Дали некој форумџија од Скопје поседува секач за 60цм плочки?
Треба три плочки да се исечат на ленти од 18цм (за да поплочам парапет на балкон).
За услугата ќе си платам во денари или литри, кој како сака
Немам секач ама можам да ти дадам дијамантски диск за брусалица. Само од сл викенд.
Стави си и мрежа 10х10, нека биде поцврсто...доколку бетонираш врз постоечки бетон, премачкај со У врска за да "залепи".
Фала запишав.
2.5x2.5x0.1=0,625 m3
Абе и јас пресметав, ама колку е тоа во песок и цимент е прашањето
Пракса ми треба, не теорија.
Пракса, треба и слика да се види. Дали целото е рамно или има нерамнини?
Зошто не е исто дали е рамно тампонирано или не за потрошувачка.
Друго, ако теоретски вкупниот волумен ти е 0,625, 2/3 би отпаднале на песок, 1/3 на цемент (реално и вода би имало нешто тука ама да занемариме)
Едно одење во стовариште, ќе измериш вреша цемент и ќе видиш волуменски колку треба вреќи.
Така да колега, на форум се теоретизира, во пракса се гледа резултатот. Било како отстапување од 10% е успех.
Инаку мкнење песок е најзезната работа...јас лично би платил и како за кубик а да ми донесат толку колку што ми треба, зошто освен ако не си во куќа и имаш идни планови, нема каде да ги складираш.
Јас би земал и кршен камен, дел мала гранулација, дел голема. Многу подобар е од речниот песок.
Пред спремање, не заборавај за си поставиш колчиња за да знаеш до каде да сипаш и да ти е полесно за рамнење