Автор Тема: Мајстории по дома....  (Прочитано 137743 пати)

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 260
Одг: Мајстории по дома....
« Одговори #990 на: 03 Октомври 2025, 09:45:23 am »
Наместен и ЉЕД со далечинско. Ледот е 220в и го врзав директ на штекерот.

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3269
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #991 на: 03 Октомври 2025, 09:59:25 am »
Браво 👌✨супер изглед.Ова испод 500 евра тие тарабчки на зид и остало сработено така наречени мајстори ке ти земале.Многу убаво стилизирано тонски убаво смислено Браво

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4017
« Одговори #992 на: 03 Октомври 2025, 10:29:25 am »

220 без дополнитлено трафо? Далечинско не ми треба:)  Ако е ткаво од каде го набави и имаш ли некој линк да го видам ?

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
« Одговори #993 на: 03 Октомври 2025, 11:22:57 am »

220 без дополнитлено трафо? Далечинско не ми треба:)  Ако е ткаво од каде го набави и имаш ли некој линк да го видам ?
Да, без трафо, далечинското јас го ставав додатно за да ги палам по желба. Цената е 130 денари метар во електроелемент, ама сигурен сум дека по пластичарска ќе најдеш и поефтино. Продаваат и готово кабле за во струја спремно за да не се мачиш да правиш ништо , околу 90-100 денари беше и тоа.

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
« Одговори #994 на: 03 Октомври 2025, 11:25:22 am »
Браво 👌✨супер изглед.Ова испод 500 евра тие тарабчки на зид и остало сработено така наречени мајстори ке ти земале.Многу убаво стилизирано тонски убаво смислено Браво
Се на се околу 13к ме чинеше. Чувството кога друг ќе ти го пофали сработеното priceless. Инаку нејќам да видам веќе никаков мајстор, еден саглам не најдов.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4017
« Одговори #995 на: 03 Октомври 2025, 11:54:13 am »

Да, без трафо, далечинското јас го ставав додатно за да ги палам по желба. Цената е 130 денари метар во електроелемент, ама сигурен сум дека по пластичарска ќе најдеш и поефтино. Продаваат и готово кабле за во струја спремно за да не се мачиш да правиш ништо , околу 90-100 денари беше и тоа.
Фала ќе проверам во Електро елемент. И јас далечинските во дозна ги ставам не сакам посебно далечинско да имам.

На пластичаркса пари не давам од две причини:
- Го е*ат пола град со најгансно сообрќајно искуство што ќе го имаш во Скопје кога ќе треба да поминеш.
- Јас им плаќам комунали, здравстено и пензиско за да они можат да ми дадат 20% попуст од овие што плаќаат даноци.

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
« Одговори #996 на: 03 Октомври 2025, 15:09:19 pm »

Фала ќе проверам во Електро елемент. И јас далечинските во дозна ги ставам не сакам посебно далечинско да имам.

На пластичаркса пари не давам од две причини:
- Го е*ат пола град со најгансно сообрќајно искуство што ќе го имаш во Скопје кога ќе треба да поминеш.
- Јас им плаќам комунали, здравстено и пензиско за да они можат да ми дадат 20% попуст од овие што плаќаат даноци.
Исто и Хомакс би требало да има, ако нешто треба помош слободно контактирај ме.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14804
« Одговори #997 на: 03 Октомври 2025, 15:59:41 pm »
Каков е тој LED што се штека на 220 директ, мора да има трафо... ?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7181
« Одговори #998 на: 03 Октомври 2025, 22:00:30 pm »
Лед ленти можат да работат на 12/24/220 волти. Тие од 220в обично имаат силиконска обвивка пошо нели 220 АЦ.
Лед ленти имате во Оптoника Ѓорче и Еливал Зелено
Јас можеби би одел со димер и со топлина 3000к.
Сега има и флексибилен неон, одлични работи може со него. На Тему имате по нарачка ако сакате
Секако одлично изгледа

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2655
« Одговори #999 на: 09 Октомври 2025, 15:08:22 pm »
Дечки консултација и помош околу две работи:

- Препорака за некој што прави хемиско на гарнитура (нашиот член Зоки моментално не работи), со некој што сте имале искуство со пристојна цена.

- Втора работа, сакам да ја обновам бојата на радијаторот во купатило (оној тип на ѕид со хоризонтални решетки, на струја е), гледам на едно место има површинска корозија. Ќе напишам што планирам па ако некаде грешам корегирајте:
- пошто само на едно место има корозија (некои 2-3 цм), дали комплет да се струга, дали со метална четка или брус хартија?;
- после стругањето и чистењето со млака вода и благ детерџент, дали да се нанесе прајмер (ако да, кој) или доволно е само боја две раце?
- дали и за ваква работа наоѓаат примена антирост или слично средство?
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8037
  • Плинаш!!!
« Одговори #1000 на: 09 Октомври 2025, 19:01:55 pm »
Ако е за Скопје имам другарче што прави хемиско со кирби машина. Еве бројче 075/451-403 Влатко. Јави се и ќе ти каже за цени. Поздрави го од Жиле од Асуц.
Едит: Еве најдов и некоја слика со цени.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3945
« Одговори #1001 на: 10 Октомври 2025, 06:35:01 am »
Дечки консултација и помош околу две работи:

- Препорака за некој што прави хемиско на гарнитура (нашиот член Зоки моментално не работи), со некој што сте имале искуство со пристојна цена.

- Втора работа, сакам да ја обновам бојата на радијаторот во купатило (оној тип на ѕид со хоризонтални решетки, на струја е), гледам на едно место има површинска корозија. Ќе напишам што планирам па ако некаде грешам корегирајте:
- пошто само на едно место има корозија (некои 2-3 цм), дали комплет да се струга, дали со метална четка или брус хартија?;
- после стругањето и чистењето со млака вода и благ детерџент, дали да се нанесе прајмер (ако да, кој) или доволно е само боја две раце?
- дали и за ваква работа наоѓаат примена антирост или слично средство?
Јас дечково го викам за хемиско и е одличен
https://www.facebook.com/share/17XFnvGMSn/

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14804
« Одговори #1002 на: 17 Октомври 2025, 10:42:27 am »
Дечки да препорачате добар молер во Скопје?

Ми треба ден поскоро.

Исто ќе ми треба, доколку знаете некоја агенција за чистење, ама саглам чистење за вселување во користен стан. Треба салам рибање елементи, купатило, кујна, хемиско на гарнитура евентуално на лежај на спална.

За информација една фирма прати жена да изчистела, повеќе лом направи од што исчисти. Така ми треба тим кој ќе изчисти како што треба. Ама баш како што треба не јас да им висам на глава.

EDIT: Се мислам дури и озонер (машина за озон) да се пушти на крај кога ќе се заврши со се, ама ќе видиме како ќе биде завршниот резултат дали ќе има потреба.

Отсутен Lone

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 117
« Одговори #1003 на: 17 Октомври 2025, 10:49:46 am »
Малку поврзано, не знам зошто не постојат "detailing" сервиси за домови. Да чистат во ќошиња, под кревети/каучи, да ги избришат рачките на мебелот што собрале прашина, да исчистат околу лајсни во кујна, фрижидерот и полиците внатре, кујнските апарати како аир фраер и микробранова убаво да се исчистат и внатре и надвор итн. Ситници и детали што сам ако чистиш ќе ги средиш, а овие сервисиве не ги ни допираат голем дел од ствариве. Тие само поголемата прашина, ќе усисаат и џогираат под и толку.

Отсутен Fizzbuzz

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 132
« Одговори #1004 на: 17 Октомври 2025, 10:59:21 am »
Дечки да препорачате добар молер во Скопје?

Ми треба ден поскоро.

Исто ќе ми треба, доколку знаете некоја агенција за чистење, ама саглам чистење за вселување во користен стан. Треба салам рибање елементи, купатило, кујна, хемиско на гарнитура евентуално на лежај на спална.

За информација една фирма прати жена да изчистела, повеќе лом направи од што исчисти. Така ми треба тим кој ќе изчисти како што треба. Ама баш како што треба не јас да им висам на глава.

EDIT: Се мислам дури и озонер (машина за озон) да се пушти на крај кога ќе се заврши со се, ама ќе видиме како ќе биде завршниот резултат дали ќе има потреба.

Се вика Иво, телефонски број: 070 942 716
Јас сум презадоволон. Брзо средија и се многу педантни.