Автор Тема: Европски пасоши и странско државјанство  (Прочитано 141231 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43933
  • Il Moderatore
Одг: Европски пасоши и странско државјанство
« Одговори #165 на: 03 Септември 2015, 13:24:42 pm »
Не, не мора да биде пропорционална. Не е баш најдобар модел 36 ученици во еден клас. Сепак, добар показател е дека за 10 години, има 20% помалку ученици.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Одг:
« Одговори #166 на: 03 Септември 2015, 13:25:17 pm »
Не треба никако да е пропорционална.

Зошто на западното општество кон кое целиш ти имаш еден доктор матичен задолжен за 50-100-200 луѓе зависно од локацијата. А кај нас е на 2500 луѓе најмалку еден матичен. Никако не смее да оди нагоре таа бројка туку да се намалува и тоа драааааастично. Тек за очни, забни...

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #167 на: 03 Септември 2015, 13:29:14 pm »
Не, не мора да биде пропорционална. Не е баш најдобар модел 36 ученици во еден клас. Сепак, добар показател е дека за 10 години, има 20% помалку ученици.

Марко учи во истото школо јас кај што учев. Пред скоро 30 години, јас бев во последната паралелка, I-8. Сите беа по околу 35 деца.
Марко исто е во последната паралелка, само е I-3 (и има уште една со 20 дечиња). Паралелките се исто по 35 деца.
А пази Аеродром „крца“ од деца.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #168 на: 03 Септември 2015, 13:30:41 pm »
^- Тоа ми беше муабетот. Катастрофа. :)  Ако се продолжи со ваков тренд, ќе дојде време на еден ученик еден професор да има. Или двајца професори на еден ученик.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #169 на: 03 Септември 2015, 13:34:18 pm »
^- Тоа ми беше муабетот. Катастрофа. :)  Ако се продолжи со ваков тренд, ќе дојде време на еден ученик еден професор да има. Или двајца професори на еден ученик.

Тоа е тој златен стандард.  ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #170 на: 03 Септември 2015, 13:39:52 pm »
Ќе има време да му посвети внимание на "цел" клас :D

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #171 на: 03 Септември 2015, 14:51:18 pm »
Ќе не следи иста судбина (Естонија)

Зини да ти кажу.

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 451
« Одговори #172 на: 03 Септември 2015, 15:37:35 pm »
да ве израдувам дека за интервју се закажува во моментов минимум за 11 месеци.. вчера закажав за во средина на јуни 2016-та... повеќе луѓе се пријавуваат одошто они можат да постигнат... пред само 3 недели закажувањето за интервјуа беше на 3-4 месеци.. сега се 11.. прогнозирам дека до средина ан септември ке замине и подолго од 1 година, само за ФАКИНГ ИНТЕРВЈУ кое е почеток на се друго...

пак се врати она кога за бугарски пасош додека го земеш (ако го земеш) ке ти треба помеѓу 2 до 2,5 години...

ај на здравје...
Сега ја почнуваш постапката? Ако да тогаш си закажал за поднесување документи за происход, па откако ќе ти излезе происходот после тоа закажуваш интервју.  Претходно се чекаше 7-8 месеци од закажувањето за происход, а за интервју 1-2.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14176
« Одговори #173 на: 03 Септември 2015, 16:04:51 pm »
Вечната дилема за иселешништво, дали се исплаќа или не :)

Видете дечки, ако ви е погодено во Македонија, нема поубаво место од дома. Со тоа што во Македонија речиси ништо не е погодено освен ако не си го најдиш некако местото под Сонцето.

Вториот момент, муабетот за идните генерации, зависи само од нас бе другарчиња. Сами си ја правиме кашата. Ако се продолжи со партиските полтрони и мегаломани на власт никогаш нема да не биде.

Состојбата во Македонија ниту ни ја направи Грција, ниту Бугарија, ниту Албанија...сами си ја направивме.

Цело време го перат умот дека Грција е единствениот чинител за нашата мизерија, што нема благе везе. Самите сме си криви.

А тоа дека многу убаво се живее на запад, мало морген. Да, ОК сето она што кај нас не го бива,а е круцијално е горе-долу средено (образование, здравство, работа). Да, можеш да живееш ОК со ПЛАТИТЕ (Две миниум) и да тераш живот, ама веќе не се печали како на времето.

Една работа се надевам дека ви е јасна. Во Швајцарија 3000 евра плата е како кај нас 300. Вредноста на парите е различна.
Така што ако земате 3000 евра плата не значи дека сте богати.

Пример во Австралија работев со фотографија. Една сабота ми беше 200 евра (12 саати работа). Со 200 евра овде некои фамилија гледаат, а мене едвај ми стигаа за транспорт, јадење и едно кафе со колегите во текот на неделата. Само за илустрација (во евра) 6 евра ми беше во еден правец од дома до центар. 12 евра одење идење. Каде е да купиш јадење, ...и ред други работи.

Ако бегате некаде, барајте добро место за живеење и релативно добра (исплатлива) работа и некој да ви помогни. Иначе ќе земам пасош, ќе одам Шведска ќе работам шо било и ќе напраам пари,...маааало морген.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #174 на: 03 Септември 2015, 16:11:39 pm »
Не се само парите причина за бегање надвор. Барем за мене не се.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #175 на: 03 Септември 2015, 16:14:30 pm »
Не се само парите причина за бегање надвор. Барем за мене не се.

Епа тоа викам. Како ќе ти е погодено местото под Сонцето.

Амбиентот :) ние си го правиме.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43933
  • Il Moderatore
« Одговори #176 на: 03 Септември 2015, 16:18:34 pm »
Еее, некои мислат дека имаме најбољи амбиент, ама не се они криви, така на телевизија им кажуваат. Па не сакаат да сменат канал...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #177 на: 03 Септември 2015, 16:30:04 pm »
Еее, некои мислат дека имаме најбољи амбиент, ама не се они криви, така на телевизија им кажуваат. Па не сакаат да сменат канал...

Тие МИСЛАТ и сакаат и ние да мислиме,...ама ете им доаѓа крајот.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #178 на: 03 Септември 2015, 16:32:42 pm »
Чим Дени го купија уште долго време ќе виреат ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #179 на: 03 Септември 2015, 16:37:55 pm »