Ај некој нека ми помогни.Значи почнувам од нула.Имам еден документ уствари бугарско сведителство од сестра на дедо ми имаВ и од баба ми на татко ми мајка ама со селењето се изгуби или да си идам во бугарските здруженија да барам документ да ми издадат.Како иде процедурата дали.Кои документи треба да ги однесам во амбасада за да ја започнам постапката.Отприлика слушнав дека треба уверение за неосудуван,лекарско....
Некој подетално да ми пише како да почнам.Значи од нула до амбасада.Планирам во битолската амбасада да терам постапка
И дали ми треба да имам копија од македонски пасош(потслушнав негде дека требало)
?
друже... многу е неблагодарно да поставуваш прашање во тена, во која барем неколку пати го имсш одговорот... затоа и никој не ти одговори... врати се наназад, и читај.. не се многу, 20 страни се...
ај пак ќе ти одговорам... да, ти треба копија од мк пасошот и тоа страната со генералиите и страната со печатот за влез во бугарија... и двете копии мора да се на еден лист, на иста страна, едно под друго... ако аплицираш во амвасада само копија од генералиите...