Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1874705 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7418
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #8070 на: 16 Август 2017, 12:26:08 pm »
Јас ќе ти одговорам на првото прашање, мене ми има стигнато казна по 2 години за прекорочување брзина на автопат, иако тоа буљашите рекоа дека овој пат ќе биде само усна опомена. Сепак си запишале податоци и по 2 години на врата ми ја донесоа како последна опомена за наплата.

И мене ми има стигнато казна после 2 години, иако ме пуштија копилињата.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8071 на: 16 Август 2017, 13:23:51 pm »
У принцип ако е еден единствен прекршок ќе  ти простат. Ама за 4in1 не верувам дека ќе го пуштат. Лекција за малиот.

За второто прашање, скутерот е регистриран на полнолетно лице, ќе се одговара прекршочно за давање на малолетно лице со казна.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Отсутен erc12

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #8072 на: 16 Август 2017, 13:33:56 pm »
Ме загрижуваат муабетиве.. дали е паметно да се отиде во полициска станица и да се праша дали на тоа и тоа име има некаква казна?

У принцип ако е еден единствен прекршок ќе  ти простат. Ама за 4in1 не верувам дека ќе го пуштат. Лекција за малиот.

За второто прашање, скутерот е регистриран на полнолетно лице, ќе се одговара прекршочно за давање на малолетно лице со казна.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Вториот скутер е регистриран на 18 годишниот син а помалиов што е 14 години го фатиле без возачка како го вози на задно тркало на булевар.. и го пишале. Не знам дали има поента да се расправам дека е мало 14 години не разбира ова она, да го оправдам.. како би оделе овие работи?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #8073 на: 16 Август 2017, 13:47:43 pm »
Пошто е малолетник, ти ќе го кркаш. Со право. Нема што да се расправаш со џандарите, дома треба малце да се поработи на односот татко-син и поштовање ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7418
« Одговори #8074 на: 16 Август 2017, 14:44:25 pm »
Вториот скутер е регистриран на 18 годишниот син а помалиов што е 14 години го фатиле без возачка како го вози на задно тркало на булевар.. и го пишале. Не знам дали има поента да се расправам дека е мало 14 години не разбира ова она, да го оправдам.. како би оделе овие работи?

Брачет ми на 17год. го фатија како вози југо низ маало, секако немаше возачка тогаш. Казна за него, казна за мајка му (колата на нејзино име), ама одеа на суд, пустеа плачеа, па се смилувал судијата им ги поништи казните. Се ми се мотка некоја сума од 1100 евра вкупно, двете казни. Немора да значи дека и кај вас ќе биде истиот случај, може ништо нема да пишат.

Ако на 14 вози скутер на едно на булевар,  на 20 шо ќе прај ? Ќе те акнува од земја за добро утро. ;D :D :D :D

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #8075 на: 16 Август 2017, 15:00:07 pm »
Мене кога ме казнија на 17 години ни даваа совети да правиме како да сум го украл моторот од дома без нивно знаење.. Али сум се рачунал како постар малолетник и неможело..
На 14 скоро сум сигурен дека можи родителот да тврди, без мое знаење бев на работа синот го украл моторот и заминал нема што да му правам...

Отсутен erc12

• Почетник
  • *
« Одговори #8076 на: 16 Август 2017, 15:19:08 pm »
Средено за првите две прашања..е сеа второво, фала за одговори, ми кажаа дека е најдобро да се консултирам со адвокат.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8077 на: 16 Август 2017, 19:44:40 pm »
Средено за првите две прашања..е сеа второво, фала за одговори, ми кажаа дека е најдобро да се консултирам со адвокат.

Ајде, пари се обновлива работа, се печалат и се губат на разни начини.
Детски живот е многу поразличен од пари. Во мое време, од лично искуство ти кажувам, играше каиш, војнички. Татко ми така еднаш ме измлати на 16 години што го возев кадетот 30 метри, завртев и се вратив назад, ме видел од тераса и ме искина пред сите комшии. Од тогаш безбедноста и разумот на прво место.

Грабни го здроби го сега, да не се дробиш ти во иднина, не дај среќо. Боље ти него некој друг на улица.

Ако си паметен, продај го скутерот. Ако си паметен.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10488
« Одговори #8078 на: 16 Август 2017, 20:44:11 pm »
Од колку е легално да се вози скутер (49 цц^3), на две колца нормално ?

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
« Одговори #8079 на: 16 Август 2017, 20:57:02 pm »
Од колку е легално да се вози скутер (49 цц^3), на две колца нормално ?

Од 14 години мислам. Е сеа треба нешто да има, М категорија ми иде во памет.

Инаку совет за таткото погоре, продавај одма скутерот. Верувај само нервози ќе имаш, да е скраја од полошо. Дете од 14 години ама нема апсолутно никаква реална потреба да вози било што освен можда точак. Реално.
« Последно менување: 16 Август 2017, 21:03:37 pm Johnny625 »

Отсутен erc12

• Почетник
  • *
« Одговори #8080 на: 16 Август 2017, 21:17:20 pm »
Фала ви и за овие совети, али искрено да ви кажам, не сум поддржувач на тепање, а јас не сум му дозволил да вози секако, тоа со брат му они. 18 годишниот син има два скутери и ете, биднало. Не би ми паднало ни на крај памет дека би возел на едно тркало на булевар нити било каде друго а ни да вози скутер без возачка али не сум го ни видел кога го земал. Ништо, ќе ја оправаме работава некако. Бев, се исконсултирав со адвокат, го ангажирав и ми објасни што како треба. Ако некој се нашол во слична ситуација и му е потребен совет нека пише на порака, ќе му кажам што како треба. А малово е доволно уплашено од ситуацијава поради полицијата, ми плачеше и греота е сега на сето тоа уште да му ја врзам една.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #8081 на: 16 Август 2017, 21:48:01 pm »
Деца се чудна ствар, се надевам не е и помалиот таков па со плачките да те фати на „греота е“ карта и цело време да се вади од крш ситуации така. Во последно време преку разни кампањи се стремиме кон побезбеден сообраќај за сите, и би било добро да им одржиш на двајцата лекција по безбедност, прво за нивно добро, второ за доброто на другите учесници во сообраќај.

Не сум нешто многу постар од твоите деца, ама на 10-11 години ми беше објаснето дека секое моторно возило е опасно како и огнено оружје ако не се ракува внимателно и разумно, и таа мисла ми останала врежана до денешен ден, а ќе ми остане врежана и до крај на животот. Сообраќај, особено во градски услови, е последно место кај што треба да се курчи човек и да си бара адреналински возбуди.

Се надевам ќе ме сфатиш најдобронамерно, и се надевам на финансиски поволно разрешена ситуација со научени животни лекции од истата. :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #8082 на: 16 Август 2017, 22:17:28 pm »
Фала ви и за овие совети, али искрено да ви кажам, не сум поддржувач на тепање, а јас не сум му дозволил да вози секако, тоа со брат му они. 18 годишниот син има два скутери и ете, биднало. Не би ми паднало ни на крај памет дека би возел на едно тркало на булевар нити било каде друго а ни да вози скутер без возачка али не сум го ни видел кога го земал. Ништо, ќе ја оправаме работава некако. Бев, се исконсултирав со адвокат, го ангажирав и ми објасни што како треба. Ако некој се нашол во слична ситуација и му е потребен совет нека пише на порака, ќе му кажам што како треба. А малово е доволно уплашено од ситуацијава поради полицијата, ми плачеше и греота е сега на сето тоа уште да му ја врзам една.
На времето на 17 години го обрукав татко ми џандар, каков ќутек сум јадел со опасач ден денеска го памтам. Делото никогаш не ми ни текна на сон да го повторам. Ќутекот е од рајот, направи го теи дена да му е страв и срам да те погледне па да видиш после, подобро он да плаче два саата одколку вие како родители цел живот.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #8083 на: 16 Август 2017, 23:08:03 pm »
И јас мислам дека не треба да се иде драстично со ќотеци и ремени, иако јас сум кркал ќотек од моите, тоа биле други времиња, други методи на васпитање владееле, кои веројатно за тој период биле најдобри.

Но, еден озбилен разговор за бељата што ја направил, за последиците по вас како родители и за него како дете + некоја казнена мерка како шиткање моторчето под хитно и неискачање у град и рестрикција на џепарац, забрана за игрици на компјутер, да прочита Тихиот Дон или Ана Карењина до 1 септември, мислам дека ќе влијаат на однесувањето во иднина.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14339
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #8084 на: 16 Август 2017, 23:11:23 pm »
Пола форум семејно насилство...Банза има полни раце работа. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D