Океј Дечки погоре пишав што пишав ај да ве прашам нешто еве ги конкурентите и нивните цени
Инсигниа?
Инсигниа во топ оф д лајн издание изгледа вака
Значи имаме 2,0 битурбо дизел со 50 КС помалку! Кошта 30,000евра рамно + 500евра металик боја и плус 1500 евра доплата за 6 степен автоматик - значи цената одма е 32,000 евра Во погорната слика ги пишува тие цени. за да ја направиме поблиску до пасатот додаваме:
160e - склопливи ретровизори со греење
500е - предна камера
1500е - кожа перфорирана
400е - возачко седиште со меморија
250е - премиум клима пакет
2500е - погон на 4 тркала
890е - флекс рајд шасија
1150е - биксенон
200е - систем за пратење притисок у гуми - мислам има вакво нешто пасатот не сум сигурен
1500е - радио интелинк со навигација и 7 звучници
750e - 19инчни тркала 0 незнам колку имаше пасатот?
1580е - БОСЕ нави пакет - пошто пасатот имаше некој си друг бренд не ми текнува името
доаѓа до цена од 11,380 евра за пакетот плус 32,000 евра колата од погоре = 43,380 евра за така по солидно опремена инсигниа која е далеку далеку далеку под овој пасат. ЗАТОА ШТО пасатот има 50кс повеќе, подобар менувач, лед дисплеј напред, Кар-нет интернет опција, систем за паркирање, 360 степена камера не само предна, кијлес систем, амбиент лајт и слично. ако ова би било можно да се додаде во инсигнијата таа ке кошта 50.000 евра! Доаѓаме до иста цена. Или обратно доколку овие работи ги одземеме од пасатот доаѓаме до цена од околу 46-7 илјадарки за пасат во иста состојба со инсигниа, потполно иста опрема само пасатот ке има појак мотор и подобар менувач! и?
Мазда 6?
Топ оф д лајн мазда 6 е 35,980 евра
пошто нема никава дополнителна опрема што можам да ја најдам на сајтот освен ова
ЗНАЧИ со ставен аларм, патосници, навигација и панорамски кров цената е 43,620 евра за 2 тона помалку опрема од пасатот и 65кс помалце.
Каде се купот опрема што го јадеме бурек цело цело време, ме мрзи да го пишувам, прочитајте во тестот. Доколку тоа се стави во маздава ке биде дури подалеку од пасатот!
Пежо 508
Кој му дава за право на пежото да биде 38,900 евра?
ај да му додадеме уште куп опрема ке дојдеме до 45-6 илјадарки. а знаете колку светлосни години е разликата меѓу пежото и пасатот? нема доволно зборови да се објасни.