Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2404187 пати)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2266
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #15870 на: 28 Ноември 2025, 20:17:44 pm »
Со здравје да се вози, убав пакет на опрема, а и бојата ми е една од поомилените моментално. За момент ме збуни, после поврзав дека пред некој месец спушти една Q3, мислев не е истиот член од форумот  :)

Да,Q3 беше за татко ми,оваа е моја во наредните 2-3 години.
Германците и нивните каравани, болест..не дека товарат нешто појќе од 2 гајби вода. Создравје да се вози.

Mногу попрактично од седан е.

Седанот и караванот на габарити се исти,должина/ширина се е исто.Но еве еден ден откако ја имам и некако сега повеќе ми се допаѓа караванот,некако ми е попривлечен а и попрактичен.
Фала екипо,секој да си купи што посакува.
Барав 3 месеци добро опремена А4 седан,не можев да најдам,почнав да барам и добро опремена А6 седан.Тука во ДЕ седаните се многу ретки а па добро опремени скоро и невозможно е да најдеш.Почнав да барам добро опремена А4 караван но пак тешко е да се најде со ваква опрема,ова излезе во последен момент.Се двоумев дали да го земам само поради тоа што нема Амбиентално осветлување+(со можност да се менува осветлувањето внатре во 4 бои ми се чини).Некако тој недостаток го заобиколив,затоа пак добив фулл кожа,Банг анд Офулсен озвучење и масажи на предни седишта.......За некој ден ќе отворам тема и подетално ќе го опишам....

Честитки преубава! И подобро што нема амбиентално, кола е тоа не елка, па да свети од сите страни.

Има амбиентално светло,но не е +,свети само бело,тие што имаат амбиент+ имаат освен бело уште 4 бои ми се чини.Инаку се е исто.Мојава бидејќи е С-лине свети знакот на прагот на предните врати а и бидејќи е со Банг анд Офулсен озвучување светат звучниците на предните врати.
....

Mnogu e ubava. Tolku ubava sto me natera da otvoram mobile.de i da poglednam sto ima okolu mene za i jas da si kupam edna.

So merak da si ja vozite i samo na ubavi mesta da ve vozi.

Ретко се наоѓаат во С-лине изведба со толку опрема,а премиум возило со обични седишта и со малку опрема никогаш не би купил.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3967
« Одговори #15871 на: 28 Ноември 2025, 20:36:45 pm »
За 2 пати годишно, цела година да возам караван, барем за мене не иди во предвид. Среќа Алфа нема мочан караван од Џулијата.

Алфа што нема караван од Џулијата е тежок промашај. М3ката и М5ката каравани растурија со продажба. Јас како би паркирал М3 Touring покрај М2ката дома, штета што немам потреба.
Тие се за жени коли, каква рс6 лежи

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1966
« Одговори #15872 на: 28 Ноември 2025, 20:42:55 pm »
За 2 пати годишно, цела година да возам караван, барем за мене не иди во предвид. Среќа Алфа нема мочан караван од Џулијата.

Алфа што нема караван од Џулијата е тежок промашај. М3ката и М5ката каравани растурија со продажба. Јас како би паркирал М3 Touring покрај М2ката дома, штета што немам потреба.

M3ката е подобра кола во сите параметри од RS6 и тоа со 2 цилиндри помалце. S58 е инженерски masterpiece.

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #15873 на: 28 Ноември 2025, 21:11:51 pm »

M3ката е подобра кола во сите параметри од RS6 и тоа со 2 цилиндри помалце. S58 е инженерски masterpiece.
Во, кој параметри е подобра? Ај што е по грда ама во друго?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14858
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #15874 на: 28 Ноември 2025, 21:13:09 pm »
Не знам за која генерација ти е споредбата,ама за која и да е,не би се сложил.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #15875 на: 28 Ноември 2025, 21:44:54 pm »

Тежи скоро 300 кила помалце, побрза е, подинамична е, моторот трпи повеќе, подобра шасија, не е толку гломазна значи полесна е за брзо возење, има подобра афтермаркет поддршка, за парите на обична RS6 ја добиваш top of the line M3 CS Touring што е апсолутен звер од кола. Е сеа збира 65 литри помалце во багажник, да :)

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #15876 на: 28 Ноември 2025, 22:49:11 pm »

Тежи скоро 300 кила помалце, побрза е, подинамична е, моторот трпи повеќе, подобра шасија, не е толку гломазна значи полесна е за брзо возење, има подобра афтермаркет поддршка, за парите на обична RS6 ја добиваш top of the line M3 CS Touring што е апсолутен звер од кола. Е сеа збира 65 литри помалце во багажник, да :)
Могуче е се немам возено, во рс6 се имам и ја имам возено и звукот е бруталенЕве сеа пишувам ограс мењавам лев бубрег за рс6 или м5

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14858
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #15877 на: 28 Ноември 2025, 23:43:12 pm »
Цитат
Тежи скоро 300 кила помалце, побрза е, подинамична е, моторот трпи повеќе, подобра шасија, не е толку гломазна значи полесна е за брзо возење, има подобра афтермаркет поддршка, за парите на обична RS6 ја добиваш top of the line M3 CS Touring што е апсолутен звер од кола. Е сеа збира 65 литри помалце во багажник, да
Нормално дека тежи повеќе различна класа на возило се,а и тука е разликата во цена.
Разликата во перформанси за секојдневно возење е толку минимална што дури и ф1 возач нема да ја запримети.
Можеби на стаза ќе излези поголема разлика(кај ЦС моделите)но колку пати би одел на стаза?
Јас би ја одбрал РС6 без око да ми трепне пошо добивам:
-покомотно возило
-подобро "заштрафено" возило
-V8 мотор што е нај битната работа пошо кога ќе го слушнам се друго паѓа е не битно.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7623
« Одговори #15878 на: 29 Ноември 2025, 00:35:25 am »

Отсутен Busav

• Сениор

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5179
  • The Spartan General
« Одговори #15880 на: 29 Ноември 2025, 11:14:15 am »
Ретко се наоѓаат во С-лине изведба со толку опрема,а премиум возило со обични седишта и со малку опрема никогаш не би купил.

Да бидам искрен, на мене ама ич не ми прави разлика дали е С-лајн внатре и надвор или не. Ама баш ич. Имам некои основни барања за опрема, убави светла, кожени седишта (за сега), убав волан на допир, темпомат, акустични стакла со катран црни фолии и кука. Пожелно е да е над 180кс и дефинитивно барем 400Нм вртежен момент и автоматик. Бензин/дизел не ми прави веќе разлика како што ми правеше порано.

Се друго ми е ако го има супер, ако го нема, не е болка за умирање.

пс. и марката не ми прави значење. Важно е да е доверлива и да не се расипува.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2266
« Одговори #15881 на: 29 Ноември 2025, 18:13:34 pm »
Секој според свои критериуми.
Али кад је бал нек је маскенбал..,..

Без матрих,без адаптивен темпомат,без виртуелен дисплеј,без алкантара или кожа,без електрично подесување на седишта не гледав возила,онаа рачка кај ауди за подесување на седиштето не можам да ја смислам.Исто гледав само да е со 204коња,тие со 190коња воопшто не ги гледав.

Ова возило испадна на мобиле.де, беше на 50км од мене.Закажав термин на 6ти ноември,го извозив,беше надвор од планираниот буџет,си дојдов,размислив,на 10ти ноември повторно бев,се разбира со лепшата половина и го пазарив.И не жалам за ништо.Како повеќе го гледам и возам така се повеќе ми се допаѓа.

Има само една маана,блокирана е на максимални 210км/ч.
https://imgur.com/a/jIuqBiV
« Последно менување: 29 Ноември 2025, 18:51:35 pm AUDI »
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен spiritBreaker

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
« Одговори #15882 на: 29 Ноември 2025, 19:14:03 pm »
Си купив:

1. Aorus Master RTX 5090
2. BeQuiet Straight Power 12 Platinum 1200w
3. BeQuiet 90o angled high power cable

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5179
  • The Spartan General
« Одговори #15883 на: 29 Ноември 2025, 19:16:49 pm »
Ако е на зимски гуми со понизок брзински индекс поновите ауди ги кодираат уште од сервис да не пречекоруваат брзина.
Ако имаш пуштен адаптивен темпомат (дури и да не е активиран) кај Ауди мислам беше до 210км/ч.

А може и стварно да е електронски блокирана на 210.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #15884 на: 29 Ноември 2025, 19:23:13 pm »
Си купив:

1. Aorus Master RTX 5090
2. BeQuiet Straight Power 12 Platinum 1200w
3. BeQuiet 90o angled high power cable

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Silent Loop 2 360ка?