Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2105105 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7560 на: 03 Август 2016, 23:54:13 pm »
Гледам еден куп поста за книшката, те требало не требало. Абе ставете ја во фиока од кола и ај со здравје, не ја носиш и џеб па да ти смета. Ја откако ја ставив у кола не е е мрдната со години од таму. Досега не ми ја побарале, ако ја побараат бујрум.

Ама ако треба утре/задутре во друго возило да возиш, ете другарот ти се начукал, ти си трезен, треба да му ја возиш колата, оп немаш книшка пак.
Затоа возачката и книшката се твоја лична сопственост, се носат во новчаник. Од првиот ден кога ја земав возачката и книшката (за 1 месец веке 5 години), цело време ми се во новчаник, каде одам јас, и тие се со мене.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #7561 на: 04 Август 2016, 01:07:41 am »
Уживај каква казна за 8кмч прекорачување.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #7562 на: 04 Август 2016, 01:22:16 am »

Како стига? На сопственикот според таблица или тебе те чкрапа, односно тој шо вози? Имал досега некој такво искуство кај нас? Што ако мене адресата според документи ми е на едно место а кад моментално живеам на друго? Што ако не ја добијам??

Bar u swiss ja prakaat na sopstvenikot na voziloto spored tablici. E sega oni imaat sorabotka so site zemji u eu i prakaat do site na domasna adresa. Znam deka na balkan ne pustaat se dodeka ne potpisat sorabotka so mvr vo zemjite. E so grcive kako e pojma nemam. Mislev da ne zamaraat na izlez na granica? Nekoj mozebi ima iskustvo?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Најискрено, во друга држава да те сопрат си плаќаш на лице место и потпишуваш. Во ЕУ може има нешто регулирано меѓу државите членки, НО ние нити сме во ЕУ ни ништо. Така да, не се замари, од дека таа казна кога не те сопреле? Радарот он автоматски си слика. И после во полиција ќе видат, мк табли, поминал со 10 над дозволено. И од толку возила ќе се замараат со тебе да откријат чија е колата па постапки процедури. Не им се исплаќа :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7563 на: 04 Август 2016, 02:27:08 am »
и јас мислам дека нема ништо од таа казна... а и ако има, во нај лош случај на следни влегувањр, на граница ќе ја добиеш.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #7564 на: 04 Август 2016, 08:23:38 am »
ЕУ возило штракнато од радар во ЕУ земја. Спијте си вие на тоа увце дека ништо од таа казна. Ќе стигне казната на адресата на кое е регистрирано возилото.

Чим светнал радарот, сликната е колата. По автоматизам ќе стигне казната. Како и да е, ситни пари.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #7565 на: 04 Август 2016, 08:35:09 am »
Швицарска во европска е?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Одг:
« Одговори #7566 на: 04 Август 2016, 08:36:47 am »
Хм. Прав си, не знам зашто ми пребаци централата дека е од Германија, не од Швицарска. Моја грешка. Како и да е, казната ќе стигне, чим го штракнал радарот. Тој радар е таму со години, сите ние возиме значително побрзо, па никад не сме биле штракнати.

А и си кажа сам Worm, Швајцарија си има соработка со сите ЕУ земји.

--

Како надополнување, кога бев на презентацијата на Volvo S90 во Словенија, одевме преку Хрватска - и хрватите кажуваа дека веќе им стигаат на домашна адреса во Хрватска автоматските казни за брзо возење во Словенија.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7567 на: 04 Август 2016, 08:39:49 am »
Sega gledav kazni:
40 eura do 20km/h prekoracuvanje.

Ke si platam i postarina sigurno

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #7568 на: 04 Август 2016, 09:46:57 am »
Mene me ima shtraknato radarot na pravoto koga se vrakjav od solun nakaj granica pred 3 godini.seuste nema nisto.
Koga koristev rentacar vo italija pred dve godini,me shtrakna kamera za neplakjanje na "congestion charge" policija se javila vo rentacar firmata,ovie im dale moi podatoci(firmata mi naplati mene za "uslugata") i italjanskoto mvr vo rok od 1 mesec mi prati pismo na adresata od mojot pasos.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #7569 на: 04 Август 2016, 15:44:49 pm »
Епа как шо кажав ќе ти стигне на домашна андреса. Или нема да ти стигне и ништо од тоа. Друг начин да ти наплатат нема

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #7570 на: 05 Август 2016, 12:26:31 pm »
Колку е казна за возење над 5 души, претовар? :D  Во Охрид Јети стои и едни поминуваат, 1-ва 2-ра ротација кога им се пушти на едни 7 души внатре. Ако немаше и еден во гепек ;D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #7571 на: 05 Август 2016, 12:32:50 pm »
20 евра од човек

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #7572 на: 05 Август 2016, 22:41:01 pm »
Сериозен си или лупаш онака од ракав?
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #7573 на: 05 Август 2016, 23:15:28 pm »
Отвори види ако не веруваш, лани беше толку.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #7574 на: 06 Август 2016, 02:03:12 am »
Никогаш не било така, не може патникот што патува со возилото да биде виновен за прекршок што го прави-сторил возачот. Еве што вели ЗБСП (Пречистен текст симнат од страната на МВР) за тоа:

Brains are awesome. I wish everybody had one.