Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1873806 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14336
  • Пудингот на шоферството
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #120 на: 12 Ноември 2011, 17:26:49 pm »
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ако почнам да пишам,ке ја пропуштам свадбата вечер  ;D ;D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #121 на: 12 Ноември 2011, 17:30:05 pm »
Аман пати, за една свадба, другио викенд пак ќе има :D
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #122 на: 12 Ноември 2011, 17:31:45 pm »
Последната казна ми стигна вчера,ме имаат фатено летото со 1.09(за 1 сум сигурен за децималите не сум сигурен,ама не е битно  ;D),и ми пишаа 300 евра казна...добив покана за на суд,ама не отидов пошо не бев известен на време(првиот пат),а на второто рочиште не ојдов пошо не бев тука...и сеа,казната ми ја намалиле од 300 на 200 евра + 2000денари судски трошоци(2 рочишта по 1000 денари),и наместо 3 месеци возачката 6 месеци ми ја зедоа.....и сега имам 14 кркачи за плаќање,+ 2 бона за друго дело....ЕКСИК и манџи и питулици....а вие овде собири ми организирате :D :D :D :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7310
« Одговори #123 на: 13 Ноември 2011, 02:42:48 am »
Aj вака, 600 Е еврои ме упецаа за нерегистриран мотор, и неположено за поголем мотор од 125 цм кубни ...

Никогаш не ми стигна покана дома ... Тоа беше само што ги уведоа казните ...

Ме упецаа на Демир Капија, 80 ограничување, 135 ме измерил господинот ...
Си ја платив во рок од 8 дена, и ми рече момакот, чувај уплатниците, може да се деси да те викаат на суд за истата казна...

Неколку дена покасно, се брзав у банка, ограничување 40, ме измерија 73...
Потпишав, ама сум со силна воља да се расправам на суд ... Невработен, бла бла да ми ја смалат казната ...

Го промашив првото судско рочиште, бев надвор од Македонија, сега чекам да ме викнат за второто, да ја заталашкаме работата ...

Имам уште една покана за суд, татко ми легенда, ми го продал скутерот, и легендата не го пренел моторот, демек за делови го продал ...
Му го украле моторот на мајсторот, и удриле некоја жена, и сега ме теретат за дозволување на управување на мотор на лице кое нема положено ...
Казната е 300 Е, чекам пак да ме викнат на суд ...

Ке ме приведат некој пат директно од аеродром со овие казниве ...

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #124 на: 13 Ноември 2011, 03:09:58 am »
Слушај, ако Мечето е здрав и жив уште, ти сигурно немаш гајле :D
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #125 на: 13 Ноември 2011, 04:43:24 am »
Совет од мене:Уплатниците од платените казни во сеф чувајте ги.Мене ми ја побараа 3 години откако платив,не можев никако да ја најдам по банки,па морав до Министерство за финансии за од таму да ме бараат по матичен број.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #126 на: 13 Ноември 2011, 07:21:34 am »
Мене ми реко ак платам во рок од 8 дена да им ја однесам уплатницата одма....

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #127 на: 13 Ноември 2011, 16:03:42 pm »
pa normalno dkea treba da ja odneses uplatnicata, inace kako ke znaat deka si platil, ali POUKA : ISKOPIRAJ SI JA UPLATNICATA I ZA TEBE, POSO SE DESAVAAT GOMNA DA NE SE VOVEDE VO SISTEM I PAK DA TI BARAAT PARI...

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #128 на: 13 Ноември 2011, 16:05:13 pm »
Баш тоа и си мислев, една копија, па ако треба и на нотар уште 100 ден. ќе дадам да ми ја завери и чао...

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #129 на: 13 Ноември 2011, 16:07:44 pm »
Чувајте уплатниците,се дешаваат далавери  ;)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #130 на: 13 Ноември 2011, 16:13:58 pm »
Другар ја изгубил уплатницата иако веќе ја платил и ја однел во полиција ја дал се фино лепо ама својот дел го изгубил нит го фотокопирал...после 3 месеци му стигнала покана за суд за неплатена казна...а ја плати во рок од 7 дена...па бараше од поштата кај што ја уплатил и овие му дадоа документ и доказ дека е платено...маме им е*ам далаверско само да крадат...

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #131 на: 13 Ноември 2011, 16:15:15 pm »
Другар ја изгубил уплатницата иако веќе ја платил и ја однел во полиција ја дал се фино лепо ама својот дел го изгубил нит го фотокопирал...после 3 месеци му стигнала покана за суд за неплатена казна...а ја плати во рок од 7 дена...па бараше од поштата кај што ја уплатил и овие му дадоа документ и доказ дека е платено...маме им е*ам далаверско само да крадат...

Иначе друг другар го казнија за цитирам што пишуваше во казната "Неморална употреба на свирка" 25 евра...не потпиша...не знам што направил

Edit: Се извинувам што два пати ми излезе постот...моја грешка нема да се повтори :D

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #132 на: 13 Ноември 2011, 16:19:32 pm »
Ја би казнувал за таа свирка. Има луѓе ништо не знаат и само на тоасвирката држат, знаат да изиритираат многу...

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10487
« Одговори #133 на: 13 Ноември 2011, 16:20:53 pm »
ja mn kazni ima, psoledno pamta deka vozev na avtopat 130 ili 140  a dozvoleno bilo 80 ... pred toa za kais i za svetla.. so mi e najglup zakon... pred toa na tehnicki me pratija so stoedenot.. 400 evta alii cel stoeden ne vredese tolku, me kaznija zs pod racna ne gakale dvete trkala isto... sanki ke o drifta... a nemase ni svirka ni brisaci saglam skapan celiot crevo od glicerinot dupnato imav(barem za nego da mi kazea), pred toa za alkohol 0,6 (za malce) i dr ne gi ni pamta...

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6884
  • French diamond
« Одговори #134 на: 13 Ноември 2011, 16:32:00 pm »
ja mn kazni ima, psoledno pamta deka vozev na avtopat 130 ili 140  a dozvoleno bilo 80 ... pred toa za kais i za svetla.. so mi e najglup zakon... pred toa na tehnicki me pratija so stoedenot.. 400 evta alii cel stoeden ne vredese tolku,me kaznija zs pod racna ne gakale dvete trkala isto... sanki ke o drifta... a nemase ni svirka ni brisaci saglam skapan celiot crevo od glicerinot dupnato imav(barem za nego da mi kazea), pred toa za alkohol 0,6 (za malce) i dr ne gi ni pamta...

;D ;D ;D ме изнасмеа друже  ;D