И на овој проблем малку истражував а и проверив,главчината ако е крива уште на ставањето на новиот диск или на дискот кој ќе го порамниш веднаш ќе имаш тресње при кочење а не после некои си 6-7000км.Штом е главчината крива веднаш после ставањето на новиот или на порамнетиот ќе ги приметиш симптомите.Кај крива главчина дискови се порамнуваат на машина која дирекно ги порамнува зашрафени на главчината,таква машина има Клинчар во Неготино.Инаку сум од Кавадарци,Скопје ми е далеку.Дисковите кои ги возам сеуште се релативно нови но се непозна бренд и најверојатно најевтини кои можеш да ги најдеш на пазарот.Прво имав звук од десното предно тркало,звук на цивкање на непритисната кочница,сменив и преден десен лагер ништо не се смени за потоа да се појави цивкање и се поголемо тресење и на левото тркало.А од дечкото што ја зедов колава пред година и пол ми рече дека сите 4 диска и плочки се сменети и точно е дека ги сменил,но најверпјатно од најевтините кои ги нашол.И лани кога менував плочки и ги порамнив дисковите истите беа криви,баш тој период секоја втора ден возев Скопје-Кавадарци се си беше супер ниту тресење ништо за постепено да почне тресењето.