Автор Тема: Европски пасоши и странско државјанство  (Прочитано 141180 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Европски пасоши и странско државјанство
« Одговори #225 на: 26 Ноември 2015, 11:06:42 am »
следната недела ке идеш да закажеш интервју? значи имаш происход земено?

инаку, ако немаш роднина со бугарски пасапорт? шу прајме? :) муабетот ми е ако, имаш кој да побутне (читај пари) ке биде побутнато и завршено побрзо...

и да.. едно инфо само... земањето пасош преку семејна врска кај бугарите е крвна врска... значи било кој, може да земе пасош, многу брзо, ако има некој во семејството нај блиско со бг пасош, ама нагласувам крвна врска... женати на пример, не ти е крвна врска... ти ако извадиш, она нема да добие преку тебе и обратно.... жена ми на пример ИНСТАНТ ЈА ОДБИЈА уште на поднесување документите за происход, т.е. пријавувањето.. затоа што моминското презиме и е српско, и татко има србин избосне... едноставно, б’лгарите се скар-скар со србите па не ги сакаат ни нивните потомци, затоа заборавете (освен во ретки ситуации, каде е с’с дебели пари платено) дека некој било кој со српско презиме ке извади бугарски пасапорт или ако има крвно сродство, тогаш ке извади...

али ние ке идеме ние по малку по долгиот пат. јас ке извадам, на мене децата ке извадат, па жена ми ке извади на нив... нели крвното сродство меѓу мене и невестава е преку нашите деца... а да биде уште по интересно, ете брат ми е со српско презиме, јас кога ке извадам, за него вадењето ке биде песме лета, иако е со српско презиме... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #226 на: 26 Ноември 2015, 12:34:35 pm »
Имам происход земено, ако немаш роднина најверојатно после интервјуто ќе те известат дека ти фалат документи т.е доказ дека имаш бугарско потекло по крв, како што кажа и самиот... тоа ми го кажа посредникот кој инаку ми е пријател и работи со поредништво повеќе од 10 години. Има доста преваранти посредници треба да се внимава. Ако твојот ти заврши работа како што викаш тогаш треба да го фалиш, секој на таа процедура не дава гаранција дека ќе успее... Во секој случај правиот човек треба да се плати. :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #227 на: 26 Ноември 2015, 13:01:03 pm »
Нуме седи брат кој ќе ме пропушта насабајле :D

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #228 на: 26 Ноември 2015, 13:10:14 pm »
 ;D ;D ;D ;D ke se najde nekoja druga budala  ;D ;D ;D te vidov i sabajle so pezovceto bev...

inaku ova zenistevo ima rodnini vo bugarija taka da ona moze da dobie...ali ko sto procitav pogore sto pisa onak jas nema da mozam vrz osnova na nea da zemam...ete dobro e sto go dodade na svoeto prezime moeto pa moze i bugarka i srbinka da se pise :)...
da ne znae nekoj kako se bara politicki ili drug azil...da e od blizok nekoj ne rekla kazala... za avstrija konkretno...

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #229 на: 26 Ноември 2015, 14:32:04 pm »
Врз основа на брак мислам дека треба бракот да е склучен во Бугарија и да пријавите престој таму. После 5 години може сопругата да поднесе барање за пасош. Лично го немам проверувано ова, така ми беше кажано од пријатели брачен пар кои се распрашувале.

Инаку да се пофалам (ако е за фалење :-\) денеска им ѕвонев во Бугарска амбасада и происходите за мене и сопругата се искочени. Чекаат да бидат подигнати as soon as possible.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #230 на: 26 Ноември 2015, 16:27:24 pm »
Врз основа на брак мислам дека треба бракот да е склучен во Бугарија и да пријавите престој таму. После 5 години може сопругата да поднесе барање за пасош. Лично го немам проверувано ова, така ми беше кажано од пријатели брачен пар кои се распрашувале.

Инаку да се пофалам (ако е за фалење :-\) денеска им ѕвонев во Бугарска амбасада и происходите за мене и сопругата се искочени. Чекаат да бидат подигнати as soon as possible.

Ич да не ти чуе, кој шо сака нека каже. Бркај си работа. :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #231 на: 26 Ноември 2015, 16:35:36 pm »
Боље бугарски пасош него партиска книшка ..

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #232 на: 26 Ноември 2015, 18:31:15 pm »
Cela vlada izvadi, ic KUR ne im cue...  МА ЌЕ ДОНИЈА!!!

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 883
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #233 на: 26 Ноември 2015, 18:32:17 pm »
meto nego davame!!!11

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #234 на: 28 Ноември 2015, 02:07:33 am »
Боље бугарски пасош него партиска книшка ..

во сегашнава ситуација, дефинитивно си во право... ептен си во право...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2844
  • Слобода или смрт
« Одговори #235 на: 29 Ноември 2015, 16:01:00 pm »
Со сите случувања во овие 20 години толку ни ја скршија кичмата како нација што веќе станува се ирелевантно. Македонец како националност во Македонија направија да вреде помалку од лименка кока кола. И на крајот од денот не се криви само оние што го скуваа тоа туку и самите што дозволивме.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Одг:
« Одговори #236 на: 29 Ноември 2015, 16:39:43 pm »
Posle ebenje nema kaenje

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #237 на: 29 Ноември 2015, 16:56:18 pm »
Да беше само ебењето проблем ќе поминевме некако преку тоа. Лошото е што и сида закачивме и сега само чекаме кога ќе испуштеме душа.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #238 на: 29 Ноември 2015, 19:16:23 pm »
Или да идеме да се излечиме во странство.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #239 на: 29 Ноември 2015, 20:18:37 pm »
Дискутабилно е колку ќе се излечиш во странство. Евентуално можеби само нема да пренесеш на идни генерации и ќе ги спасиш нив.