Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2304234 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #5820 на: 25 Април 2017, 22:42:04 pm »
Да Red Ring of Death само дисфункционален е аспектов :D

Се дешавало ваљда некад, веројатно за новиве конзоли не би требало да е тоа проблем.
PS3 си го има Red Light of Death први, пред X-box :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #5821 на: 25 Април 2017, 22:45:08 pm »
За PS3 мислам дека беше yellow light of death, затоа земи си ПС барем можеш да го поправаш колку толку ;)
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5822 на: 25 Април 2017, 22:47:14 pm »
За PS3 мислам дека беше yellow light of death, затоа земи си ПС барем можеш да го поправаш колку толку ;)
Да даа YLоD :D Sorry сум се збунуел :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #5823 на: 25 Април 2017, 22:48:34 pm »
Абе не зборете у „семафори“ еаго...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #5824 на: 25 Април 2017, 22:54:55 pm »
Па да си знаеш што да земеш иксбокс ти е црвено, пс3 ти е жолто, пц ти е зелено ;D
Види кои екслузивни наслови ги има на двете конзоли па земи си тоа што највеќе ти паша
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5825 на: 25 Април 2017, 23:07:04 pm »
Ја у моментов би земал Џбоџ, јер Forza Horizon :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #5826 на: 26 Април 2017, 04:19:18 am »

Ја имаш и за ПЦ.

Глеам се зазборевте за игри...
Строго за игри, боље е инвестиција у конзола (многу веројатно ПС4) или у конфјуктор?

Вечита дилема.... Копљутор е побољи и поскап. Конзола е пали-пуцај. Копљуторот ти е ОС, драјвер, антивирус, печ, крак, мишот не ти кликал, тастатурата лизгала, картицата не вадела миљон фрејмови на дум 2, кулерот затропал, напајањето сварило кафе...

Абе еве, убавото е што на компјутерот ќе може и да се работи, меѓутим, за да може компјутерот „мазно“ да вози игрици како што би го тоа правела конзола, треба грда пара да се заџитка... Чинам испод некои 1200 евра, тешко би можело да се склопи гејмерска конфигурација (мада одамна немам гледано цени на хардвер). А од друга страна, ПС4 се наоѓа за 300 евра со два контролери и можда и по некоја игра у пакет.
За 500 евра се прави компјутер што ќе вади асални фпс на повеќето игри.
« Последно менување: 26 Април 2017, 04:36:17 am DarthJe5us »

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #5827 на: 26 Април 2017, 06:29:04 am »
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5828 на: 26 Април 2017, 07:39:01 am »

Ја имаш и за ПЦ.

Зборував за конзоли, но ете кога спомна, ми бара понова графичка од GTX560Ti, да има барем 4g VRAM, повеќе од 4-те GB RAM, и подобар процесор од Core 2Quad Q8200... така да ја немам...

Цитат
Глеам се зазборевте за игри...
Строго за игри, боље е инвестиција у конзола (многу веројатно ПС4) или у конфјуктор?

Вечита дилема.... Копљутор е побољи и поскап. Конзола е пали-пуцај. Копљуторот ти е ОС, драјвер, антивирус, печ, крак, мишот не ти кликал, тастатурата лизгала, картицата не вадела миљон фрејмови на дум 2, кулерот затропал, напајањето сварило кафе...

Абе еве, убавото е што на компјутерот ќе може и да се работи, меѓутим, за да може компјутерот „мазно“ да вози игрици како што би го тоа правела конзола, треба грда пара да се заџитка... Чинам испод некои 1200 евра, тешко би можело да се склопи гејмерска конфигурација (мада одамна немам гледано цени на хардвер). А од друга страна, ПС4 се наоѓа за 300 евра со два контролери и можда и по некоја игра у пакет.
За 500 евра се прави компјутер што ќе вади асални фпс на повеќето игри.

Се праи компјутер кој едвај ќе вади 30фпс, со мид или лоу сеттингс на 1080p на модерниве игри, ем немаш у цената OS урачунато, освен ако не идеш со Steam под Ubuntu, па пак немаш Forza :) 

Конзола се купува за 250-400е

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #5829 на: 26 Април 2017, 07:54:11 am »
Така де :)

Башка не е дека тука игрите за ПЦ се бесплатни :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #5830 на: 26 Април 2017, 08:28:40 am »
Сосема добра гејмерска машина се склапа за 700 јурци. Истата може да се користи и за работа и милион други работи.

Плус, од искуство, конзола здосадуе.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5831 на: 26 Април 2017, 08:34:39 am »
Огласот и терај. :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #5832 на: 26 Април 2017, 09:19:27 am »
Мене еве ПС4 не ми здосадило едно 3-4 години или колку и да го имам.

Ако ти е чисто за играње ја би си земал конзола, дека е поефтино и не се замараш се додека не купиш нова конзола. Ако не сакаш да ги купиш одма најновите игри, си купуваш ПС плус за 50 евра годишно и имаш секој месец попуст на малце постари наслови и зимаш игра за 20-30 евра макс една година стара, некогаш и само неколку месеци стара.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #5833 на: 26 Април 2017, 09:34:36 am »
Сосема добра гејмерска машина се склапа за 700 јурци. Истата може да се користи и за работа и милион други работи.

Плус, од искуство, конзола здосадуе.

Дали таа сосема добра гејмерска машина би се носела у перформанси со конзола? Башка, дали се склапа за 700 јурци таму, или тука? :)

Мене еве ПС4 не ми здосадило едно 3-4 години или колку и да го имам.

Ако ти е чисто за играње ја би си земал конзола, дека е поефтино и не се замараш се додека не купиш нова конзола. Ако не сакаш да ги купиш одма најновите игри, си купуваш ПС плус за 50 евра годишно и имаш секој месец попуст на малце постари наслови и зимаш игра за 20-30 евра макс една година стара, некогаш и само неколку месеци стара.

У моментов глеам чисто за играње, пошто старото ПЦ уште ми врши работа, не гледам зашто да го мењам. Секако не се летам по најнови игри, дури и не знам колку редовно би купувал, пошо сум малце пребирлив околу игрите, не зиам нешто, чисто само колку да играм, туку сакам да ме заинтересира, да има прича и слично. Или да е нешо возење, Фифа мифа, НБА и слично, колку за тепање време.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #5834 на: 26 Април 2017, 09:46:20 am »
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B071RF99PR/ref=mp_s_a_1_2?__mk_de_DE=ÅMÅZÕÑ&qid=1493192579&sr=8-2-spons&pi=AC_SX236_SY340_FMwebp_QL65&keywords=i5+7500&psc=1

Еве нешто топтан, што би ти бркало работа.Едино графичка подобра само гтх 1060 за на 1080п монитор е тамам.

Sent from my VIE-L09 using Tapatalk