Автор Тема: Половна кола VS Нова кола?  (Прочитано 105816 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Половна кола VS Нова кола?
« Одговори #195 на: 10 Септември 2011, 03:10:26 am »

затоа ти реков,дека имам еден таков (според мене НЕНОРМАЛЕН) дома,и можам да замислам како вие....али да си признаеме дека и тоа ВАШЕТО не го бива  ;)

Поздрав до таквиот (брат ли, татко ли се` едно) ;D  Кажи му има и други НЕНОРМАЛНИ :)

Па и јас имам еден таков :) Пунтото во гаража му е почисто и посредено отколку оние во АутомобилеСК.
И никогаш не сме имале проблем да си го продадеме старото количе, ред се редат и никој за цена не праша, „само дај“ :)
И само (приближно или исто) таква кола и јас би земал на старо :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #196 на: 10 Септември 2011, 03:13:57 am »

затоа ти реков,дека имам еден таков (според мене НЕНОРМАЛЕН) дома,и можам да замислам како вие....али да си признаеме дека и тоа ВАШЕТО не го бива  ;)

Поздрав до таквиот (брат ли, татко ли се` едно) ;D  Кажи му има и други НЕНОРМАЛНИ :)
во случајов е брат ми,инаку верувај не сакаш да возиш (а не да купиш) кола од татко ми  ;D ;D ;D.....си знае тој дека има како него,ама сте РЕТКИ  ;D ;D ;D....шала на страна,јас одамна се откажав од убедување да се релаксира малку,така да терајте како шо сакате
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #197 на: 10 Септември 2011, 03:20:25 am »

во случајов е брат ми,инаку верувај не сакаш да возиш (а не да купиш) кола од татко ми  ;D ;D ;D.....си знае тој дека има како него,ама сте РЕТКИ  ;D ;D ;D....шала на страна,јас одамна се откажав од убедување да се релаксира малку,така да терајте како шо сакате
:) Јас се „релаксирав“ кога сите пари на куќа праење почнаа да ми идат :D  Сеа повеќе зборам него што можам да напраам :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #198 на: 10 Септември 2011, 03:28:37 am »

:) Јас се „релаксирав“ кога сите пари на куќа праење почнаа да ми идат :D  Сеа повеќе зборам него што можам да напраам :D
ХАХ,тогаш овај мојот е бетер и од тебе,к*р не го боли ни за куќа ни за ништо,се вложува во колата и камионите(а пред некое време се жени)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #199 на: 10 Септември 2011, 10:59:29 am »
Јас ја свртев алфата на Carrier166 едно кругче околу спортската сала (што да ти праам кога ми даваш клучеви, не сум ја крив, инстинктивно е), и можам да потврдам дека вози одлично.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #200 на: 10 Септември 2011, 11:04:19 am »
Јас ја свртев алфата на Carrier166 едно кругче околу спортската сала (што да ти праам кога ми даваш клучеви, не сум ја крив, инстинктивно е), и можам да потврдам дека вози одлично.
Следниот пат под мој надзор до 7.000rpm па втора до 6500, па трета до 6300 :) тогаш боље вози, а и корпата за ламела наеднаш олеснуе не е веќе така тврда (неверојатно, ама вистинито!).

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #201 на: 10 Септември 2011, 11:15:52 am »
Море, Боки прашуваше каде има каиш откако се прошета лево-десно по тоа кожниот тросед позади.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #202 на: 10 Септември 2011, 12:39:30 pm »
Море, Боки прашуваше каде има каиш откако се прошета лево-десно по тоа кожниот тросед позади.
;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #203 на: 10 Септември 2011, 12:41:27 pm »
Не за џабе Миланези ја викаат Крстарица. Перфектно ауто колега. Само имам една замерка, мноогу е тивко.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #204 на: 10 Септември 2011, 12:55:04 pm »
Не за џабе Миланези ја викаат Крстарица. Перфектно ауто колега. Само имам една замерка, мноогу е тивко.
Убаво знае да зареже над 5.000, а и нека си седи тивко, убаво е на пат кога одиш :)
(да се вратиме на темава) Дај боже сите што сакаат ауто на старо, да имаат среќа ко` јас!

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #205 на: 11 Септември 2011, 09:33:34 am »
Попрво би увезол Мерџо на пр. Е 270 ЦДИ или БМВ 330д или бензин сеедно него да зеам од новиве коли на пр. Опел корса,Шевролет крузе итн..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #206 на: 11 Септември 2011, 12:41:23 pm »
"Stolbec"?

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #207 на: 13 Септември 2011, 23:30:18 pm »
I jas ja imam vozeno 166 na Carier i na 99% od lugeto ke im bide odlicna uste 60-70000km bez da POMISLAT da cepnat bilo sto po nea......
Tie raboti si se veke do covekot koj ja vozi i negovite kriteriumi.......
« Последно менување: 13 Септември 2011, 23:32:18 pm cuoresportivo166 »
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #208 на: 14 Септември 2011, 10:26:44 am »
при купување на половно возило најпаметно е да не ги трошите сите пари што ги имате, туку да се остави резерва од 500 до 1000 евра за евентуално средување на колата, ако нема потреба од тоа парите можете да ги употребите за частење на другарите :) или пак дотерување на колата по ваш кејф. во случај кога би купувал половно возило од некој мој близок, за кој знам како ја одржувал колата и што се сменил на колата, спремен сум да платам и повеќе.
Моето искуство со ново возило е скромно, единственото е во далечната 1996 година кога ја купивме фелицијата и што е за право во наредните 6-7 години освен масло, каиш, свеќици и гуми, друго ништо не сменивме на колата, после фелицијата се ми се половни коли, а единствената причина е што немав доволно пари, а дома имаме аверзија кон кредити :), инаку кога би имал 12000+ евра секогаш би одел на нова кола, без разлика што ќе биде класа или две пониска од евентуалната половна што би ја купил.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #209 на: 14 Септември 2011, 10:36:32 am »
За 12000 евра би возел (пример) Фокус со 1.4 бензинец пред добро средено БМВ 320д?