Автор Тема: Мајстории по дома....  (Прочитано 108762 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
@Pistorij

Браво за трудот и сработеното. Но како што рече @VLATCE-PUNTO си направил почетничка грешка, тоа со душекот :)
@onak ти даде идеја како да го подигнеш, што значи дека ако имаш желба и време поправи го тоа, барем 10 цм крени го погоре, или едноставно само страниците изротирај ги за 180 степени...И делот што е горе ке ти дојде доле.
Втора почетничка и најкритична грешка е тоа што летвите ти се 1.6м и за многу кратко време ке се искриват и ке пропаднат без потпора у средината.
Доколку се запнеш поагресивно или имаш желба за садо мазо, со некоја оваква:

гарант некоја летва ке ти пукне. Доколку имаш желба, пари и време, би ти препорачал да си ставиш метална рамка со оние летвичкине нови што се, ги викаат латофлекс.
Еве ти еден едноставен пример како би требало да го направиш моделот.

Нареден пат прашајте, ке добиете идеја +
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Ова на СалеСк, само уште при градба да се инкорпорира централна ногарка за летвичките и рамката. .)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
Имаш голем простор од страна, си можел да ставиш и фиоки, ги полниш со кеш и спиеш на пари :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Или да криеш швалерки внатре :)

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
хаха абе пишав јас дека ставив во средина на летвите нешто само немам слика :) "По средината под летвите имам ставено дебел носач би го нарекол... кој е обвиен во еко кожа за убаво да допрат на него летвичките а и монтажен е односно му имам направено лежиште. "
во средина може и ногарка да се стави.
И аман, ме утепавте душекот да биде погоре :D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
Одг: Мајстории по дома....
« Одговори #65 на: 22 Октомври 2014, 09:56:57 am »
Фала Џиџи :)
Него,те ги како испаднаа

Сега останува да ги горам дрвата и да греам црвено вино   ;D Па до пролет ќе се најдат идеи за просторот како да се среди и продолжуваме.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #66 на: 22 Октомври 2014, 10:00:16 am »
Што убаво си го средил, браво!
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #67 на: 22 Октомври 2014, 10:27:34 am »
Ме бендиса, топ!

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216

Помини ќе смениме не е проблем.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #69 на: 22 Октомври 2014, 11:33:59 am »
Сеа една пушница и зидана скара со фурна тука интегрирај :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #70 на: 22 Октомври 2014, 11:41:40 am »
Малце се измешаа, ама нема потреба од две теми за иста ствар :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #71 на: 01 Декември 2014, 13:47:17 pm »
Едно прашање за мајсторите по дома и нивните домаќинки

Планирам да јз земам оваа аголна гарнитура. Значи комбинација е од жичано јадро и сунѓер (некој седнвич било што бил доста издржлив), бидејќи не сакам да си фатам работа со сунѓер се одлучивме на ова.

Има многу комбинации, доволно голем за димензиите и плус има табуретки што е ОК ако се собериме поголемо друштво.

Е сеа, се решивме нешто ќе правиме Scandinavian style во новиов стан, па ме интересира како е за одржување оваа белата екокожа што е долу. Горе планираме исто бело, па нешто можеби прекривки во боја да даваат малце шмек. Најмногу се сеќираме за белата еко кожа како ќе биде за одржување. Дали лесно се валка, дали прашината навлегува во порите и изгледа грдо ...

Ако имате искуство кажете оти ...то е :)

Кафеаво/црно/кремово е премногу иживеано. Знам дека добро ќе оди во комбинација ама сакаме нешто по алтернативно а да не биде црно/бело. Да делува свежо и убаво.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #72 на: 01 Декември 2014, 13:53:15 pm »
Нема пори, гума е све тоа, и се чисти со сапун и вода (ако го забаталиш многу, и меко четче ќе ти треба). Ич да не му се секирате. Кога ќе земете да бришете прашина низ дома, со влажна крпа ќе поминете по скајот и мирна глава. :)

Отсутен markokogoj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 54
  • Seat Ibiza 1.9 TDI
« Одговори #73 на: 01 Декември 2014, 14:11:30 pm »
Друже, една прашање  :) колку е гарнитурава, многу ми се допадна. слично нешто вакво бараме и ние

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #74 на: 01 Декември 2014, 14:46:46 pm »
Друже, една прашање  :) колку е гарнитурава, многу ми се допадна. слично нешто вакво бараме и ние
kazuj cena