Автор Тема: Европски пасоши и странско државјанство  (Прочитано 141223 пати)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Одг: Европски пасоши и странско државјанство
« Одговори #285 на: 10 Декември 2015, 17:18:28 pm »
Битешен ;D
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43932
  • Il Moderatore
« Одговори #286 на: 10 Декември 2015, 21:20:28 pm »
Данќишен :)
МерсИ се казва, вежбај со време :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #287 на: 11 Декември 2015, 02:55:29 am »
Данќишен :)

.... и биди спремен да се изненадиш кога ке ја упознаеш камелија... :) позитивно у секој случај... немој само подзинат да останеш, ќе те примети одма... :) :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #288 на: 11 Декември 2015, 07:58:53 am »
Остаре и она веќе, не е тоа тоа што беше на времето, мислам дека едниот од машките и е маж.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #289 на: 12 Декември 2015, 00:50:03 am »
ја па млад да не су ебаго.. скоро 40 ќе сторам... камелија е пичичипол у секој случај... јебозовна е... :) башка милфица од секој аспект, и нај страшното е што е многу јако свесна за тоа... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #290 на: 24 Декември 2015, 22:55:50 pm »

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #291 на: 24 Декември 2015, 23:20:55 pm »
посредник... сам ни на крај памет.. не вреди... башка посредников има конекции за да “ти полета со брзина на светлината“ процесот...

на пример закажување на датум за поднесување на происход... ми закажа од сега за 3 недели... кога дојдовме таму, во колона од 200-300 луѓе нас не прозваа, а само што дојодвме... и последното што треба од прво ветеното да се оствари е да го добијам происходот за околу 1 месец од поднесување... ако и тоа се деси, тогаш ке отворам уста да го фалам колку што можам... јас лично ке му донесам едне куп луѓе да им заврши.. нормално све бива с’с пари, нели баче? таква екстра услуга кошташе 50-че плус...

Кано што бидна со происходот?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #292 на: 25 Декември 2015, 00:08:30 am »
излезен е... на 15-ти јануари ми е закажано втора тура...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #293 на: 25 Декември 2015, 00:17:21 am »
Претпоставувам тоа втора тура се мисли на интервјуто. Ако е така супер. Значи тој твојот си ја знае работата.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #294 на: 25 Декември 2015, 22:30:50 pm »
Ќе закаже за интервју. Интервју ќе му закажат за после октомври. Јас бев пред 2 недели за интервју поднесов документи, на 29 август во 9ипол ми закажаа интервју. Во амбасада изгледа побрза е постапката.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #295 на: 25 Декември 2015, 22:47:23 pm »
Постапката преку амбасада е побрза од таа преку Софија. Јас во Ноември го зедов происходот, ми дадоа бројче да се јавам да закажам интервју. Интервјуто ми го закажаа за во Февруари и на истиот ден ќе ги поднесувам документите за интервју и ќе правам интервју. Во Софија како што кажуваш е покомплицирано, треба да закажеш термин за поднесување на документи за интервју па отпосле ќе ти дадат друг термин за интервју.

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #296 на: 27 Декември 2015, 18:11:10 pm »
Ај некој нека ми помогни.Значи почнувам од нула.Имам еден документ уствари бугарско сведителство од сестра на дедо ми имаВ и од баба ми на татко ми мајка ама со селењето се изгуби или да си идам во бугарските здруженија да барам документ да ми издадат.Како иде процедурата дали.Кои документи треба да ги однесам во амбасада за да ја започнам постапката.Отприлика слушнав дека треба уверение за неосудуван,лекарско....
Некој подетално да ми пише како да почнам.Значи од нула до амбасада.Планирам во битолската амбасада да терам постапка
И дали ми треба да имам копија од македонски пасош(потслушнав негде дека требало)
« Последно менување: 27 Декември 2015, 18:18:58 pm Mercury »

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #297 на: 04 Јануари 2016, 19:39:40 pm »
Ај некој нека ми помогни.Значи почнувам од нула.Имам еден документ уствари бугарско сведителство од сестра на дедо ми имаВ и од баба ми на татко ми мајка ама со селењето се изгуби или да си идам во бугарските здруженија да барам документ да ми издадат.Како иде процедурата дали.Кои документи треба да ги однесам во амбасада за да ја започнам постапката.Отприлика слушнав дека треба уверение за неосудуван,лекарско....
Некој подетално да ми пише како да почнам.Значи од нула до амбасада.Планирам во битолската амбасада да терам постапка
И дали ми треба да имам копија од македонски пасош(потслушнав негде дека требало)
?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #298 на: 04 Јануари 2016, 19:46:04 pm »
Па напорави де копија од пасошот за секој случај и да не треба ебаго.
Среќно и бегај не се врти назад.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #299 на: 05 Јануари 2016, 16:43:26 pm »
?
друже... многу е неблагодарно да поставуваш прашање во тена, во која барем неколку пати го имсш одговорот... затоа и никој не ти одговори... врати се наназад, и читај.. не се многу, 20 страни се...

ај пак ќе ти одговорам... да, ти треба копија од мк пасошот и тоа страната со генералиите и страната со печатот за влез во бугарија... и двете копии мора да се на еден лист, на иста страна, едно под друго... ако аплицираш во амвасада само копија од генералиите...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk