Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 601540 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7247
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #615 на: 06 Јануари 2018, 20:54:52 pm »
За фамилија што живее во куќа, има двор секогаш би препорачал Карчер МВ5. Делува габаритен и хотелски, али влече. МВ3 е подобар пошо е помал али нема таква филтрацина како овој. Плус ако не сакаш да се замараш што собираш у случај да реновираш подома и те како е подобра варојанта од "играчките" што ги нудат.
Једин недотаток е што со цената не доаѓа и некои додатоци како за прашина, паркет, собирач на вода од текстил како за хемиско и сл.

А за душеци, мислам дека ништо нема да ти заврши работа како Кирби бидејќи тој има додаток баш за таква намена, каде со вибрации го растресува.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #616 на: 06 Јануари 2018, 22:58:42 pm »
Јас имам дома некоја беко со пластичен сад доле и прашината се лепи на водата. Не е нешто драматично снажна, додуша не е ни скапа (околу 100 евра) ама има една мана. Кога ќе завршиш со чистење мора и неа да ја испереш. Мене тоа ме нервира ептен. Има дупчиња, кривинчиња од тоа системот за филтрација па на крај и садот мора да го испереш. Па после кога ќе се исуши пак да ја составиш. Налет еј...
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8285
  • Плинаш!!!
« Одговори #617 на: 06 Јануари 2018, 23:09:29 pm »
Оваа ја имаш?

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20893
« Одговори #618 на: 06 Јануари 2018, 23:10:22 pm »
R2-D2 “Пластичарска едишн”
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #619 на: 06 Јануари 2018, 23:15:46 pm »
Оваа ја имаш?(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ми се ежи кожата кога ќе ја видам. Тој е моделот.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Присутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #620 на: 06 Јануари 2018, 23:19:58 pm »
Јас го имав истиот само портокалов. Не беше лош, само од истата причина им го поклонив на моите. Досаден за одржување. Па не дај боже од кога ке го измиеш да не го пребришеш, знеше остатокот од водата да се умириса.

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4073
« Одговори #621 на: 07 Јануари 2018, 02:45:28 am »
Какви папучари сте!!!
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1903
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #622 на: 07 Јануари 2018, 02:58:38 am »
Колеги, мајка ми сака да купи некој многу јак усисивач, со вода, но воедно да не е преголем. Да биде доволно јак да усисива душеци, кревети ово оно.

Кој купувал во скоро време, и е задоволен, нека даде предлог кој би чинел ДО 12000 денари (секако препорачливо е пониска да е цената).
Ние пред Нова Година земавме од топ шоп Shark Navigator со некој попуст 9000 ден излезе и плус доплативме за 5 год  гаранција некој си 350-400 ден  ..... За парите си вреде гледам женами доста ја фали плус лесно се чисти филтерот ..... за вакумот гледам кога се чисти тепих мислам ќе го откорни доста снажно делува, и си има повеќе додатоци со неа .....моја препорака ....     
 П.С. Бушав јас не чистам друг е задужен за таа работа  ;D .

Присутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #623 на: 07 Јануари 2018, 03:55:00 am »
И јас не чистам ама коа се купува техника за дома мора и јас да присуствувам.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9196
  • Пичлеме
« Одговори #624 на: 07 Јануари 2018, 07:12:11 am »
Јас чистам, ама не се фалам по форуми :)
Ама не се разбиирам од правосмукалки, каква ќе ми дат, со таква чистам :)

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
  • Сузуки Витариче
« Одговори #625 на: 07 Јануари 2018, 08:14:22 am »
Колеги, мајка ми сака да купи некој многу јак усисивач, со вода, но воедно да не е преголем. Да биде доволно јак да усисива душеци, кревети ово оно.

Кој купувал во скоро време, и е задоволен, нека даде предлог кој би чинел ДО 12000 денари (секако препорачливо е пониска да е цената).

Ако мора со вода видете ја оваа опција:
https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&filter_name=arnica&product_id=211529
Ние ја имаме и од чистењето сме задоволни. Супер влече, има разни четки за разлчни површини. Проблем е дека секога мора да ја спремиш правосмукалката пред да почнеш да ја користиш (да ставиш вода во садот) и кога ќе завршиш да го исчистиш убаво. Не доаѓа во предвид да остане неисчистена па дури и еден ден.

Препорака е да разгледаш Karcher кога веќе имате толку буџет. Има неколку помали модели кои сигурно се поефтини од 12000.
Правосмукалките не се на вода, но се професионални машини кои сигурно би ви завршиле работа.
Еве кој ги носи http://forum.carclub.mk/index.php?topic=1635.0

Потпис.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7247
« Одговори #626 на: 07 Јануари 2018, 08:28:01 am »
Ги има и во Securicom, евентуално да е останато нешто во Техномаркет

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18054
« Одговори #627 на: 07 Јануари 2018, 13:09:29 pm »
Ви благодарам на сите за предлозите! Оној од Топ шоп имал доволно сила, само што стварно е огромен предмет, и поради распоредот на просторот во кој живееме ќе мора да го чуваме во комшии. ;D

Ова што го предложи Севиџ го имале пријатели, кои чинам се задоволни од него. Хепа филтер има, влече, издувниот воздух мириса на чисто (иако цел ден усисивавме прашина од иверици и медијапани со усисивачот кога монтиравме кујна кај пријателите), али тоа госпожа мајка треба да пресече. Јас и со постоечкиот усисивач запињам и си влече, ама чим не е задоволна жената, џабе да се убедуваме.

Од Керхер/Кархер/Карчер (како и да се вика) ги контактирав, да ми пратат каталог што имаат на располагање. Исто ми текна да отворам каталог и на фирмата што порано беше WAP, чинам Nilfisk се вика сега, ама моделите се малку гломазни и се сомневам дека би ги собрало во просторот дедициран за усисивач.

Иначе, за водата се сосема во право, ја разбирам логиката. Стоена (полупрљава) вода се усмрдува, и чистењето станува контрапродуктивно. Ќе пренесам и тоа, да се подразмисли поубаво. :)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3912
« Одговори #628 на: 07 Јануари 2018, 13:18:44 pm »
http://vaslin.mk/mashini-za-chistenje-podovi/st-7/
I vaa dzirni ja ti fleva vo budzetot, jas ja imam ja koristam za cistenje na avtomobilite i sum prezadovolen od moknjosta ( batali na hartija so pisuva, vo zivo korne vlece )  ;D
Isto taka i ovaa
http://www.nimet.com.mk/SE62.html
 ;D
« Последно менување: 07 Јануари 2018, 14:25:12 pm Roci »

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 541
« Одговори #629 на: 07 Јануари 2018, 16:52:11 pm »
Ако мора со вода видете ја оваа опција:
https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&filter_name=arnica&product_id=211529
Ние ја имаме и од чистењето сме задоволни. Супер влече, има разни четки за разлчни површини. Проблем е дека секога мора да ја спремиш правосмукалката пред да почнеш да ја користиш (да ставиш вода во садот) и кога ќе завршиш да го исчистиш убаво. Не доаѓа во предвид да остане неисчистена па дури и еден ден.
И јас имам позитивно искуство со овој модел. Една година секојдневно усисавање 80 квадрати со две големи кучиња и мука нема. Потенциометарот нешто заебаваше ама го средија под гаранција за неколку дена.
Одлично усисава, плус си ставаш етерично уље у резервоар и цела куќа мириса одлично.

Како што кажаа миењето е досадно и задолжително после секоја употреба, а после десетина си бара и едно детално чистење, пошто се заглавуваат глупости по тоа каналите.