Автор Тема: Европски пасоши и странско државјанство  (Прочитано 141209 пати)

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Одг: Европски пасоши и странско државјанство
« Одговори #210 на: 26 Ноември 2015, 01:26:32 am »
sega e olesneto. davaat proizhod so deklaracija od bugraski zdruzenija. ako zboris tecno makedonski jasik,se smeta deka zboris bugarski dijalekt i toa e dovolno. vo momentov se zakazuva za podnesuvanje za dokumenti za proizhod za sledniot noemvri.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #211 на: 26 Ноември 2015, 01:29:04 am »
Кеш до кај 500 евра, се вкупно до пасош. Време годинаипол до две. Гужвите почнаа пак од Јуни навака.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен lans

• Редовен
« Одговори #212 на: 26 Ноември 2015, 01:32:02 am »
vo momentov e 1 godina  samo da podades dokumenti za proizhod. ako e sve vo red,megju 1 i 3 meseci za izdavanje na proizhod.posle toa zakazuvanje na intervju cirka 6 meseci se ceka. poesle intervjuto 1.5-2godini do drzavjanstvo.posle toa licna karta i pasos e sitno,mesec dva.
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #213 на: 26 Ноември 2015, 01:34:23 am »
a toa da imasbugarsko poteklo i da si risjanin ?uste ide? ili kes bije asa?

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #214 на: 26 Ноември 2015, 01:36:35 am »
Мора да докажеш дека имаш Бугарско потекло, без тоа нема пасош. За Рисјанин не знам, како што пишав претходно аплицираат и Албанци и Роми. Дали добиваат не знам.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #215 на: 26 Ноември 2015, 03:15:18 am »
Мора да докажеш дека имаш Бугарско потекло, без тоа нема пасош. За Рисјанин не знам, како што пишав претходно аплицираат и Албанци и Роми. Дали добиваат не знам.

во моментов можеш и без бугарско потекло... само ти треба потврда од 2-те официјални (од бугарската власт) признаени здруженија дека имаш бугарски корени и бугарски националитет... со тоа и со изводи од двајцата родители и од нив било кој баба и дедо... после ке ти дадат една потврда на која изјавуваш дека ти си бугар, и татко ти и мајка ти се бугари.. па таа потврда ја заверуваш на нотар. па сите овие документи ги преведуваш на бугарски. па после таму пред да идеш да аплицираш, ти треба уште еднаш истата потврда дека си бугар само овој пат заверена кај бугарски нотар... ти треба и фотокопија од пасошот од првата страница и страницата кај што ти туриле печат кога си влегол во бугарија.. и има уште 2 документи кои рачно ги пополнуваш...

тоа е тоа.. идеш и поднесуваш за происход...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #216 на: 26 Ноември 2015, 03:29:41 am »
Мораш да докажеш дека имаш Бугарски корени (потекло). Дали дедо ти служел во Бугарска војска, дали вујко ти има Бугарски пасош или било што друго што го поврзува некој член од твојата фамилија со Бугарија. Ако не можеш тоа да го докажеш со документ немаш шанси да добиеш пасош. Другар мој има закажано интервју во Декември. Происходот го доби на основа на вујко му кој некои си десетина години веќе има Бугарски пасош, т.е го земал пасошот кога доволно беше тоа што го велиш да потпишеш дека се чувствуваш като Б'лгарин и дека твоите родители се исто така Бугари. Друг пријател доби пасош зашто извади документ од кај нив дека дедо му служел во Бугарска војска и он нормално сега се чувствува како Бугарин и си доби пасош.

Јас сеуште сум во процедура за происход со доставен документ од брат ми кој веќе има Бугарски пасош и потпишав дека се чувствувам како Бугарин (мака ми е што го пишувам ова) па сеуште не сум добил происход.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #217 на: 26 Ноември 2015, 03:43:22 am »
Мораш да докажеш дека имаш Бугарски корени (потекло). Дали дедо ти служел во Бугарска војска, дали вујко ти има Бугарски пасош или било што друго што го поврзува некој член од твојата фамилија со Бугарија. Ако не можеш тоа да го докажеш со документ немаш шанси да добиеш пасош. Другар мој има закажано интервју во Декември. Происходот го доби на основа на вујко му кој некои си десетина години веќе има Бугарски пасош, т.е го земал пасошот кога доволно беше тоа што го велиш да потпишеш дека се чувствуваш като Б'лгарин и дека твоите родители се исто така Бугари. Друг пријател доби пасош зашто извади документ од кај нив дека дедо му служел во Бугарска војска и он нормално сега се чувствува како Бугарин и си доби пасош.

Јас сеуште сум во процедура за происход со доставен документ од брат ми кој веќе има Бугарски пасош и потпишав дека се чувствувам како Бугарин (мака ми е што го пишувам ова) па сеуште не сум добил происход.

не друже... го сменија тоа... не велам дека неможе и така, туку велам дека не е само така... еве, јас поднесов за происход... знам што поднесов и што направив... пред 25 дена..
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #218 на: 26 Ноември 2015, 03:47:39 am »
Кано јас искрено се надевам дека е така и дека ќе успееш да добиеш происход само врз основа на тоа што го велиш. Пиши апдејт кога ќе земеш происход да знаат другите дека има промени во процесот.

Сам бркаш работа или преку посредник?

Отсутен lans

• Редовен
« Одговори #219 на: 26 Ноември 2015, 03:49:20 am »

olabavija pak. jas morav da baram star dokument i najdov. ama sea (pred dva meseci)pak pustija samo so deklaracija od bugarskite drustva da moze da se zeme proizhod.
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #220 на: 26 Ноември 2015, 03:52:30 am »
посредник... сам ни на крај памет.. не вреди... башка посредников има конекции за да “ти полета со брзина на светлината“ процесот...

на пример закажување на датум за поднесување на происход... ми закажа од сега за 3 недели... кога дојдовме таму, во колона од 200-300 луѓе нас не прозваа, а само што дојодвме... и последното што треба од прво ветеното да се оствари е да го добијам происходот за околу 1 месец од поднесување... ако и тоа се деси, тогаш ке отворам уста да го фалам колку што можам... јас лично ке му донесам едне куп луѓе да им заврши.. нормално све бива с’с пари, нели баче? таква екстра услуга кошташе 50-че плус...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #221 на: 26 Ноември 2015, 04:02:03 am »
Колку ти кажа дека ќе те чини целиот процес? Обично трошоците излегуваат до кај 5оо евра. Ако е толку добар и има врски и искочи се како треба кај тебе ќе те контактирам да ми дадеш бројче. Јас сум заглавен со Бугарска Амбасада, вчера разбрав дека документите ги праќале два пати годишно за Софија, мамето нивно. Планирам да почнам со посредник ако не добијам происход до Декември.  Во Паланка има еден посрединик преку кого пола Паланка има добиено Бугарски пасош ама човекот кажува дека сега е гужва, од аплицирање до датум за интервју најмалце 7-8 месеци се чека, а термин за аплицирање таму од Март следната година, што значи интервју таму следната година ова време.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #222 на: 26 Ноември 2015, 04:06:58 am »
од прва рука ти кажувам дека ако сега отидеш да закажеш за поднесување за происход, првиот слободен термин ти е во септември... 11 месеци поточно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #223 на: 26 Ноември 2015, 04:11:30 am »
па ово нема ни у Београду  ;D ;D ;D шајзе.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #224 на: 26 Ноември 2015, 08:22:05 am »
До прв братучед ако имаш со бугарски пасош може да поднесеш, тоа со здруженијата е несигурна работа.(така ми кажа посредникот) Јас следната недела треба да идам да ми закажат интервју.  Па ќе видиме како ќе се одвиваат работите