Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1909183 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7185 на: 03 Декември 2015, 00:15:03 am »
Имаш и некој трошок на банката што треба да го платиш ако те блокираат, за да те одблокираат.

Браво kargh77 за прецизните и јасни одговори, а не рекла казала од чичко, стрина, на внук од сестра ептен блиска комшика итн :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #7186 на: 03 Декември 2015, 00:22:11 am »
Изгледа дедо ми со врски си ја лежеше сообраќајката пред пола година :D
Сообраќајката е кривично дело, не е прекршок! Прочитај последниот пасус од мојот претходен пост. Затоа и без врски лежел, т.е. законот му дозволил. :)

Во ред чим е кривично дело. Моја грешка :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7187 на: 03 Декември 2015, 00:46:15 am »
Може и да си ја одлежиш :)

Aко си мераклија на колбавчиња, слободно.
Не трескај глупости, исто е како во војска дури и со цимерите си се викате војнички другари и плус има добра дружба само да не те намирисаат дека си ептен пичка во душа тогаш те малтретираат. Јас бев три месеци и пак би отишол без да се мислам.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5073
  • The Spartan General
« Одговори #7188 на: 03 Декември 2015, 08:04:44 am »
Не трескај глупости, исто е како во војска дури и со цимерите си се викате војнички другари и плус има добра дружба само да не те намирисаат дека си ептен пичка во душа тогаш те малтретираат. Јас бев три месеци и пак би отишол без да се мислам.

Богами не е за пички.  Добри пријателства се прават и таму. Јебига, и затворите се за луѓе. Малце повеќе логистика треба од надвор за јадење/пиење и ќе биде релативно добар провод (релативно добар, оти сепак, затвор е.)  ;)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #7189 на: 03 Декември 2015, 12:28:01 pm »
Aхтунг, у војска си бил три месеци ?

Присутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2652
« Одговори #7190 на: 03 Декември 2015, 15:36:01 pm »
Во пракса ако нема од што да се наплати, тогаш постапката се запира и готово.
[/quote]
Е ова многу ме интересира, ако нема од што да се наплати...  мнооогу чест пример: дете од 18 години положил за кола, возе навечер со колата на татко му, не е вработен ( нема никакви сметки на негово име,) дури и телефонот на претплата не е формално негов,
Праве прекршок, казна 400-500 евра, од каде ќе му ја наплатат? Ако запленуват ствари, ќе бидат од најблиските, ако блокират сметка ќе бидат на мајка му и татко му?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #7191 на: 03 Декември 2015, 15:38:45 pm »
Негова сметка ќе блокираат. Не мора таа година да му земат, ќе се вработи здравје боже, ќе му капнат пари на сметка по било кој основ и тогаш ќе се наплати доверителот, во овој случај државата.

Присутен brm brm

• Редовен
« Одговори #7192 на: 03 Декември 2015, 15:50:43 pm »
Државниот буџет е полн благодарение на 18-19 годишници, ако чекаа да се вработат немаше денар да земат. Реално, тоа дете ќе остане невработен уште барем 4 години, (студира пример) и ќе го чекат? Как да не. Во реалноста родителите ги плаќаат казните, а ако не, според мене, ќе запленат ствари од адресата на живеење, (значи пак не се негови т.е. Не ги купил тој.) Ќе му земат ајфонот од 500 евра и готово... Иако  таков случај мислам дека не е имало до сега

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #7193 на: 03 Декември 2015, 15:52:13 pm »
Епа штом немало таков случај, не ти кажува тоа нешто...

Присутен brm brm

• Редовен
« Одговори #7194 на: 03 Декември 2015, 15:58:00 pm »
Напишав што ми кажува тоа, ќе си платат мама и тато.
Прашањето ми е, хипотетички, ако се инатат и никој не плаќа ништо. Постапката би се запрела. Чисто се сомневам

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 231
« Одговори #7195 на: 03 Декември 2015, 16:06:50 pm »
ја иам врсници што имаат по 2-3 илјади евра казни,па ни од мама кратат ни од тато.Чекаат на него да му капне пара,ама како што кажа,4-5 години нема да се вработи,не верувам дека после тоа би му земале нешто.Не може да ти го земе ајфонот,кога е на тато име,сепак е тоа правна работа,а не логична или општествена.Да дужиш на лихвар ќе ти го земе,ама овде е државата у игра.Ќе почекам уште 4-5 години дур се вработат па ќе пишам дали им земале од мама и тато или им почнале да кратат :D мада не верувам,бидејќи СЕКОЕ дело застарува,дури и убиство,и се брише од регистар,така да и овие прекршоци сигурно се бришат...

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
« Одговори #7196 на: 03 Декември 2015, 16:22:35 pm »
мислам дека не се бришат, пред 5-6 месеци си платив заборавен паушал од 2004 година од 1000денари, ми наплатија преку извршител од сметка околу 4000денари. Кога се распрашав рекоа дека не застаруваат.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #7197 на: 03 Декември 2015, 16:27:15 pm »
Извршување не застарува, а рокот да се поднесе барање за извршување е 10 години.

Присутен brm brm

• Редовен
« Одговори #7198 на: 03 Декември 2015, 16:34:40 pm »
Ако е така, тогаш сите што направиле прекршок како пресни возачи, (не вработени под капа на мама и тато) сите се будали што си платиле казна, туку требало да чекаш да ти застаре делото. Хмм.
Јас сепак чекам одговор од @kargh77 молам ^_^

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #7199 на: 03 Декември 2015, 17:17:45 pm »
ја иам врсници што имаат по 2-3 илјади евра казни,па ни од мама кратат ни од тато.Чекаат на него да му капне пара,ама како што кажа,4-5 години нема да се вработи,не верувам дека после тоа би му земале нешто.Не може да ти го земе ајфонот,кога е на тато име,сепак е тоа правна работа,а не логична или општествена.Да дужиш на лихвар ќе ти го земе,ама овде е државата у игра.Ќе почекам уште 4-5 години дур се вработат па ќе пишам дали им земале од мама и тато или им почнале да кратат :D мада не верувам,бидејќи СЕКОЕ дело застарува,дури и убиство,и се брише од регистар,така да и овие прекршоци сигурно се бришат...

Почекај па пиши и колку камата му наплатиле. Да не испадне поголема каматата од казната.
Brains are awesome. I wish everybody had one.