Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2097809 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #8205 на: 13 Ноември 2017, 20:51:37 pm »
Застануваат таму обично. Сум видел неколку пати опрчен некој. Се надевам на пауза биле.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #8206 на: 13 Ноември 2017, 20:51:51 pm »
Да не си јанлаш нешто, да не е цца 500 евра платата?
Ако веќе го правиш тој прекршок кој е неоправдан, подобро оди по едносмерната низ К3. :P

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8207 на: 13 Ноември 2017, 23:02:01 pm »
Ако имаш 300 евра вишок прави прекршоци слободно и не се жали после дека те пернале :D

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #8208 на: 13 Ноември 2017, 23:14:21 pm »
Ќе ти ја одземат привремено засега на 3 до 12 месеци ќе имаш забрана.

+

Ќе имаш 90 негативни поени кои ќе се узбришат по 3 години.

Ако одиш на суд, биди тивок со говорот. Признај дека си згрешил и покај се. Може ќе помогне, може и не.

Нема помагање. Треба да си среќен ако ти пишат само 3 месеци. Не смеат да не ти ја земат дозволата зошто копија од сите пресуди оди во сообраќајна полиција и таму ќе ти ја обжалат пресудата и ќе ти го препратат предметот кај друг судија некаде џенем во друг град и тој ќе ти фукне максимална казна.

Ако ти пишат поени нема суд и забрана.

Поени секако ти пишуваат и плус има и суд и забрана. Во законот тоа ти го пишува и така е и во пракса.
До сеа неколку пати сум бил на суд сум се успеал да се извлечам без пријатели и такви работи само со убаво зборење :)...

Летово успеав да се извлечам два пати.
 За непочитување на првенство на минување во зона на раскрсница што немаше логика у 7 30 сабајле кај тутунски да гледа во таа гужва и пројдов со зборење на моб или 25 негативни, и еднаш за на црвено кај семафорите кај жас и пивара каде пројдов со доручек само.
Сеа пред месец го акнав еден у гз.
Изгледа треба да успорам малце појќе.

Отсутен TRPEE

• Редовен
« Одговори #8209 на: 13 Ноември 2017, 23:19:17 pm »
Трпе кај брзаше ;D
Никат до сеа не мереле на правецот пред тунелот на велес скопје.
Бев товарен 300 кг одливци и сакав да видам дали ќе дигне 200  x5ката тука малце угорно е.
Тоа радарот снима цајканот со камера на рамо цела продукција да ги е.. нид можеш да се договориш нит ништо.
« Последно менување: 13 Ноември 2017, 23:24:48 pm TRPEE »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8210 на: 13 Ноември 2017, 23:53:18 pm »
TRPEE you are such a train wreck другарче :D

Познат прекршител :D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #8211 на: 14 Ноември 2017, 00:14:27 am »
Колку време помина од пишување до суд покана?

@Drive-r точно една година и еве сега веќе 2 месеци  кај што чекам да ми стигне кога треба да им ја однесам возачкта...катастрофа сме со судскиот систем !
п.с еве и по 14 месеци сеуште нема правосилна пресуда за тоа кој е виновникот во мојата сообрајќајка.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #8212 на: 14 Ноември 2017, 10:34:07 am »
A замислете ги на @TRPEE прекршоците кога полицијата не го видела

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #8213 на: 14 Ноември 2017, 11:48:13 am »
Вчера и на идење и на враќање радарска контрола под надвожњакот автокоманда кај пивара, и во 2те насоки имаше, ептен се зачестија, ама ако така треба.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен TRPEE

• Редовен
« Одговори #8214 на: 14 Ноември 2017, 18:16:07 pm »
A замислете ги на @TRPEE прекршоците кога полицијата не го видела
Освен последниот другите два не ни беа прекршоци.
Кај тутунски вртев десно на допунско и имаше место камион да пројде... кај пивара бев влезен во семафорот тој пред мене чекаше за да пропушти од право и да сврти накај жас...
мислиш дзандарите така попуштаат ако не си бар малце у право.
А за последниот си признавам си возев брзо.... петок 15 20 600 км низ бугарија деца чекаат од градинка да ги зеам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #8215 на: 21 Ноември 2017, 20:12:43 pm »
Денеска ми оставија пусулче на шофершајбна, пошто сум се паркирал спротивно од движењето на сообраќајот.

Значи не беше на тротоар, на стаза, да блокирам некого или нешто, или да е забрането паркирање во околината, туку само пошто во спротивен смер ми беше свртена колата т.е. спротивно од насоката на движење на сообраќајот.

На пусулчето, упатство за логирање на вебсајт и како да си ја платиш казната.

З Џрмнс :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #8216 на: 21 Ноември 2017, 20:18:55 pm »
Со колку пари го демотивираат таквото однесување германците? Иначе сосема логична казна ако земеме во предвид дека и за паркирање и за излегување од паркинг место влегуваш во спротивен правец на движење... Кај нас да пишат таква казна, казнетиот и полициска станица и Јетиња и Спаркови ќе запали ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #8217 на: 21 Ноември 2017, 20:21:04 pm »
Дали е полна линија на местото каде шо си паркирал спротивно од насоката на движење?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #8218 на: 21 Ноември 2017, 21:59:05 pm »
da ti ispratime ekspertska ekipa klaberi od tatkovinata ili sam ke s espravues?? :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #8219 на: 21 Ноември 2017, 22:10:42 pm »
Денес ме измерија 166 на место со 110 си пошаа казна си потпишав е сеа питањето ми е дали ке ми ја земат возачката или зависи од судијата.
Второ прашање.... колку негативни се максимални и после колку време застаруваат? со оглед летоска заработив 40 .... а овие ми шишаа 300 еур или 50 негативни со што би имал вкупно 90.
ќе ти ја земат.само прашање е на колку месеци.
казнени поени истекуваа после 3 години од датумот на впишување. на 100+ казенени губиш возачка и треба да полагаш за таа категорија за која што имаш 100+ поени.
Паричната казна може да ја смени со казнени поени, кои се бришат после 2 години од датумот на впушување. Возачката ќе ти ја земат 3 месеци.

И не заборавај да им ја однесеш уплатницата во суд, како доказ дека си ги платил судските трошоци, направи си копија за тебе на која што ќе ти удрат приемен печат или напиши едно поднесоче.