следната недела ке идеш да закажеш интервју? значи имаш происход земено?
инаку, ако немаш роднина со бугарски пасапорт? шу прајме?

муабетот ми е ако, имаш кој да побутне (читај пари) ке биде побутнато и завршено побрзо...
и да.. едно инфо само... земањето пасош преку семејна врска кај бугарите е крвна врска... значи било кој, може да земе пасош, многу брзо, ако има некој во семејството нај блиско со бг пасош, ама нагласувам крвна врска... женати на пример, не ти е крвна врска... ти ако извадиш, она нема да добие преку тебе и обратно.... жена ми на пример ИНСТАНТ ЈА ОДБИЈА уште на поднесување документите за происход, т.е. пријавувањето.. затоа што моминското презиме и е српско, и татко има србин избосне... едноставно, б’лгарите се скар-скар со србите па не ги сакаат ни нивните потомци, затоа заборавете (освен во ретки ситуации, каде е с’с дебели пари платено) дека некој било кој со српско презиме ке извади бугарски пасапорт или ако има крвно сродство, тогаш ке извади...
али ние ке идеме ние по малку по долгиот пат. јас ке извадам, на мене децата ке извадат, па жена ми ке извади на нив... нели крвното сродство меѓу мене и невестава е преку нашите деца... а да биде уште по интересно, ете брат ми е со српско презиме, јас кога ке извадам, за него вадењето ке биде песме лета, иако е со српско презиме...