Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1850830 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #105 на: 22 Септември 2011, 02:20:39 am »
Еххх, кога ќе се сетам ;D ;D ;D

Имав негде 12 - 13 години, мајка ми беше втора смена во Алкалоид, требаше татко ми да иде да ја земе, али Звезда играше тој ден многу битна утакмица па ми рече иди сине земи ја мајка ти. Ја једва чекав шанса да се повозам. Палам фиќото ;D ;D, Ладата не ми ја даваше, и идам ја собирам мајка ми возам накај дома и кај Пролече амбулантата десно од мене вози цајкан во цивилна Лада Рива, ме виде и почна да ми мафта нешто, дете ко дете, кој го ебе нека мафта си продужив, вртам лево према Рампа и оддеднаш полициско комбе позади мене со сирена и ротациони светла. Ме пресекоа, застанав, излегоа двајца и у ист моменат и позади мене застана едно комбе. Кога ме видоа копиљ, ајде вози позади нас. Пред мене позади мене полициски комбиња, мајка ми мумла се нервира аиииии. Ме однесоа во Пролече, пола саат записник правеа, мајка ми почна да се вади, оффф лелее нозеве ме болат, ово оно иначе све со автобус си идам, командиров у стилу, не ме интересира тоа, детеве е мало за кола не смее да вози, можел сопругот да ве земе, и ја се убацуем, зелен позелен неможев да бидам, а нема шанси, Звезда игра куп шампиона. И командиров, а така ли. Оставете ја колата тука, нека дојде сопругот да ја земе. Идеме пешки до дома, му кажуем на татко ми, а овој, чекај нека заврши утакмица ;D ;D ;D ;D па ќе идеме. Среќа Звезда тепа тогаш. ;D ;D ;D

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #106 на: 22 Септември 2011, 20:06:38 pm »
E jas na toj den imav ne toku intersna slucka.
Go preebav laktot, i ideme u gradtska bolnica, a doktorive sednale si gledaat fudbal ic ne im cue, i ne se krijat uste................. jebiga toa e nas MKD profesionalizam.

I veruvale il ne cekav celo vtoro poluvreme plus penalite. Tatko mi ke ja zapalese bolnicata, mislam deka taa sestrata sto davase izgovori(lazese) kaj se sto se doktorite u zivot ne bila tolku pcuena
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10962
  • 430i
« Одговори #107 на: 22 Септември 2011, 23:58:46 pm »
Ај утакмица, ние сме чекале сапуњарка да заврши. Ако испушти епизода д-р-ката нема плата да земе (headbang)
ОТ сме, ова се случки во болници :)

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1815
« Одговори #108 на: 17 Октомври 2011, 19:25:48 pm »
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #109 на: 17 Октомври 2011, 22:50:21 pm »
Аууу што беше ова со кучињава хахахахаха

Отсутен Schmitt

• Редовен
« Одговори #110 на: 17 Октомври 2011, 22:52:13 pm »
Волци се, ќе го изедеа полицаецов :D

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #111 на: 24 Октомври 2011, 15:10:36 pm »
Една случка што се има десено кај  мене во маало..
Дошле алфи проверка да прават.Излегле 3 од аутото и наишле на најколемата будала :)
-Ние сме АЛФИ се претставиле и будалиов ООО добро вечер ја сум БМВ 525
Дечкото има пореметување на мозокот до ден денес од тепањето :):)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54989
  • Махер
« Одговори #112 на: 24 Октомври 2011, 15:12:50 pm »
Дошле алфи проверка да прават.Излегле 3 од аутото и наишле на најколемата будала :)

Озбилно? Па тој може да стане најбогатиот човек во МК, ако се потруди судски да го реши случајот. :) :D Па уште со инвалидитет!? Охоооооооо судски мерак, парче ќе ги напраат не алфи, свети алфи.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
« Одговори #113 на: 24 Октомври 2011, 15:43:16 pm »

Озбилно? Па тој може да стане најбогатиот човек во МК, ако се потруди судски да го реши случајот. :) :D Па уште со инвалидитет!? Охоооооооо судски мерак, парче ќе ги напраат не алфи, свети алфи.

Дени, мој колега, кој финансиски е многу јак, го премлатија пред Линка у Куманово ...
Сеуште се суди, ама и од судот му сугерираа дека нема да излезе во негова полза ...

Го помина сите степени на судови, и сеуште нема пресуда во негова полза ...

Кој ке ти сведочи против нив кога за нив НЕ важи законот?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #114 на: 24 Октомври 2011, 15:50:02 pm »

Дени, мој колега, кој финансиски е многу јак, го премлатија пред Линка у Куманово ...
Сеуште се суди, ама и од судот му сугерираа дека нема да излезе во негова полза ...

Го помина сите степени на судови, и сеуште нема пресуда во негова полза ...

Кој ке ти сведочи против нив кога за нив НЕ важи законот?
Ако те истепаат и ништо не направиш (ПА УШТЕ ДА ИМАШ ЕДНА-ЕДИНА ПОСЛЕДИЦА) си според мене - чукнат. :) Си бркаш доктори- судови се што треба. Работата е тешка, ама кога те нашло, мора да тераш. Здрав прав син замисли...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
« Одговори #115 на: 24 Октомври 2011, 15:57:55 pm »
Deni, највеќе гледам да избегнам контакт со таквите, посебно што се недокажани ....

Ми блиндира некој цело време од зади кога бев дома, и нормално, не го шмирглам да му застанам, мислев дека сака трка касно навечер, ја со голфот бев, и откако ме застанаа, ми викаат, зашто не застанеш?

Викам од кај да знам кој е зад мене?
Немате ни ротација ....

Мислеа дека е некој таршип спремен за бричење ...

Еве, тој превзема се што е во негова можност да ги тужи, ама нема ефект, Судот си завзема страна на полицијата...
Тие не викаат дека не те тепале, си нападнал нивен колега и морало да се примени сила за да се совлада ''насилникот'' ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #116 на: 24 Октомври 2011, 16:06:19 pm »
Секако да се избегне контакт, тоа е најважно! :) Јасно. Само кога веќе биднало, и секако ти не си бил морон што си го барал со борина... :) Зборувам ако си во прави и ти се истури некој, а ако си крив тогаш... Ќути си.

А што се курџат по улици и блендаат, никат да не им застанеш. Ако треба да застанам си има СООДВЕТНО однесување и реакција која треба да ја применат, а не да блендаат. Да не ширам причи, ама колку киднапирања и кражби се десиле на тој или сличен начин несакам да бројам. Ама многу се. Ни полиција дознала ни никој. А и да дознала ништо. Отварај очи НЕ СЕ СИТЕ ЏАНДАРИ!  :( Ова од многу блиски извори го знам, нажалост.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #117 на: 12 Ноември 2011, 17:18:17 pm »
Еве една тема мислам дека неам сретнато ваква до сега ( ако има Штрумф не ме тепај :( )  Значи во рекла-казал напраивме малце муабет на оваа тема, поентата ми е како у недај боже случај коа ќе те казни полиција како да се снајдеш да ја избегнеш казната...Потпишвање, дали или не? и сдруги ваши искуства :) Ајде може ќе научиме нешто :D

Отсутен Schmitt

• Редовен
« Одговори #118 на: 12 Ноември 2011, 17:19:54 pm »
MecheTo да се пријави одма во оваа тема со низа случки и настани поврзани со темава ;D ;D ;D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #119 на: 12 Ноември 2011, 17:21:04 pm »
Мечето за модератор на темава ! :D