Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2101916 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7275 на: 23 Декември 2015, 01:36:04 am »
Шо да снимам, ни на крај памет дека некој ќе си игра курташак така... пуста македонија :D Не знам брм брм што бидна, си заминав. ;D :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7276 на: 23 Декември 2015, 01:48:23 am »
Карши Сити Мол на тротоарчето кај што се паркираат коли, два пајаци креваат две коли, третиот пајак заминува зошто третата кола беше дипломатска. Жваче дупе гаче.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #7277 на: 23 Декември 2015, 02:37:24 am »
Шо да снимам, ни на крај памет дека некој ќе си игра курташак така... пуста македонија :D Не знам брм брм што бидна, си заминав. ;D :D
Сум видел во струмица слична случка, излева цајкан со палката да стопира, и тој со голф 2 прелетува, трча полицаецот во јетито(пцуејки и викајки им на другите ајде побрзо) и пуштат сирена и забавата може да почне.  ;D погледав така 2 минути и си заминав, искрено ного ми падна жал за тој во голфот, ептен стар голф, од мака сакаше да бега  најверојатно го фатија, нема шанси да им избега со таква крнтија...

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #7278 на: 23 Декември 2015, 03:54:51 am »
од поц ми стигна некоја си фактура за плајкање на дневни карти (казни) од која едната ја имам платено во рок од 7 дена ,а другата ја пишале на мое име и старата кола ама колата нее на мое име веќе 3 години а пишува дека ми ја пишале пред месец дена ,но не ми пишале никаква казна. Рокот на фактурата истече пред еден ден.совет некој искуство ..

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #7279 на: 23 Декември 2015, 06:48:41 am »
Незнам што да кажам за овие од поц, направиле шема да дигаат што им дојде и станарско и лажат на шалтер абе полиција беше па моравме да ги дигнеме колите а казни од полиција нема никаде. Мизерија станаа, припазувајте се малку од нив.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #7280 на: 23 Декември 2015, 07:16:10 am »
од поц ми стигна некоја си фактура за плајкање на дневни карти (казни) од која едната ја имам платено во рок од 7 дена ,а другата ја пишале на мое име и старата кола ама колата нее на мое име веќе 3 години а пишува дека ми ја пишале пред месец дена ,но не ми пишале никаква казна. Рокот на фактурата истече пред еден ден.совет некој искуство ..
Копии чувај/најди од платеното. И дали е префрлена уредно колата провери.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #7281 на: 23 Декември 2015, 10:22:35 am »
Незнам што да кажам за овие од поц, направиле шема да дигаат што им дојде и станарско и лажат на шалтер абе полиција беше па моравме да ги дигнеме колите а казни од полиција нема никаде. Мизерија станаа, припазувајте се малку од нив.

ПОЦ-не-ПОЦ, ја од сите се пазам. Крвопии.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #7282 на: 23 Декември 2015, 13:36:23 pm »

Советот на дени. Напиши си сега писмен допис со кој им ја враќаш фактурата и напиши во образложение дека едната е платена, а за другата дека возилото не е твоја сопственост од тогаш и тогаш и приложи им копие од договор за продажба ако имаш.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #7283 на: 23 Декември 2015, 17:57:34 pm »
треба казнени поени да ми пишат, во која полициска станица треба да одам?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7284 на: 23 Декември 2015, 18:05:06 pm »
У пичку материну треба да одиш, дури во лисиче. https://www.google.mk/maps/dir/41.9743978,21.4713261//@41.9739384,21.4721676,18.29z?hl=en

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #7285 на: 23 Декември 2015, 18:08:15 pm »
 Локална полициска станица во општината каде што живееш? Зарем од цело Скопје само во лисиче може да ти впишат казнени?
П.С. Нека е со помин, да (не) ти се множат ;P

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #7286 на: 23 Декември 2015, 18:24:15 pm »
У пичку материну треба да одиш, дури во лисиче. https://www.google.mk/maps/dir/41.9743978,21.4713261//@41.9739384,21.4721676,18.29z?hl=en
одма на главната улица е? т.е. точката кај што ти е ставена? :)
Локална полициска станица во општината каде што живееш? Зарем од цело Скопје само во лисиче може да ти впишат казнени?
ма нека се носат у три лепе

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7287 на: 23 Декември 2015, 20:32:24 pm »

не... за другите градови незнам како е, ама за скопје си има посебна полициска станица која работи САМО со сообраќајни казни, а тоа е посочената од џонтракис!
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #7288 на: 23 Декември 2015, 22:57:46 pm »

Советот на дени. Напиши си сега писмен допис со кој им ја враќаш фактурата и напиши во образложение дека едната е платена, а за другата дека возилото не е твоја сопственост од тогаш и тогаш и приложи им копие од договор за продажба ако имаш.

Тоа се по ред имам уплатницата ке приложам и копија ,но за колата поима неам кај мие договорот.
Копии чувај/најди од платеното. И дали е префрлена уредно колата провери.

Иначе ја преведовме уредно на нотар и проверив во мвр колата не се води на мое име и после мене има уште двајца газди.

Како и да е срамота е .дечки фала на советиве. :)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #7289 на: 25 Декември 2015, 10:17:12 am »
Возете по знаци ако идете за Паланка или према Бугарија. Жацовци мерат на радар. Ме запреа пред малку. Ќе пишам покасно што и како.

Едит: Ме стопираа денеска на обиколница во Паланка и ми измерија 24км/ч над дозволената брзина. Не ме замараше жацото многу и ме пушти без казна. Мислев дека не ми ја пиша пошто сеуште немаат од новите платни налози и покани за наплата на глоба а да имале гарант ќе сум го папал пошто со жацото што ме запре не сме на иста бранова должина.  Се јавив кај друг колега да проверам дали добиле од новите глоби и ми рече дека веќе два-три дена како почнале да пишуваат казни. Жацово ми се смилува денеска. Поминав после 15 мин на истото место ги немаше, смениле локација. Ако некој вози натака внимателно по ПС.
« Последно менување: 25 Декември 2015, 14:15:46 pm Дибидус »
Brains are awesome. I wish everybody had one.