Вчера ми се случи следново. Застанувам на улица, на која нема знак за забрането запирање и паркирање, со 4 жмигавци....
само за ова ке искоментирам.
зарем треба да има знак дека несмееш да паркираш НА КОЛОВОЗНА ЛЕНТА? значи паркираш на улица кај што треба некој друг да вози, што не е јасно за казната? кога полагаше за возачка си заборавил дека несмееш да се паркираш? си заборавил дека за тоа се добиваа РАМНО 51 НЕГАТИВЕН? значи пишано правило е законско... не 45, 450 би ја направил таа казна, затоа што такви што паркираат НАБРЗИНКА-ОДМА СЕ ВРАЌАМ или па она терминот ЗА 5 МИНУТИ И СЕ ТРГАМ ги има премногу. што да праам јас додека ти НАБРЗИНКА СЕ ВРАТИШ а си ја блокирал лентата?
Од друга страна, оние 300 еура за кои ти се искурчил и ти ги пишал дека не си ја тргнал колата на даден сигнал, лесно ке ја бутнеш на суд. едноставно, во судот побарај ја снимката од автомобилот полициски (за кој тврдат дека е опремен со видео камера) за да ДОКАЖЕШ ДЕКА НЕ СИ БИЛ ВО АВТОМОБИЛОТ КОГА ОНИ ПУШТИЛЕ СИРЕНА. со тоа, таа казна им паѓа во вода.

исто така би ги дигнал за 10 пати погоре казните за паркирање на:
-пешачки
-влезови
-пролази
-раскрсници
-место за инвалиди
-приватни паркинзи (под приватен може да биде и едно паркинг место, ете јас поседувам две паркинг места)
-тротоари
а за 20 пати би ги дигнал казните за паркирање на ЗЕЛЕНА ПОВРШИНА.
не се доволни 45 еура и пајак услугата. многу поише треба.
поззз
кис4е
пусс