Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1852696 пати)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7350 на: 06 Февруари 2016, 16:58:48 pm »
наместо да ги гњават авто-школите со задолжителни камери, нека бидат задолжителни и за градските шерифи

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34098
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7351 на: 06 Февруари 2016, 17:24:42 pm »
Имав и јас еден комшија исто вака шериф изиграваше се додека син му не му го донесоа дома во количка за песок,само тоа е спасот:)

и? кој е позитивниот исход од сето тоа? замисли татко ти да усере нешто на работа, а тебе да те истресат од гаќи, да завршиш во болница претепан? зашто ти? зашто син му?

тоа не е правилен пристап и решение... правилното би било како што велат погоре, т.е. исто како што е во уса, канада, австралија, нов зеланд... секое униформирано лице, има камера на него закачена... секоја.. и полиција, пожарникари, специјални единици, брза помош итн итн...

Татко ти е багра, донел дома туѓи пари а ти се курчиш со нив, малтретираш луѓе и истото го правиш...
Море ѕрцките ќе ти ги извадам, исто ко на татко ти.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • MadaFunker
« Одговори #7352 на: 06 Февруари 2016, 17:29:16 pm »
Абе на вестите кажаа се то потепано директори, политичари, инспектори, началници...цц страшно.

Иначе еве тоа како се решава околу нас http://www.balkaninsight.com/en/article/albanian-policies-try-body-cameras-02-03-2016
New blood of old school

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7353 на: 06 Февруари 2016, 17:39:58 pm »
Татко ти е багра, донел дома туѓи пари а ти се курчиш со нив, малтретираш луѓе и истото го правиш...
Море ѕрцките ќе ти ги извадам, исто ко на татко ти.

во случајов не гледам како полицаецот дома донел туѓи пари... а на крајот на краиштата, ако се курчи некој и за него има начин на санкција, без оглед од кај му се парите, дали татко му му ги дал, или ги спечалил... погоре друго зборевме и убаво го поставив прашањето, еве го пак:

.....замисли татко ти да усере нешто на работа, а тебе да те истресат од гаќи, да завршиш во болница претепан? зашто ти? зашто син му?...

тоа беше поентата.... а тоа би било адекватно исто, да дојдам тебе да те истресам од гаќи, да те прекршам од ќутек, затоа што твојот прв комшија беснее со некоја скапаница со исечен ауспух од грана, и ги буди сите комшии... мислам, ти можда ке најдеш одговор и на ова, ама нема логика да споредуваш тоа што стариот направил, за синот да го јаде од други...

или адекватно исто ми е, кога некое копито, ке скрши шофершајбна (ги има у комшилук такви настрадани еден куп) на кола на некого, затоа што НЕМА МУДА да му каже на сопственикот на колата што мисли, и/или на крај  да се прерачуна со него...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34098
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7354 на: 06 Февруари 2016, 17:45:39 pm »
Ааа па ја не ги прочитав постовите нагоре, само ова твоево скратено што си го пишал, па мојата реплика совршено одговара :)
Иначе пардон, не сум го сфатил поширокиот аспект :)

Присутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6851
  • French diamond
« Одговори #7355 на: 09 Февруари 2016, 22:01:46 pm »
Јадов 10 негативни за возење 25 над дозволеното надвор од град, се погоди ептен добар и разбран џандар, прво сакаше да ме пиши за каиш 25 негативни, ама пошто сум бил коректен и не се занесвав многу, наместо таа ја пиша помалата за побрзо возење. Ретко се наоѓа ваков полицаец со кој можиш да збораш како чоек без да се занесва дека е кизнај шо. Влечкав и приколица за која ми бараше сообрајќајна, а јас појма немав дека такво нешто постои, па по мала дискусија ми прости и за то.. башка еуро кука послабо, самоделска е куката ама не ја запримети неа фала богу и памет за друг пат на отворено со приколиче не   :)

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #7356 на: 10 Февруари 2016, 00:52:37 am »
Јадов 10 негативни за возење 25 над дозволеното надвор од град, се погоди ептен добар и разбран џандар, прво сакаше да ме пиши за каиш 25 негативни, ама пошто сум бил коректен и не се занесвав многу, наместо таа ја пиша помалата за побрзо возење. Ретко се наоѓа ваков полицаец со кој можиш да збораш како чоек без да се занесва дека е кизнај шо. Влечкав и приколица за која ми бараше сообрајќајна, а јас појма немав дека такво нешто постои, па по мала дискусија ми прости и за то.. башка еуро кука послабо, самоделска е куката ама не ја запримети неа фала богу и памет за друг пат на отворено со приколиче не   :)

за ова 800 евра е казна, приколиче ново со собраќајна е 600 и тоа големко така.

Отсутен brm brm

• Редовен
« Одговори #7357 на: 10 Февруари 2016, 00:57:17 am »
Сообраќајна за приколка? Како, за каква, имам приколка со иста регистерска таблица како колата... треба нешто посебно да се вади и за неа? Да ја пише во сообраќајна или посебно за неа треба?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7358 на: 10 Февруари 2016, 00:59:05 am »
Сообраќајна за приколка? Како, за каква, имам приколка со иста регистерска таблица како колата... треба нешто посебно да се вади и за неа? Да ја пише во сообраќајна или посебно за неа треба?

од каде ти е таблцата? ја правеше ти или од мвр ти ја дадоа? пред колку време? малку се сменети законите по тоа прашање.. порано издаваа трета таблица за приколка и таа се впишуваше во сообраќајната од колата дека е издадена.. сега више не е така, барем не е така за сите приколици... лимитите на носивост беа одлучувачки фактор...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен brm brm

• Редовен
« Одговори #7359 на: 10 Февруари 2016, 01:06:21 am »
Сигурно е по стариот закон тоа сигурно, и од мвр е, треба да прашам тато он знае, иначе прва регистрација на мк табли 2000 год, и тоа и за приколката сигурно. Треба да си прашам кога ќе ја регистрирам колата, што е како е, дека ретко, но ни загребува понекогаш, да не не сопрат да го кркаме  :)
« Последно менување: 10 Февруари 2016, 01:13:24 am brm brm »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7390
« Одговори #7360 на: 10 Февруари 2016, 20:16:05 pm »
Еден другар има многу глупа дешавка. Продал количе, 200 евра на некој човек. т.е. трампал де, небитно тоа. Е сеа купецот не сака да идат на нотар да ја префралт, не му требало тоа. ;D :D И вика брат што како, совет ? Јас му кажав кажи му дека ако не ја префрлите на нотар, ќе пријавиш дека ти е украдена, па нека му ја мисли. ? :)

Отсутен brm brm

• Редовен
« Одговори #7361 на: 10 Февруари 2016, 20:51:36 pm »
Супер! Ќе ќари 200 ери и плус колата назат ќе си ја добие! И после нормално ќе те часте ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43723
  • Il Moderatore
« Одговори #7362 на: 11 Февруари 2016, 07:45:42 am »
Еден другар има многу глупа дешавка. Продал количе, 200 евра на некој човек. т.е. трампал де, небитно тоа. Е сеа купецот не сака да идат на нотар да ја префралт, не му требало тоа. ;D :D И вика брат што како, совет ? Јас му кажав кажи му дека ако не ја префрлите на нотар, ќе пријавиш дека ти е украдена, па нека му ја мисли. ? :)

Едноставно е. Додека нема нотарски заведен договор за купопродажба, во оваа држава, тој ни купил ни продал кола. Во други држави, доволно е потпишан договор од двете страни.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
Одг:
« Одговори #7363 на: 11 Февруари 2016, 07:57:35 am »
Нека ја одјави во полиција и нека си ги извади табличките. Такви непријавени возила најчесто користат дрвокрадци а недај боже можно е да е и некој посериозен криминалец. Може ни крив ни должен да го крка.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5051
  • The Spartan General
« Одговори #7364 на: 11 Февруари 2016, 08:33:13 am »
Не се заебавајте со лажно пријавување на кривично дело.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.