Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2404196 пати)

Отсутен spiritBreaker

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #15885 на: 29 Ноември 2025, 19:25:01 pm »
Си купив:

1. Aorus Master RTX 5090
2. BeQuiet Straight Power 12 Platinum 1200w
3. BeQuiet 90o angled high power cable

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Silent Loop 2 360ка?
Да да, кај да е ќе го сменам со silent loop 3 или light loop. Вентилаторите од аио-то се десно, а стаени се light wings за да има еквилибриум во количина на светло

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1424
« Одговори #15886 на: 29 Ноември 2025, 19:30:09 pm »
Не знам дали имам спомнато овде или во друга тема, меѓу другите глупости од тему начекав евтино и нарачав пауербенк за палење коли со мисла дека и да не пали коли барем за телефон ќе се најде, но денес имав прилика да го пробам на еден матиз и го запали успешно, за поголема кола сега за сега не знам, но веројатно мене за недај боже би требало ми се најде.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2266
« Одговори #15887 на: 29 Ноември 2025, 19:37:37 pm »
Ако е на зимски гуми со понизок брзински индекс поновите ауди ги кодираат уште од сервис да не пречекоруваат брзина.
Ако имаш пуштен адаптивен темпомат (дури и да не е активиран) кај Ауди мислам беше до 210км/ч.

А може и стварно да е електронски блокирана на 210.

Поновите А4 со овој мотор сите се блокирани фабрички на 210км/ч, А6 со истиот мотор не се.Под гаранција е сеуште,ќе видам дали тоа ќе ми смета,но размислувам за тоа срање да го тргнам.Зимските а и летните пневматици се со брзинско индекс од 210км/ч.
« Последно менување: 29 Ноември 2025, 20:36:00 pm AUDI »
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
« Одговори #15888 на: 01 Декември 2025, 09:05:08 am »
Срце јуначко, сепак не издржа…

Бидна уште една Јамаха :)

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4444
« Одговори #15889 на: 01 Декември 2025, 09:29:11 am »
Земав 3 термостати за радијатори и мерач на температура и влажност, да автоматизирам дел од греењето по дома.

Сакам да си земам и мини пц, ама некако тоа што ми одговараше (CPU N150, 16 GB RAM, 512 SSD + m.2 nvme slot) не беше со пониска цена него обично за блек фрајдеј, па не земав сега.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
« Одговори #15890 на: 01 Декември 2025, 10:47:55 am »
Јас му се спремам на Homematic системот, ама здравје, накнадно...

Кај мене би биле некои 5 термостати, плус „централа“. Претпоставувам дека не би било проблем да искомбинирам постоечки термостати со „смарт“, пошто неам реална потреба секаде каде што имам термостат, да го сменам со смарт.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5252
« Одговори #15891 на: 01 Декември 2025, 10:56:46 am »
Jas cepam so tuya termostati na nivni cloud. Najevtina varijanta mi bese, plus ne e moj atanot taka da ne mi se vlozuva.
I temperatura/vlaznost imam mi termometei fleshnati na zigbee za vo.ista app da gi sledam.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4444
« Одговори #15892 на: 01 Декември 2025, 13:20:34 pm »
Мене Homematic ми го препорачаа двајца колеги, затоа се решив за нив, и имаат све што ми треба, освен камери.
Ако земеш сет обавезно иде и Access Point, за да комуницираат уредите со клауд, преку апп на моб си ги подесуваш што како треба.
Има и опција локално да ти бидат податоците, треба CU да се земе, поскап е и за конфигурација не е така едноставно.
Не знам колку се туја термостатите, ја овие бејзик верзија ги земав 3 за 72 еур, те 24 по парче. Само на 3 радијатори дома ми треба регулација, другите или не се користат ич или ептен ретко и нема поента, плус се на друг спарт од термометарот.
@velestrumf ако не си корисник до сега на Homematic, слободно пиши, имам веќе 1 година искуство со нивните производи.