Автор Тема: Европски пасоши и странско државјанство  (Прочитано 135305 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4970
Одг: Европски пасоши и странско државјанство
« Одговори #750 на: 02 Февруари 2024, 10:51:07 am »
Северна забрзано се празни. Ко ќе ја наполни сметката и се врати Никола ќе нема никој останато, освен некои баби и дедовци. Ќе затекне друг јазик и искривени сурати од увоз. За да не е така црна приказнава, он ќе биде најубав.

Sent from my iPhone using Tapatalk
A zamisli na pravive germanci kako im e. Trista jazici na site strani, legaci kolku sakas so lapaat socijala ... Segde e vekje multikulti jbg i mene ne mi se svigja ama ke se adaptirame

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Секаде освен кај арапите и кинезите донекаде. Таму отиди и кажи им дека треба мултикултура да видиме како ќе поминеш.
Me zabole mocaloto za arapite i kinezite, odi ti

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5468
« Одговори #751 на: 02 Февруари 2024, 12:05:42 pm »
@balanar Такви еден куп со грчи пасоши не знам јас досега, знам два тројца,имаат некој лични карти, еден има пасош , повеќето се власи се  влечкаа во грчките друштва цел живот, другар имам има баба ама гркинка права била од Крит, има таква некоја лична карта , пасоши немаат дома.
А дека на егеец ќе му даат грчки документи, шо до пред 20 години не даваа  виза и со виза враќаа на граница, тоа незнам како би одело.
 Ако даваат така пасоши,цела Битола и сите погранични со двојни држављанства ќе бевме. Ќе  треба после и имот да  враќаат одземен со денационалиизација, затоа мислам мало морген таа работа, али ете нека си проба, баш сподели овде шо би бил исходот ако некогаш ти текне.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6374
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #752 на: 02 Февруари 2024, 12:18:21 pm »
...

Секаде освен кај арапите и кинезите донекаде. Таму отиди и кажи им дека треба мултикултура да видиме како ќе поминеш.

И Албанија нема мултикултура.  ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13855
« Одговори #753 на: 02 Февруари 2024, 17:31:14 pm »
@balanar Такви еден куп со грчи пасоши не знам јас досега, знам два тројца,имаат некој лични карти, еден има пасош , повеќето се власи се  влечкаа во грчките друштва цел живот, другар имам има баба ама гркинка права била од Крит, има таква некоја лична карта , пасоши немаат дома.
А дека на егеец ќе му даат грчки документи, шо до пред 20 години не даваа  виза и со виза враќаа на граница, тоа незнам како би одело.
 Ако даваат така пасоши,цела Битола и сите погранични со двојни држављанства ќе бевме. Ќе  треба после и имот да  враќаат одземен со денационалиизација, затоа мислам мало морген таа работа, али ете нека си проба, баш сподели овде шо би бил исходот ако некогаш ти текне.

Кога ќе одиш со копија од матична книга на родени од Лерин, шо ќе ти речат? Ааа не можи?

Кај нас прпа оти Грците бараат војска да служиш. Треба специјална дозвола да добиеш ама тогаш не смееш повеќе од шест месеци да живееш во Грција иначе ќе одиш војска

Второ, бараат јазик и тука е малку хендкеп.

Трето треба да си со крштениче од црква. Грција не е секуларна држава.

Иначе причината зошто нема многу со грчко државјанство е дека до пред 10тина години, Грција не дозволуваше двојно државјанство.

Иначе Бугарија уште на времето си добила обештетување од грчката национализација. Си потпишале договор и луѓето биле исплатени.Пред брзо го разбрав ова

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1903
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #755 на: 02 Февруари 2024, 19:56:06 pm »
Грција е секуларна држава.
Грција не дава државјанства лесно или воопшто не ги дава.
Не дава ни Хрватска.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5713
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #756 на: 02 Февруари 2024, 20:00:24 pm »
Цитат
Yes, Greece is considered a secular country. While the majority of the population identifies as Greek Orthodox Christian, the Greek Constitution guarantees freedom of religion and the separation of church and state. This means that the government does not favor any particular religion and individuals are free to practice their own faith or choose not to follow any religion.
Интернетов така вели...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13855
« Одговори #757 на: 02 Февруари 2024, 20:07:00 pm »
Грешка, мислев секуларна држава. Лапсус.
Затоа бараат крштениче.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5713
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #758 на: 07 Февруари 2024, 11:47:41 am »
Дали има некој што посредува за Америчка виза освен прилепскиве Коузон кои бараат да имаш барем 1 година факултет завршено со висок успех?
И дали воопшто има начин за земање виза без факултет, барем за патување?

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5009
  • The Spartan General
« Одговори #759 на: 07 Февруари 2024, 14:46:42 pm »
Нормално дека има начин. Аплицираш во Американска амбасада, одиш на интервју, и добиваш виза. Така барем имам јас добивано и работни и туристички визи од 2005та наваму.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3817
« Одговори #760 на: 07 Февруари 2024, 15:51:00 pm »
Исто како Луки аплицирав и јас, преку сајтот пополнив барање, си закажав состанок, бев на интервју и тоа е тоа. Прилично едноставно. Доста поедноставно и помалце документи на пример него ли за виза во УК.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14241
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #761 на: 07 Февруари 2024, 15:52:42 pm »
За УК виза мислам дека уште крв и мокрача не бараат,сега за сега. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3817
« Одговори #762 на: 07 Февруари 2024, 16:05:19 pm »
За УК виза мислам дека уште крв и мокрача не бараат,сега за сега. ;D

Да да, мислам тоа прашалникот 15 дена дека го пополнував... А и документи кога собирав.... изјава потпишана од брат ми дека нема да ја напушти Македонија додека јас сум во УК :D Изјава од работодавецот дека нема да ме отпушти додека сум во УК. Тешки глупости, а и поскапа е доста.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29604
    • CARclub.mk
« Одговори #763 на: 07 Февруари 2024, 16:11:47 pm »
Дали има некој што посредува за Америчка виза освен прилепскиве Коузон кои бараат да имаш барем 1 година факултет завршено со висок успех?
И дали воопшто има начин за земање виза без факултет, барем за патување?

Никој не може да ти „посредува“ за виза. Како што ти кажаа погоре - аплицирај си онлајн, пополни го прашалникот, имај соодветни документи и тоа е тоа. Батали „посредници“ - во најмала рака ќе останеш без парите што ќе ги дадеш.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5468
« Одговори #764 на: 07 Февруари 2024, 16:25:40 pm »
Во глобала тоа што пишаа е, ќе ди собериш обрасците од работа, сметките од пари на банка и ако имаш контакт/ гаранција ид таа страна нешто. Одиш збораш на шалтер, ти се смешка таа, супер оди  разговорот и на крај имаш, Denied печат на документите, си бегаш дома, 200 евра полесен :)
А може и обратно, збораш, тој од таа страна те гледа на криво, очекуваш  denied, ти даваат 10 годишна мулти.
 Лотарија е.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html