Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2289272 пати)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #11340 на: 18 Октомври 2021, 12:33:29 pm »
^Делонги да, знам дека се чита така, ама зошто сум пишал со Ж ој да ме праша некој... :D  Фала за коренција Зеро :)

15 bari e, so site saltanaci za pena itn. Jas poveke vo kafe bi vlozil i vlozuvam, illy i lavaza zasega, otkolku vo aparat. Ama sekoj razlicno gleda na rabotite.
Ama ako mislite deka se igracki togas jbg, sekogas postojat poskapi aparati. Do ovoj moment nemam zazaleno za krupsot. Toj bese vo momentot na popust. Entry ima i DeLongi, identicen. Ako toj bese ke zemev takov.
Далеку од тоа дека се играчки, секој уред за цената си го оправдува своето. Другар мој има еден на Филипс Саеко, ене го 4,5 години си тера нема никаква мака, кафето е солидно.
@Boshe

Да те коренкционирам уште еднаш :D Од мое истражување, поскапите побрзо загреваат, место минута време ќе ги чекаш пола, имаат капацитет за неколку кафиња по ред, крупсов и сите ентри, после едно кафе треба да чекаш пак 20 секунди отприлика да загрее пак за ново итн... ама многу кафиња освен ако си кафич кога ќе направиш? Јас со моево 4 кафиња за 5 минути правам отприлика, со млеко загревање со се. Поскапите имаат и гриндер/мелач во нив, ама и тоа не е проблем, се продава посебен мелач ако сакаш зрна кафе да ги мелиш пред употреба. И поскапите во принцип се и повисоки, во смисла, со основниов можеш еспресо и макијато да направиш, а со другиве и чај и капучино, уствари на основниве можеш чаша до 12 или 15цм да ставиш не се сеќавам, а на другиве и повисоки чаши од тип на чај и остало, ама дали за тоа вреди да дадеш дупло, па и 4 пати повеќе, тоа само ти можеш да си го одговориш.

Во принцип, сигурно има зошто се поскапи, ама по моја математика стварно не вреди повеќе од 12.000 да дадеш за апарат за кафе. Секој си има различна математика, затоа имаш милион апарати.
Основниов е повеќе од доволен. На кого и да сум му направил кафе, сите го пофалиле, ама пониско од лавазза не одам, така да ...

И последен хинт/тип, обавезно да користиш купечка вода. Било која. И во нептун исто ми кажаа, од чешмовача бигор фаќал апаратот ептен. Брат ми си фрли саеко филипс зошто со чешмовача правеше годиниве, па некој период не направил кафе останало водата, па бигор нешто се собрал, па го носеше на сервиси глупости и на крај му рекоа купи си нов, од бигорот бил оштетен наводно и не бивало поправка. Јбг ќе купи нов, ако веќе не зел. 

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #11341 на: 18 Октомври 2021, 14:58:54 pm »

Као Lamborghini што е Ламборгини а не Ламборџини (или скраја да е Ламборжини). ;)
ЛамбУрЏини.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #11342 на: 18 Октомври 2021, 17:18:25 pm »
So Ferrari takvi zabuni nema 😁

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #11343 на: 18 Октомври 2021, 22:15:45 pm »
Сам себе убио, си го напраив комбото ај.. Нека има смешки :D

И последен хинт/тип, обавезно да користиш купечка вода. Било која. И во нептун исто ми кажаа, од чешмовача бигор фаќал апаратот ептен. Брат ми си фрли саеко филипс зошто со чешмовача правеше годиниве, па некој период не направил кафе останало водата, па бигор нешто се собрал, па го носеше на сервиси глупости и на крај му рекоа купи си нов, од бигорот бил оштетен наводно и не бивало поправка. Јбг ќе купи нов, ако веќе не зел. 
Ти благодарам за мислењето. Јас пијам само еКспресо, мада не е лошо да има и дел за пена, ке се најде некогаш. Еве веќе 2 години користам Krups KP110531, само со вода од чешма и да не подречам немам проблем. Сепак, овде немаме проблеми со бигор во водата и затоа користам од чешма.
Најверојатно ке почекам нареден месец на Црнечкиот Петок ако има некое "огромно намалување". :D
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #11344 на: 18 Октомври 2021, 22:40:06 pm »
Боље олово него бигор, сине!
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
« Одговори #11345 на: 22 Октомври 2021, 21:56:15 pm »
Зедов 10 дрвца од туја смарагд,10 црепови и 20л или 6кг хумус.Тревникот за напролет ќе го обновувам,сега е во фаза на сушење па ќе се садат напролет дрвцава.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #11346 на: 23 Октомври 2021, 10:16:21 am »
Koлку ги зема дрвцата?

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #11348 на: 23 Октомври 2021, 13:59:45 pm »
Кажете ако има начин како да се убрза растењето, кај мене пркнаа ептен малку по пресадувањето...

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
« Одговори #11349 на: 23 Октомври 2021, 14:14:04 pm »
Koлку ги зема дрвцата?

10 Дрвца со висина од 70+цм за 1000ден+130 ден достава до дома.

https://www.facebook.com/domigradina.online
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
« Одговори #11350 на: 23 Октомври 2021, 19:07:23 pm »
Кажете ако има начин како да се убрза растењето, кај мене пркнаа ептен малку по пресадувањето...
Можеш да ги потхрануваш на есен и на пролет со 3 петнаески, со тоа што би вродило со по брз раст. Ама кај овие дрвца вообичајно е 2-3 години да стојат на иста големина па следната година да пораснат и до едно метро. Затоа само 3 петнаески. И тоа се става сега кога е врнежливо за да се растопи и да не го однесат мравки.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #11351 на: 23 Октомври 2021, 21:50:02 pm »
Ваљда можеш и сам со црево рачно да навадиш, наместо да чекаш да заврне?    ;D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #11352 на: 23 Октомври 2021, 23:11:47 pm »
Кога врне, нема мравки ;)

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #11353 на: 24 Октомври 2021, 08:06:13 am »
има едно вештачко ѓубре, мелено железо, одлично е за зимзелени дрвца. Од различни производители се наоѓаат по земјоделскиве аптеки. Агроном ми го кажа, се раствара во вода и се става кај коренот

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #11354 на: 25 Октомври 2021, 14:42:44 pm »
посебно ѓубре за иглолисни растенија е, мириса на кафе, може и талог од кафа да сипнете околу дрвцето...