Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2295914 пати)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #9615 на: 30 Јули 2020, 00:25:51 am »
И на овој проблем малку истражував а и проверив,главчината ако е крива уште на ставањето на новиот диск или на дискот кој ќе го порамниш веднаш ќе имаш тресње при кочење а не после некои си 6-7000км.Штом е главчината крива веднаш после ставањето на новиот или на порамнетиот ќе ги приметиш симптомите.Кај крива главчина дискови се порамнуваат на машина која дирекно ги порамнува зашрафени на главчината,таква машина има Клинчар во Неготино.Инаку сум од Кавадарци,Скопје ми е далеку.Дисковите кои ги возам сеуште се релативно нови но се непозна бренд и најверојатно најевтини кои можеш да ги најдеш на пазарот.Прво имав звук од десното предно тркало,звук на цивкање на непритисната кочница,сменив и преден десен лагер ништо не се смени за потоа да се појави цивкање и се поголемо тресење и на левото тркало.А од дечкото што ја зедов колава пред година и пол ми рече дека сите 4 диска и плочки се сменети и точно е дека ги сменил,но најверпјатно од најевтините кои ги нашол.И лани кога менував плочки и ги порамнив дисковите истите беа криви,баш тој период секоја втора ден возев Скопје-Кавадарци се си беше супер ниту тресење ништо за постепено да почне тресењето.
« Последно менување: 30 Јули 2020, 00:54:47 am AUDI »
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #9616 на: 30 Јули 2020, 09:30:12 am »
И на овој проблем малку истражував а и проверив,главчината ако е крива уште на ставањето на новиот диск или на дискот кој ќе го порамниш веднаш ќе имаш тресње при кочење а не после некои си 6-7000км.Штом е главчината крива веднаш после ставањето на новиот или на порамнетиот ќе ги приметиш симптомите.Кај крива главчина дискови се порамнуваат на машина која дирекно ги порамнува зашрафени на главчината,таква машина има Клинчар во Неготино.Инаку сум од Кавадарци,Скопје ми е далеку.
Јас ги рамнев на дребонг, а не на кола, па не покажа веднаш туку по 6 - 7 месеци.
Не знаев дека не си од Скопје, али сепак види распрашај некој во околина твоја што има компаратор.
Ти го кажувам ова од мака што видов, за да не ја видиш и ти, али ти си знаеш.

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #9617 на: 30 Јули 2020, 10:09:49 am »
Како што кажав на десното предно тркало сменет е и лагерот и е проверена главчината на мое инсистирање ,бидејќи и од лош лагер може да јави тресење при кочење,но немаше никакво отстапување на главчината.

Инаку еве едно видео на кој начин се проверува главчина и на крива главчина кога ќе се стави дискот веднаш ќе имаш вибрација и не само на дискот туку и  цело тркало ќе вибрира.

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #9618 на: 31 Јули 2020, 12:33:53 pm »
Си купив 2 тона

Зимото може да дојде..

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #9619 на: 31 Јули 2020, 12:37:13 pm »
Во Топер книжарата на влез на ГТЦ има убава колекција на книги од Стивен Кинг.
Мислам дека се "оригинали", на англиски јазик.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #9620 на: 31 Јули 2020, 14:08:55 pm »
Исто и во Литература.мк во Сити Мол, а имаа одлична колекција и во Икона. Треба пак да си ги комплетирам Dark Tower книгите. На времето ги имав сите, ама дај книга ваму, дај книга таму...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #9621 на: 31 Јули 2020, 15:12:09 pm »
@zeroSignal ај пиши кога ќе ги комплетираш да поминам да ми дадеш некоја да утепам вишак време па ќе ти ги вратам. Али прво комплетирај, за да знам дека ги имаш сите да не лутам после :D :D :D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #9622 на: 31 Јули 2020, 16:22:21 pm »
Сеа ги имам само првите две. :/

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #9623 на: 31 Јули 2020, 16:50:00 pm »
Исто и во Литература.мк во Сити Мол, а имаа одлична колекција и во Икона. Треба пак да си ги комплетирам Dark Tower книгите. На времето ги имав сите, ама дај книга ваму, дај книга таму...
Ја во литература мк само кептн коук си земам .. ептен опуштена атмосфера ми е .. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #9624 на: 31 Јули 2020, 23:09:54 pm »
Кога сме веќе на темава, ако било кој ја начека книгава нека пише или нека ја купи, па ќе се раздолжиме.
Цела година ја чекам..ја има, па ја нема , па распродадена...

Има и понова верзија од Дилан Џоунс, ама таа само преку ибеј.

Отсутен Pane-G

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 251
Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #9625 на: 31 Јули 2020, 23:43:09 pm »
Како што кажав на десното предно тркало сменет е и лагерот и е проверена главчината на мое инсистирање ,бидејќи и од лош лагер може да јави тресење при кочење,но немаше никакво отстапување на главчината.

Инаку еве едно видео на кој начин се проверува главчина и на крива главчина кога ќе се стави дискот веднаш ќе имаш вибрација и не само на дискот туку и  цело тркало ќе вибрира.

Истото и кај мојот ауди а4  Б6 лагери сменив и дискови и плочки и еве уште си терам без проблем

Sent from my iPad using Tapatalk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #9626 на: 01 Август 2020, 00:35:05 am »

Ај сега прочитај ги :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
« Одговори #9627 на: 01 Август 2020, 15:44:54 pm »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo