Автор Тема: Nürburgring Nordschleife рекорди.  (Прочитано 117211 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Одг: Nürburgring Nordschleife рекорди.
« Одговори #420 на: 04 Мај 2016, 13:09:41 pm »
Како и да е, успехот е одличен.

Дури страшно е до каде стигнаа хечевите. Halfway се слагам со Симо - ова е тракдеј возило - нема задни седишта, нема звучна изолација, натакнале ролбар..

Ќе биде прескап, сигурно, како и секоја „лимитирана“ серија.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #421 на: 04 Мај 2016, 13:17:47 pm »
http://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/volkswagen-golf-gti-clubsport-s-smashes-n%C3%BCrburgring-record

Thanks mostly to the removal of the rear seats and much of the sound deadening material, weight has been reduced by 30kg.

A comprehensive rework of the suspension includes adaptive dampers that have been calibrated to include what engineers have dubbed a ‘Nürburgring setting’ as part of the Individual mode. This keeps the dampers fairly supple to deal with the kind of awkward surfaces and undulations that characterise the German circuit, but with enough control to ensure a fast time.

The S’s brake calipers are also lifted from the regular Clubsport, although thicker front discs and upgraded pad material have been used in order to withstand repeated hard use. Unlike the rival Renault Mégane RS 275 Trophy-R, the Clubsport S won’t be sold with a roll cage or harnesses

S features a larger twin exhaust and the 19in wheels required for its standard Michelin Pilot Sport Cup 2 tyres.

Итн, итн...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #422 на: 04 Мај 2016, 13:24:23 pm »
Може ли топ 5 времиња на хечови кои извозеле со се клима, седишта, нормални гуми, без ролбар и сл?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #423 на: 04 Мај 2016, 13:24:38 pm »
Направиле подобра верзија на Меган РС Трофи или како и да се викаше тој со пластичните прозори. Овој е колку-толку возлив и башка побрз. Тоа е.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #424 на: 04 Мај 2016, 13:27:52 pm »
Да видиме дали има клима, абс, есп, електрични стакла, темпомат. Туку мене не ме интересира кола без изолација, ова е за спортисти.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #425 на: 04 Мај 2016, 13:29:31 pm »
Мене малку ми е претерано кога земаат фабрички модели и ги кастомизираат до тој степен што реално никогаш нема да ги видиме на улица, ги прават специјално за таа патека, вадат се што навистина претставува патничко возило со спортски карактеристики и прават track specific car.

Не е тоа поентата.

Секоја чест на инженерингот ама не ми пали.

Giulia-ата ќе ја земам за пример. Колку што ми е познато, баш е stock што секој ден ќе се вози по улица и извади ненормално добро време.

Ај нека направат Giulia Nurburgring edition, без задни седишта, твикован мотор, суспензија, издув...сигурно ќе скини многу секунди и што, ќе го има истото значење тоа?

Јок.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #426 на: 04 Мај 2016, 13:32:14 pm »
Лексус ЛФА направи 70.000$ пакет специјално само за оваа стаза само за да е побрз од една Корвета и Вајпер, па вие за едно голфче со ролбарче се буните.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100
« Одговори #427 на: 04 Мај 2016, 13:33:02 pm »
Ролбарот е ставен само на голфот што е поставен рекордот со него ради безбедносни причини. Нема да се вградува кај останатите. Ете и погоре во текстот пишува.

Другиве измени воопшто не се драстични, и може да се живее со нив. Нирбургринг сетинг имаат сите што бркаат време на стазава, да не се лажеме. Само што го истакнуваат. BTW, кола сетирана на 20 километри долга патека со многу различни кривини, успони и површини ќе биде подобра за возење во секојдневниот живот од било која друга сетирана на било која друга стаза.

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #428 на: 04 Мај 2016, 13:35:09 pm »
Лексус ЛФА направи 70.000$ пакет специјално само за оваа стаза само за да е побрз од една Корвета и Вајпер, па вие за едно голфче со ролбарче се буните.

See what I meen?

Не ми има драж тоа. Не е тоа што се бара. Само се ловат бројки бескомпромисно. Сфаќам маркетинг, сепак зборувам како ентузијаст.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #429 на: 04 Мај 2016, 13:35:40 pm »
Може ли топ 5 времиња на хечови кои извозеле со се клима, седишта, нормални гуми, без ролбар и сл?

Помина тоа време. Сеа само тркачи..

For reference, a Golf GTI Performance Pack will lap the Nürburgring in 8min 26sec

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #430 на: 04 Мај 2016, 13:38:30 pm »
Полека се наближува времето кога ќе се бара колите да се што е можно поспори на Нирбургринг.

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #431 на: 04 Мај 2016, 13:45:07 pm »
Полека се наближува времето кога ќе се бара колите да се што е можно поспори по stock на Нирбургринг.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100
« Одговори #432 на: 04 Мај 2016, 13:51:33 pm »
Giulia-ата ќе ја земам за пример. Колку што ми е познато, баш е stock што секој ден ќе се вози по улица и извади ненормално добро време.

Ај нека направат Giulia Nurburgring edition, без задни седишта, твикован мотор, суспензија, издув...сигурно ќе скини многу секунди и што, ќе го има истото значење тоа?

Stock? Од каде тоа? Сеуште после пола година не е објавено он-борд видео од времето на Џулиа. Примероците што бркаа време беа камуфлирани и со Рики стајл затемнети стакла. Они може немаат нагласено дека е Nurburgring Edition, ама моделот со кој бркале време е баш тоа.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #433 на: 04 Мај 2016, 14:15:18 pm »

Помина тоа време. Сеа само тркачи..

For reference, a Golf GTI Performance Pack will lap the Nürburgring in 8min 26sec

Новиот Цивик Тајп Р е поспор за 1.5 секунда...
И тој беше адаптиран со 300 тракатанци за стазава исто?

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
Одг:
« Одговори #434 на: 04 Мај 2016, 14:21:12 pm »
Не битно тоа овде.....
Голф си е голф.....
Иначе го нема ова време потврдено type r, што е за продажба моментално.Тоа видео е направено со прототипот на type r, e сега наводно исти спецификации имаат.Мене ме интересира mugen верзијата кое време ќе извади.