Автор Тема: Дискусија за дискутирањето  (Прочитано 50065 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Одг: Дискусија за дискутирањето
« Одговори #135 на: 04 Февруари 2015, 13:26:39 pm »
На почетокот ми беше без врска темава, а сеа веќе неам појма ни за што е. Да треба да пребацам нешто негде, нема да знам каде... Да треба да избришам нешто, не знам што...

I'm out.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #136 на: 04 Февруари 2015, 13:28:30 pm »
Дрвење до недоглед за сосема неважни нешта е најчесто страничен продукт на принудна сексуална апстиненција.  ;D

Чисто процедурално.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #137 на: 04 Февруари 2015, 13:36:03 pm »
пробува да го извози пола форум

?

Дали би можел истово, но со други зборови истото? Што точно значи „да го извози“?

Јас навистина пробувам да направам нешто со „пола форум“ (и не само овој форум, туку и надвор од форуми, воопшто со луѓето кои ги познавам и чие мислење ме интересира), но се прашувам дали мислиме на истото.

Да треба да пребацам нешто негде, нема да знам каде... Да треба да избришам нешто, не знам што...

Најди каде да пребациш дискусија за ограничување на брзината при возење и тоа е тоа.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #138 на: 04 Февруари 2015, 13:37:11 pm »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #139 на: 04 Февруари 2015, 13:39:10 pm »
Јас се сложувам со ФилипВ. Намерата му е добронамерна (објективно и субјективно, ама нијанса повеќе накај субјективно) и стварно пробува да направи нешто со некои членови. Не знам зошто толку се напињате.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6674
« Одговори #140 на: 04 Февруари 2015, 14:22:20 pm »
Кон сале беше прашањето, со луѓе со никнејм кој почнува на „фил“ не се нафаќам дискусија за брзина да правам, ниту овци да молзам. Им го знам јас табиетот нивен.

:D

EDIT: Мене па ми е интересно да си дискутираме ја и ти за сообракај, незнам што ме откачуваш сега :-\ :'(
« Последно менување: 04 Февруари 2015, 14:32:19 pm FiLo »

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100
« Одговори #141 на: 04 Февруари 2015, 14:40:06 pm »

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6674
« Одговори #142 на: 04 Февруари 2015, 14:40:59 pm »
А црна кеса за во кантата ? Пошто ке се испрља, а со црна кеса најубаво се празни кантата, потоа ставаш нова.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #143 на: 04 Февруари 2015, 15:52:00 pm »
Кон сале беше прашањето, со луѓе со никнејм кој почнува на „фил“ не се нафаќам дискусија за брзина да правам, ниту овци да молзам. Им го знам јас табиетот нивен.

:D

EDIT: Мене па ми е интересно да си дискутираме ја и ти за сообракај, незнам што ме откачуваш сега :-\ :'(

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #144 на: 06 Февруари 2015, 00:32:55 am »
Јас се сложувам со ФилипВ. Намерата му е добронамерна (објективно и субјективно, ама нијанса повеќе накај субјективно) и стварно пробува да направи нешто со некои членови. Не знам зошто толку се напињате.

затоа што за истото за кое он дрви дека треба вака или онака, не го почитува ни самиот нај често... ете затоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #145 на: 06 Февруари 2015, 00:36:45 am »
И тоа е точно што викаш...
Ама има постови што му се многу вредни во секој случај. Јебига, nobody is perfect

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #146 на: 06 Февруари 2015, 14:29:19 pm »
Секоја чест за дискусијата во Ер креш инвестигејшн темата. Да ги пофалам форумџиите. Да ти е мерак да читаш образован народ што пишува, па и некој потпрашува. Од друга страна приученици дојдени на мисија како во некои слични други теми незнам како ги трпат дома. А најчудно ми е како смее да се шири таква зараза по форуми каде читаат јавно луѓе.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #147 на: 06 Февруари 2015, 14:47:54 pm »
и за тоа ми е мило што некои членови го отценија како СТРАШНО АРОГАНТНА особа, без зрно поштовање према другите... и јас на таков да се изивнам? може под прозор само да ми плукне... :)

Ти сериозно мислиш дека „одјеби“ треба да важи само во еден правец, а?

Повторно ме чепкаш без никаква провокација. Ќе ја искористам можноста да ти укажам на еден проблем во твоите настапи. Проблем за кој не си свесен.

значи миљон пати имам кажано дека виртуелниот живот и никовите кои ги гледаме како личности се дијаметрално различни од вистинскиот свет во кој живееме... адекватно на тоа и начините на комуницирање се различни...

Ова е една од клучните карактеристики на секој трол - раздвоеноста на виртуелниот и реалниот живот, различниот начин на комуницирање онлајн и во живо. Велам „една од“, затоа што тролот има и други карактеристики, не е само оваа. Но, оваа е неизбежна: на форум едни зборови и едно понашање, у реланоста други зборови и друго понашање.

Тоа е типична одлика на троловите. Нема трол кој на форум и во живо зборува исто.

Сум те чул, Онак, како на пиво гласно пред сите декларираш „форум е форум, у живо е у живо“. Тоа не е баш за фалење. Тоа е тролање. Тоа си го кажал миљон пати, но можеби треба да размислиш за миљон и првиот? А сум те прашувал повеќе пати дали воопшто знаеш што е тоа трол кога - иронијата да биде уште помрсна - баш ти си ме обвинувал мене за тролање!!! Мислев дека бар еднаш ќе се информираш, ќе читнеш што точно е трол. Но, не.

Ја на пример све што ќе кажам на форум имам муда и во живо да го кажам. И у живо ќе ти кажам дека зимски гуми не се само за на снег и мраз. И у живо ќе ти кажам дека без аргументи нема разбирачка. И у живо ќе ти објаснам што точно е трол, а што не е филозофија. А ти? Би се заканувал на некого од форум во живо? (не физички, ваљда хемиски)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #148 на: 06 Февруари 2015, 19:50:20 pm »
и за тоа ми е мило што некои членови го отценија како СТРАШНО АРОГАНТНА особа, без зрно поштовање према другите... и јас на таков да се изивнам? може под прозор само да ми плукне... :)

Ти сериозно мислиш дека „одјеби“ треба да важи само во еден правец, а?

Повторно ме чепкаш без никаква провокација. Ќе ја искористам можноста да ти укажам на еден проблем во твоите настапи. Проблем за кој не си свесен.

значи миљон пати имам кажано дека виртуелниот живот и никовите кои ги гледаме како личности се дијаметрално различни од вистинскиот свет во кој живееме... адекватно на тоа и начините на комуницирање се различни...

Ова е една од клучните карактеристики на секој трол - раздвоеноста на виртуелниот и реалниот живот, различниот начин на комуницирање онлајн и во живо. Велам „една од“, затоа што тролот има и други карактеристики, не е само оваа. Но, оваа е неизбежна: на форум едни зборови и едно понашање, у реланоста други зборови и друго понашање.

Тоа е типична одлика на троловите. Нема трол кој на форум и во живо зборува исто.

Сум те чул, Онак, како на пиво гласно пред сите декларираш „форум е форум, у живо е у живо“. Тоа не е баш за фалење. Тоа е тролање. Тоа си го кажал миљон пати, но можеби треба да размислиш за миљон и првиот? А сум те прашувал повеќе пати дали воопшто знаеш што е тоа трол кога - иронијата да биде уште помрсна - баш ти си ме обвинувал мене за тролање!!! Мислев дека бар еднаш ќе се информираш, ќе читнеш што точно е трол. Но, не.

Ја на пример све што ќе кажам на форум имам муда и во живо да го кажам. И у живо ќе ти кажам дека зимски гуми не се само за на снег и мраз. И у живо ќе ти кажам дека без аргументи нема разбирачка. И у живо ќе ти објаснам што точно е трол, а што не е филозофија. А ти? Би се заканувал на некого од форум во живо? (не физички, ваљда хемиски)

значи одјеби, стварно значи одјеби, (не го употребив овој пат јас тој збор, туку ти)... нит те цитирав, нит тебе ти се обратив...

а таквите како тебе што пишувањето на форум и реалниот живот го тураат на едно исто рамниште, подалеку од мене... и јас не сум тролал никад, ти си тој што тоа го прави постојано и секојдневно...

и не ме цитирај, не ми се обраќај... на улица ако ме сретнеш прави се дека не ме гледаш, исто како што и јас правам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #149 на: 06 Февруари 2015, 19:58:30 pm »
А сум те прашувал повеќе пати дали воопшто знаеш што е тоа трол кога - иронијата да биде уште помрсна - баш ти си ме обвинувал мене за тролање!!! Мислев дека бар еднаш ќе се информираш, ќе читнеш што точно е трол. Но, не.

јас не сум тролал никад, ти си тој што тоа го прави постојано и секојдневно...

:)