Автор Тема: Каско осигурување...  (Прочитано 27487 пати)

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
Одг: Каско осигурување...
« Одговори #45 на: 30 Јули 2015, 08:52:29 am »
За каско се качуваш во кола и одиш кај агент директно, и таму се договараш. Каското не е како АО полисата контролирано од НБО(Национално Биро за Осигурување), и секој си прави свои пресметки, ако им кажеш дека планираш да бидеш нивни клиент и за АО тогаш ќе биде друга цената, даваат попусти за паќање во готово, плус за АО полиса и може да дотераш попуст од едно 40 посто, јас со Сава сум имал такво искуство, прва цена 27000 последна 17000.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #46 на: 30 Јули 2015, 09:00:12 am »
А дали од САВА ти даваат нечива ќерка или сестра на располагање ако ти се приебе во текот на месецот вклаклирано во цената? Или можеби даваат од дрогата што ја користат кога даваат понуди ако не ти го дига ниедна ќерка и сестра од понудувачите?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6112
  • 69
« Одговори #47 на: 30 Јули 2015, 09:04:35 am »
Каков трол си станал...
ц ц ц ц
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1841
« Одговори #48 на: 30 Јули 2015, 09:06:28 am »
...

Една молба само, може ли да ми пишеш кој ти ја прати понудата од Винер, име или само од кој град. (може и ПП)

Поставеноста и системот е таква да секој агент може да извади каско понуда за максимум 2 минути, а за да биде така неколку луѓе месец дена ни жена ни дете немаа видено за да го направат тоа,  баш ме интересира кој е тој/таа што си го/ја чекал толку врме за една понуда.

Пиши ми во ПП таблица или број на понуда, да ја погледнам понудата, ако е ОК ке си остане таква, а ако постои можност ке ти се јави агентот и ке ти даде уште подобра понуда за каското.
За АО и Зелена карта неможе да се корегираат цените.

Поздрав

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7050
« Одговори #49 на: 30 Јули 2015, 09:31:52 am »
@Дибидус

И тебе фала за истражувањето на пазарот за каско понуди. Инаку ми се допаѓа предлогот на гОЈДО ;D

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
« Одговори #50 на: 30 Јули 2015, 10:49:01 am »
А дали од САВА ти даваат нечива ќерка или сестра на располагање ако ти се приебе во текот на месецот вклаклирано во цената? Или можеби даваат од дрогата што ја користат кога даваат понуди ако не ти го дига ниедна ќерка и сестра од понудувачите?

Можеш да тропаш колку сакаш, ако имаш нешто корисно да кажеш пиши, немам намера на тебе да ти објаснувам, пошто ти дали и знаеш уствари за што се зборува во темава и што е каско!?... 

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #51 на: 30 Јули 2015, 11:12:08 am »
Даваат попусти и на рати ако плаќаш, не само во кеш. Договарај се со агентот. Провери понуда во VIG поранешно QBE.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #52 на: 30 Јули 2015, 11:14:29 am »

Можеш да тропаш колку сакаш, ако имаш нешто корисно да кажеш пиши, немам намера на тебе да ти објаснувам, пошто ти дали и знаеш уствари за што се зборува во темава и што е каско!?... 

охохохо...

чекам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #53 на: 30 Јули 2015, 11:18:56 am »
...

Една молба само, може ли да ми пишеш кој ти ја прати понудата од Винер, име или само од кој град. (може и ПП)

Поставеноста и системот е таква да секој агент може да извади каско понуда за максимум 2 минути, а за да биде така неколку луѓе месец дена ни жена ни дете немаа видено за да го направат тоа,  баш ме интересира кој е тој/таа што си го/ја чекал толку врме за една понуда.

Пиши ми во ПП таблица или број на понуда, да ја погледнам понудата, ако е ОК ке си остане таква, а ако постои можност ке ти се јави агентот и ке ти даде уште подобра понуда за каското.

Поздрав
Kalimero број на понуда немам, имам само понуда со цени на мејл. И кажав на девојчето дека доколку се одлучам за Винер ќе ја контактирам и на тоа остана. Инаку девојчето кога ја контактирав рече дека ќе бара понуда од Скопје, претпоставувам дека таа сигурно не одлучува за тоа, или е пак нова. Мал град сме, се знаеме со неа така да ако некој од нејзините претпоставени почне да и го тупи за тоа не би сакал да се гледаме преку нишан за 500-1000 ден. Респект за тебе што сакаш да помогнеш во врска со цената.

A4-B8 мислам дека gOJDO убаво си праша човекот, веројатно и он можеби имал лошо искуство со Сава или пак изреволтиран од цените кои ги нудат, не мислеше он ништо лошо за твојот коментар.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
Одг: Одг: Каско осигурување...
« Одговори #54 на: 30 Јули 2015, 11:28:52 am »
...

Поздрав
Kalimero број на понуда немам, имам само понуда со цени на мејл. И кажав на девојчето дека доколку се одлучам за Винер ќе ја контактирам и на тоа остана. Инаку девојчето кога ја контактирав рече дека ќе бара понуда од Скопје, претпоставувам дека таа сигурно не одлучува за тоа, или е пак нова. Мал град сме, се знаеме со неа така да ако некој од нејзините претпоставени почне да и го тупи за тоа не би сакал да се гледаме преку нишан за 500-1000 ден. Респект за тебе што сакаш да помогнеш во врска со цената.

A4-B8 мислам дека gOJDO убаво си праша човекот, веројатно и он можеби имал лошо искуство со Сава или пак изреволтиран од цените кои ги нудат, не мислеше он ништо лошо за твојот коментар.
Сите знаеме како се прашува убаво? Ако имал лошо искуство нека сподели а не да трола....

Отсутен dgx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 75
« Одговори #55 на: 28 Март 2018, 18:21:29 pm »
нека предложи некој  каско осигурување за нова кола?

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3061
« Одговори #56 на: 28 Март 2018, 21:30:09 pm »
нека предложи некој  каско осигурување за нова кола?
Сите се исти хиени.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #57 на: 28 Март 2018, 21:33:47 pm »
Triglav

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #58 на: 28 Март 2018, 21:41:13 pm »
Никако не се сите исти.

Јас би ти препорачал една од следниве: Македонија ВИГ (бившо Кјуби), Триглав, Винер, а исто горе доле ок се и Сава и Еуролинк.

Нова (бившо Албсиг), Еуросиг и Кроација моментално според мене се најлоши. Евроинс, Уника и Осигурителна Полиса се на средина некаде.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #59 на: 28 Март 2018, 21:54:12 pm »
Никако не се сите исти.

Јас би ти препорачал една од следниве: Македонија ВИГ (бившо Кјуби), Триглав, Винер, а исто горе доле ок се и Сава и Еуролинк.

Нова (бившо Албсиг), Еуросиг и Кроација моментално според мене се најлоши. Евроинс, Уника и Осигурителна Полиса се на средина некаде.
Вакви информации се многу добредојдени за општо добро.