Автор Тема: Мали фабрички детали на вашите возила  (Прочитано 14180 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Мали фабрички детали на вашите возила
« Одговори #30 на: 16 Септември 2011, 00:13:07 am »
Мотор: идеална комбинација од економичен и моќен мотор, кога сакаш да штедиш осеќаш дека штедиш, кога сакаш снага ја имаш, изобилство на вртежен момент во широко работно подрачје. Едноставност, прегледност и пристапност на моторот (не е толку битно сега, но понатака и те како). Инзворедно тих мотор до 2500врт/мин, инзворедно спортски звук над, проследен со карактеристично ФЦССС при промена на брзина (најбољи момент евр) :).

Управување: круто, цврсто (не најдобар детал комбиниран со 17-ки) со секогаш доволно информација од подлога.

Опрема: да не наведувам што се има ама моменти кои мене ми значат, палење магленки при вртење во кривина, автоматско заклучување на внатрешноста, отварање на гепекот како на тастер без потреба да го влечеш нагоре,, паркинг позиција на ретровизори, автоматски блокирање на вентилацијата при возење во рикверц за да се избегне влегување на издувни гасови во кабина, инзвонредна звучна изолација, автоматско отворање/затворање на прозори преку далечинско, блокирање на контрола за стакла позади, УСБ и АУХ аудио влез, контрола за напумпаност на гуми, хил холдер, лумбално подесување на седишта, џебови во седишта, фиоки под седишта, светло на штитниците за сонце, разладна фиока, едноставна контрола со команди на воланот на радиото и борд комјутерот, прегледен и доволно голем диплеј со персонализација на приказ, обртомер поставен на средина, комплетно спортско чувство од возачко седиште, паркинг сензори

Дизајн: целата кола :), бандажите ми се допаѓаат посебно, поставеноста на бришачите, поставеноста на кваките на задните врати (поздрав Алфа :) ), задните штопови, дуплиот издув.

уф уф уф мераци!!!

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #31 на: 16 Септември 2011, 00:19:03 am »
Мотор: идеална комбинација од економичен и моќен мотор, кога сакаш да штедиш осеќаш дека штедиш, кога сакаш снага ја имаш, изобилство на вртежен момент во широко работно подрачје. Едноставност, прегледност и пристапност на моторот (не е толку битно сега, но понатака и те како). Инзворедно тих мотор до 2500врт/мин, инзворедно спортски звук над, проследен со карактеристично ФЦССС при промена на брзина (најбољи момент евр) :).

Управување: круто, цврсто (не најдобар детал комбиниран со 17-ки) со секогаш доволно информација од подлога.

Опрема: да не наведувам што се има ама моменти кои мене ми значат, палење магленки при вртење во кривина, автоматско заклучување на внатрешноста, отварање на гепекот како на тастер без потреба да го влечеш нагоре,, паркинг позиција на ретровизори, автоматски блокирање на вентилацијата при возење во рикверц за да се избегне влегување на издувни гасови во кабина, инзвонредна звучна изолација, автоматско отворање/затворање на прозори преку далечинско, блокирање на контрола за стакла позади, УСБ и АУХ аудио влез, контрола за напумпаност на гуми, хил холдер, лумбално подесување на седишта, џебови во седишта, фиоки под седишта, светло на штитниците за сонце, разладна фиока, едноставна контрола со команди на воланот на радиото и борд комјутерот, прегледен и доволно голем диплеј со персонализација на приказ, обртомер поставен на средина, комплетно спортско чувство од возачко седиште, паркинг сензори

Дизајн: целата кола :), бандажите ми се допаѓаат посебно, поставеноста на бришачите, поставеноста на кваките на задните врати (поздрав Алфа :) ), задните штопови, дуплиот издув.
Кожени седишта имаш ? ;D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #32 на: 16 Септември 2011, 00:27:20 am »
Ц, а и како детал не ми се свиѓаат кожни ;)

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3825
  • Боинг 747
« Одговори #33 на: 16 Септември 2011, 00:39:31 am »
Од увек сум го сакал знакчето и маската на Хонда

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #34 на: 16 Септември 2011, 00:42:53 am »
Generalno zadnicata mi e nezamenliva.....
Posebno mi se dopaga sto zadnite trkala se fabricki so negative camber.
So podebeli gumi toa ja pravi kolata da izgeda dosta muskulesto.

« Последно менување: 16 Септември 2011, 00:45:36 am Stratro »

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #35 на: 16 Септември 2011, 00:54:36 am »
Ц, а и како детал не ми се свиѓаат кожни ;)
Напротив мене баш ми се допаѓаат . Секој си има различен вкус ;D

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #36 на: 12 Февруари 2013, 21:39:41 pm »
Ја барав темава пола саат..

Енивеј..

1. Кога работат брисачите и ако стаам во рикверц, завртува еднаш и задниот брисач. Ова е веќе ваљда секојдневност кај поновите коли. Практичен момент.
2. Кога свири mp3, ако скроз го утишам звукот песната се паузира за да продолжи од местото каде сум „прекинал“.
3. Амбиенталните сијалички горе.

Од друга стана, ужасно ми смета што ретровизорите се како кадички, па секогаш после перење морам да пребришам кога ќе стигнам дома ради водата разлеана по вратите.

Отсутен TSI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 202
« Одговори #37 на: 12 Февруари 2013, 21:58:08 pm »
И јас сакав да напишам нешто пред некој ден ама не успеав да ја најдам.

Многу ме нервира тоа што кога ќе убацам во рикверц се палат светла за магла. Зошто? Каква е добивката од тоа?
Искрено, појма немам.

Да може, веднаш би ја исклучил таа опција.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #38 на: 12 Февруари 2013, 22:06:01 pm »
Моментот со бришачот е прајслес.

Мислам дека се палат предните светла за магла за да се осветли што е можно поголема површина напред. Бидејќи одиш наназад, при вртење, ќошовите да бидат подобро осветлени.

Отсутен TSI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 202
« Одговори #39 на: 12 Февруари 2013, 22:18:35 pm »
Има логика во одговорот, ама зошто двете одеднаш се палат? Имам корнер функција и е доста практично кога се вози во кривини, на вртење и сл. ама ова за назад ми делува некако како недовршено нешто.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #40 на: 12 Февруари 2013, 22:19:11 pm »
И јас сакав да напишам нешто пред некој ден ама не успеав да ја најдам.

Многу ме нервира тоа што кога ќе убацам во рикверц се палат светла за магла. Зошто? Каква е добивката од тоа?
Искрено, појма немам.

Да може, веднаш би ја исклучил таа опција.

Затоа што предните светла за магла светат ниско и под широк агол а тоа ти помага да забележиш колку си далеку од евентуални столбчиња или ѕидчиња или што и да е. Немој да ја гасиш таа опција потребна е. Исто е и на Туарегот.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #41 на: 12 Февруари 2013, 22:23:10 pm »
Има логика во одговорот, ама зошто двете одеднаш се палат? Имам корнер функција и е доста практично кога се вози во кривини, на вртење и сл. ама ова за назад ми делува некако како недовршено нешто.

Кога одиш напред се осветлува делот на кај што одиш. Десна магленка кога вртиш десно.
Кога одиш назад, а тркалата се свртени десно, колата иде лево и левиот ќош би бил неосветлен. Затоа се палат двете за да се осветли што е можно поголема површина.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #42 на: 12 Февруари 2013, 22:26:27 pm »
Тоа со задниот брисач често ми одело на нерви, поготово кога е толку каљав задниот прозор, што не се ни усудувам да погледнам низ него, а кога ќе се упали задниот бришач, једнио што може да добијам е брза промена на истиот. (На стилото фабричкиот бришач не е воопшто ефтин, а афтермаркет само метлица може да менуваш со сомнителен успех).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #43 на: 12 Февруари 2013, 22:28:07 pm »
Задна метлица за Bubbles во Олимпија моторс е 310 денари. Кај него секако нели, мораш да си ја уклучиш сам :)

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #44 на: 12 Февруари 2013, 22:32:42 pm »
Ептен ми се свиѓа елегантното отварање на капачето кај пепељарата и упаљачот. И опцијата follow me home, отвараш возачка врата, стискаш на ракетата за долги светла, светат 30 секунди и те испраќаат до дома. Посебно згодно во подземни гаражи без светло. :)