таков на времето.. 2 пати и го џиднаа. Сега поновиве може да се ок, и ја се мислам за нешто на пареа, ама не сум уходан, сигурно би згрешил кога би зел, па ако земиш пиши што како...

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #642 на: 25 Јануари 2018, 08:29:59 am »
Tie sto imale iskustvo so cistac na parea znaat deka e toa promaseno/neupotreblivo/bozem-wow-nesto.
Imam doma, kupen pred "100 godini", iskoristen mozebi 3 ili cetiri pati. Od mene 2 pati, samo za kupatilo, I dosta bese, ne poveke.
Samoto ime "na parea" znaci deka stvara parea, odnosno 100 stepeni. Toa e isto sto I sauna. Znaci, ako mislite po doma deka ke cistite, racunajte deka ke napravite sauna, bukvalno. Zimno vreme toa znaci vlaga-mnogu vlaga, letno vreme-nejkam ni da pomislam sto ke se desi, ako preziveete ke kazete.
Stvarno neznam dali moze da e smeneto nesto kaj segasnive cistaci (posto toj sto mi stoi po doma I fakja mesto I prasina e od pred negde otprilika 30 godini-Italijanski, 100Gradi mislam deka se vika), no sto moze da se smeni ako rabotat so parea.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #643 на: 25 Јануари 2018, 09:19:16 am »
А чисти барем? Врати не помага да отвориш? Нели правосмукалката си ја збира пареата?

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #644 на: 25 Јануари 2018, 10:39:45 am »
Koja pravosmukalka da sobira pareata? Toa ne se pravosmukalki (ako mislis deka dobivas 2vo1 ured, ne, ni najmalku), ispustaat parea pod pritisok samo I demek poradi visokata temperature gi unistuvaat bakteriite.
Zimi Q-ot.
Plus, neli vikas deka imale tvoite I mnogu brzo videle "sto e muabetot".