Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2651716 пати)

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2011
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #12105 на: 15 Јули 2022, 01:26:25 am »
Додека не стават можност за ред со бројки на тастатурата и Т9 dialing... Да ти се мочам во софтверот добар... Да заѕвонам некаде 10 чекори треба да направам. Користев ајфон 2 недели, едвај издржав.
Да не навлегувам во затвореноста во однос на користење на телефонот како преносна меморија итн...

Sent from my NAM-LX9 using Tapatalk

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
« Одговори #12106 на: 15 Јули 2022, 08:39:08 am »
Додека не стават можност за ред со бројки на тастатурата и Т9 dialing... Да ти се мочам во софтверот добар... Да заѕвонам некаде 10 чекори треба да направам. Користев ајфон 2 недели, едвај издржав.
Да не навлегувам во затвореноста во однос на користење на телефонот како преносна меморија итн...

Да си жив и здрав, баш тоа најмногу ми смета. И знаат дека тоа им смета на многу корисници и за инат не ставаат таква опција, не можам да разберам.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10593
« Одговори #12107 на: 15 Јули 2022, 08:44:02 am »

Да си жив и здрав, баш тоа најмногу ми смета. И знаат дека тоа им смета на многу корисници и за инат не ставаат таква опција, не можам да разберам.
Очигледно се водат дека на повеќето не им смета пошто им служи само за на маса покрај клучевите од дома ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #12108 на: 15 Јули 2022, 09:47:42 am »

Имаш app store каде можиш да си спуштиш swift или gboard keyboard ако толку многу си дроид фан.
Т9 dailing............. тоа умре кога се појавија телефони со добар тач екран (читај ајфон).

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #12109 на: 15 Јули 2022, 09:54:47 am »
T9 dialing е меѓу најпрактичните функционалности. Секојдневно го користам, иако имплементацијата на Samsung е полоша во однос на имплементацијата што ја имаше HTC на времето.

Особено е практично ако имаш многу контакти, а ја елиминира потребата за правење шорткатови и фејворити и заебанции.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #12110 на: 15 Јули 2022, 09:57:38 am »
Не разбирам зошто би типкал на бројките кога можам да типкам на тастатура.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #12111 на: 15 Јули 2022, 10:02:10 am »
Затоа што отвараш dialer, и пишуваш телефонски број за да бараш телефонски број. Не отвараш апликација со контакти (иако може и тоа, секако). Логиката си е валидна. Само што ти овозможиле преку dialer (супер) брзо и (супер) ефикасно да дојдеш до контактот што ти треба.

Ги типкаш буквите кои што ти требаат. Секако, не типкаш два пати за Б, туку само еднаш. Да речеме, ако ми треба да ја барам Ana, типкам 262 и ми ги дава сите контакти што се викаат Ana.

Е сеа, на Samsung имплементацијата е малку глупава, во однос на тоа дека не препознава празно место за презиме. Али во секој случај е практично. Сите контакти ми се на 2-3 типкања и супер-краток скрол. Не повеќе од 5-6 секунди.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #12112 на: 15 Јули 2022, 10:33:50 am »
Вие на дроидите имате посебна апликација за контакти?
Кај ајфоно во phone е тоа, така да....... немам потреба да отворам посебни апликации и сл.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
« Одговори #12113 на: 15 Јули 2022, 10:40:19 am »
Osmica8 збориш на памет, без врска никаква. Отвараш дајлер и директ куцаш на бројките, ти си куцал ли пораки пред ајфон?

Дебилно е да отвориш дајлер, па контакти, па да бркам букви по цела тастатура кога имаш 10х побрзо решение.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #12114 на: 15 Јули 2022, 10:53:42 am »
повлекуваш надоле на main screen и сакаш барај бројки, сакаш букви ти излегуваат и контакти и се' со директен пристап до јавување, порака итн.
спастрен е бајаги и е ствар на навика

јас како хард-кор дројдџија кој рутираше, каст'мизираше ромови итн. не би се вратил пак на дројд :)
совршено си работи ипхонот

*(не е дека нема маани, ама се ирелевенатни кога ќе се навикнеш на користење)

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #12115 на: 15 Јули 2022, 10:58:09 am »
Osmica8 збориш на памет, без врска никаква. Отвараш дајлер и директ куцаш на бројките, ти си куцал ли пораки пред ајфон?

Дебилно е да отвориш дајлер, па контакти, па да бркам букви по цела тастатура кога имаш 10х побрзо решение.

Остај го, битолчанец класика. Контра. ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #12116 на: 15 Јули 2022, 11:15:40 am »

Сум куцал пораки на времето. Посебно многу кога имаше џабест викенд.

Ама од тогаш ми беше дебилно тоа, а сега пак уште по дебилно.
Да гледам кој три букви беа на бројката... па да кликам шифри..... кога имам златна тастатура како пред комп и со мижење ги знам кај се буквите.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #12117 на: 15 Јули 2022, 11:43:30 am »
Нема потреба од вреѓање, јас еве ова го откривам дека постои секои 5 години и пак не ми значи ништо. И тоа е тоа.

За Ios едино треба да видам како работи MX Player зошто ми е доста погоден, и да најдам нешто како Flud за лесно и ефикасно симнување на филмови и серии од места за споделување на такви содржини.

Незнам како се викаа имаше IOS actions мислам дека се викаа или нешто така, да можеш да автоматизираш некои работи. Такви скрипти многу користам за компјутер OSX и Windows и баш ме занима што може да прави иос на ова поле.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #12118 на: 15 Јули 2022, 11:55:25 am »
Како што кажа некој поназад, баш како хардкор дроид јузер, кастум ром/кернел, оверклок и се што може да се мења, последниве 2,3 години ништо од тоа не правам, па затоа се сменив на iOS. Едино ме иритира тоа што треба да завршам уште еден факултет за да си сменам еден посран рингтон(бидејќи не сакам да ми ѕвони телефонот како на 99% од тие што имаат јаболка). Друго, баш тоа што кажавте, со години куцам 2,3 бројки на копчињата и ѕвонам, сето тоа во рок од 2 секунди веќе воспоставувам повик. Овде морам да влезам на 3 места и уште 3 клика да направам повик.
Bixby Routines ми беше царска работа, овде со Shortcuts/Actions/Automation или како и да се викаше, не можам да се снајдам најдобро баш.

Сепак, генерално заводолен за точно недела користење. Сеуште ми треба некоја секунда време додека ми текне што како да направам и слично, ама ке го научам за брзо. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #12119 на: 15 Јули 2022, 12:21:39 pm »
Како ви се даваат 850-1250 евра за телефон, свака част...