Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2099767 пати)

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7545 на: 28 Јули 2016, 02:42:58 am »
Да не биле тие да исклучат семафори ? не се замараат тие уопште.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #7546 на: 28 Јули 2016, 07:44:07 am »
Во саботата во Велес ме сопреа,и одма ми побараа возачка книшка.
На кружниот тек кај судот да не те запраа ?
не,од првиот влез од автопат па пред базенот на тоа правото ме сопреа,40 беше дозволено.

Присутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
Одг:
« Одговори #7547 на: 28 Јули 2016, 08:00:24 am »
Нa тoa местo нoн стoп имa пoлицијa и знaк 40 кoј штo е приличнo зaтскриен oд грмушки

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #7548 на: 28 Јули 2016, 12:09:21 pm »
Синоќа ме застана локалната полиција и ми побара возачка дозвола и сообраќајна само, девојка беше и ги дадов, отиде кај другиот полицаец што седеше во кола нешто проверуваа појма неам што како, дојде ми ги даде документите, повели и пријатна вечер. Фала, пријатно.
Инаку си возев по пропис 40 во населено место. Ама ме интересира што проверуваа нешто на компјутерот м?  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #7549 на: 28 Јули 2016, 12:13:56 pm »
Ништо.

Кај ситимол седат џандари, двајца по 35-40 години и еден млад. Тука за полукружно кај што ловат. И сопира едниот еден тип, проверува ова-она, каде плукружно. И младиот сопира друг.
- Меѓусебе постарите, „Зашто го застана овој?“ - Ако бе нека учи малиот.

Вежбаат помлади џандари, проверки и такви ствари. Немора да значи дека нешто ти било тебе.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #7550 на: 28 Јули 2016, 12:18:47 pm »
Такви двајца сопираат едно комбе со странски таблици. Комбето не им застанува. Цајканиве се погледнаа меѓу себе си кажаа нешто и си продолжијаа ко ништо да не било. Гревчиња.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #7551 на: 28 Јули 2016, 12:42:29 pm »
Јас денес ќе се треснев во џандарско јети, затоа што копилињата вртеа полукружно на две полни линии. Какви неписмени ретардоси се тоа... абе конфигурација на пц да им правиш, не можеш такви копилиња да направиш.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #7552 на: 28 Јули 2016, 13:27:26 pm »
Синоќа ме застана локалната полиција и ми побара возачка дозвола и сообраќајна само, девојка беше и ги дадов, отиде кај другиот полицаец што седеше во кола нешто проверуваа појма неам што како, дојде ми ги даде документите, повели и пријатна вечер. Фала, пријатно.
Инаку си возев по пропис 40 во населено место. Ама ме интересира што проверуваа нешто на компјутерот м?  ;D

Ти направиле контрола на возачките документи. Во кола ги запишуваат потребните податоци од ВД и СД за да подоцна кога ќе се вратат во станица изготват соодветен службен материјал. Ако нешто им било сомнително ќе се јавеле во станица да извршат дополнителни проверки. Тоа што те запреле не значи дека нешто си им бил сомнителен или си направил сообраќаен прекршок. Те сопреле рандом.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #7553 на: 28 Јули 2016, 13:57:06 pm »
Ако те застанат, само признај што си правел:

Ако неќат да чујат, тогаш по хардкор мора да молиш за да ти простат:

Отсутен Nedevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 73
« Одговори #7554 на: 28 Јули 2016, 15:43:32 pm »

Те барала на фејсбук полицајката :D
VW Golf 5 TDI & Yamaha FZ6 - My 2 black babies!

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #7555 на: 03 Август 2016, 23:21:46 pm »
Decki me svetna radar na izlez od Solun na dozvoleno 80 a ja vozev nesto ispod 90 ili sitno nad 90.

Iskustvo nekoj da ima so stiganje kazni?

Ne sum na mk tablici, ali seedno sum so mk pasosh.

Pederskoto e sto stavile radar na avtopat kade prethodno vozis 120 i odma znak 80 i puknale radar bez nekoja pogolema distanca za da namali sama kolata. Obicno pustam gas i cekam da mi padne brzinata i u slucajov me sliknaja bas u toj moment

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #7556 на: 03 Август 2016, 23:29:09 pm »
Не те застанаа? Епа ако веќе пишат казна ќе ти стигне на домашна адреса, по неколку недели/месеци

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #7557 на: 03 Август 2016, 23:37:33 pm »
Не те застанаа? Епа ако веќе пишат казна ќе ти стигне на домашна адреса, по неколку недели/месеци

Me blicna kamera radar. Onie fiksnite sto se

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7558 на: 03 Август 2016, 23:45:24 pm »
Гледам еден куп поста за книшката, те требало не требало. Абе ставете ја во фиока од кола и ај со здравје, не ја носиш и џеб па да ти смета. Ја откако ја ставив у кола не е е мрдната со години од таму. Досега не ми ја побарале, ако ја побараат бујрум.

Како стига? На сопственикот според таблица или тебе те чкрапа, односно тој шо вози? Имал досега некој такво искуство кај нас? Што ако мене адресата според документи ми е на едно место а јас моментално живеам на друго? Што ако не ја добијам?? Што ако сакам поени да одберам?

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #7559 на: 03 Август 2016, 23:52:01 pm »

Како стига? На сопственикот според таблица или тебе те чкрапа, односно тој шо вози? Имал досега некој такво искуство кај нас? Што ако мене адресата според документи ми е на едно место а кад моментално живеам на друго? Што ако не ја добијам??

Bar u swiss ja prakaat na sopstvenikot na voziloto spored tablici. E sega oni imaat sorabotka so site zemji u eu i prakaat do site na domasna adresa. Znam deka na balkan ne pustaat se dodeka ne potpisat sorabotka so mvr vo zemjite. E so grcive kako e pojma nemam. Mislev da ne zamaraat na izlez na granica? Nekoj mozebi ima iskustvo?