Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1907041 пати)

Отсутен pero sipino

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #6315 на: 14 Април 2015, 19:04:45 pm »
Во оваа банана држава и кога си прав треба да се плашиш оти не знаеш полицаецот на која нога е станат
и дали женаму сночти му дала или па се скарал со детето

Отсутен pero sipino

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
« Одговори #6316 на: 14 Април 2015, 19:07:34 pm »
Што си се уплашил толку од џандари што има ? Од неможноста да возиш дебело над ограничување ? Ќе мораш да возиш 60 на партизанска и 120 на автопат како останатите дебили и морони ?

Напротив, не сум се уплашил. Ме нервираат. Затоа што они мислат дека опасност било 5км побрзо возење, а не било опасност технички неисправни возила со скршени федери и издишани амортизери да возат по улиците.
и гуми бртар излижани од лубеници
трдулај ко дињи го гледаш вози пред тебе и цела кола игра чочек ти се чини че се распадни

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7435
« Одговори #6317 на: 17 Април 2015, 11:28:22 am »
Денес ми стигна препорачано писмо од МВР. Пази, барање за поведување на прекршочна постапка, поради тоа што во август 2013 сум поминал од градска полница до трафиката на сред улица. Да точно е тоа, памтам убаво, ме легитимираше полицаецот и му кажав дека во болница имам близок болен и брзам по вода од трафика (не лажев).
Ми рече ајде бегај, носи ја водата, другпат пази кај поминуваш.
Дури пишува и дека на лице место ми дал налог за плаќање на глоба и дека сум одбил да ми пишат казнени поени ??? Не е точно ова. Казната по член 120 став 3 од ЗБСП е 25 евра.

Да им ебам мамицата лоповска и лажлива.  

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
« Одговори #6318 на: 17 Април 2015, 11:29:57 am »
Ау браво ако почнале за таму да стигаат казни.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43911
  • Il Moderatore
« Одговори #6319 на: 17 Април 2015, 11:42:16 am »
Лажењето е проблем. Веројатно Спенсер би си ја платил регуларно казната или би запишал поени....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #6320 на: 17 Април 2015, 11:52:36 am »
^- Тоа е. Прво те пушта, а после подло ти пишува. Ај за ова е 25 евра, ама за други со коли што ги застанеле ? Ќе им пишат 2-300 евра око нема да им трепне, а тебе ќе ти речат ајде слободен си.  Јас глуп сум да не ми пишат казнени нели, кога имам можност ? Додуша искрено, немаше ни поени да ми запишат, ама кажеа како луѓе вака и вака-25 евра е казна, имаш проблем дечко..  :)  Лешперски работи.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
« Одговори #6321 на: 17 Април 2015, 12:00:39 pm »
Денес ми стигна препорачано писмо од МВР. Пази, барање за поведување на прекршочна постапка, поради тоа што во август 2013 сум поминал од градска полница до трафиката на сред улица. Да точно е тоа, памтам убаво, ме легитимираше полицаецот и му кажав дека во болница имам близок болен и брзам по вода од трафика (не лажев).
Дури пишува и дека на лице место ми дал налог за плаќање на глоба и дека сум одбил да ми пишат казнени поени ??? Не е точно ова. Казната по член 120 став 3 од ЗБСП е 25 евра.

Do sega imam 3 kazni sto mi stignale doma na istava fora demek proverka samo ili me "pustile" da vnimavam drug pat.
Zatoa sega, me sopre li djandar licna karta ne mu davam ako ne mi pobara.Posleden pat na vlez vo Veles kaj luk oil me sopiraat
davam sobrakjajna i vozacka gi gledam na retrovizor se raspisuval vo tefterot doagja mi gi vrakja dokumentite  me prasuva ulica i opstina vo koja ziveam, mu kazuvam ul.Todor Cangov opstina Aerodrom(a ziveam na drug kraj na skopje) neka me bara tamo, gnidi edni.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1527
« Одговори #6322 на: 17 Април 2015, 12:03:11 pm »

Do sega imam 3 kazni sto mi stignale doma na istava fora demek proverka samo ili me "pustile" da vnimavam drug pat.
Zatoa sega, me sopre li djandar licna karta ne mu davam ako ne mi pobara.Posleden pat na vlez vo Veles kaj luk oil me sopiraat
davam sobrakjajna i vozacka gi gledam na retrovizor se raspisuval vo tefterot doagja mi gi vrakja dokumentite  me prasuva ulica i opstina vo koja ziveam, mu kazuvam ul.Todor Cangov opstina Aerodrom(a ziveam na drug kraj na skopje) neka me bara tamo, gnidi edni.
Мислиш ако сакаат да те казнат нема да побараат адреса по МБ ? на овој начин може и + да ти пиши за давање на неточни информации.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
« Одговори #6323 на: 17 Април 2015, 12:05:18 pm »
^ Kako ke dokaze deka sum mu dal lazni podatoci koga vo nego se dokumentite,kaj gledal koga pisuval

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #6324 на: 17 Април 2015, 12:26:37 pm »
А зошто така би правеле, демек те пушта и после ти стига казна дома?   Зошто во моментот не те казнува? Демек да немаш можност да одбереш поени и да полнат буџет? Мене тогаш кога ме сопреа и дував и ме пуштија не ми побара лична карта ниту пак ме праша за адреса, ваљда нема да стигне ништо...

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6535
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6325 на: 17 Април 2015, 13:38:43 pm »
A што е работата со запишувањето? Ме имаат застанато, ми запишаа податоци, никаков прекршок не направив, зошто запишуваат во тефтерот?
Поени за примерен граѓанин даваат, позитивни?

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #6326 на: 17 Април 2015, 13:58:08 pm »

davam sobrakjajna i vozacka gi gledam na retrovizor se raspisuval vo tefterot doagja mi gi vrakja dokumentite  me prasuva ulica i opstina vo koja ziveam, mu kazuvam ul.Todor Cangov opstina Aerodrom(a ziveam na drug kraj na skopje) neka me bara tamo, gnidi edni.

Пази, пишале и "Прилог: покана за наплата на глоба и записник за сторен сооб. прекршок". Нит го има едното нит го има другото.

После некој ќе рече ќе си платиш автобус кога се возиш и слично, све поштено. ;D :D Е .!. , за оваа држава ништо поштено не треба.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
Одг:
« Одговори #6327 на: 17 Април 2015, 14:06:57 pm »
^Па тоа е педерското ,незнаеш ништо ти пишал казна ти стига после 2 год. сега немаш опција поени,сега или плати си ја или на суд а судски трошкови се 1000ден значи плати си ја  :-)

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #6328 на: 17 Април 2015, 14:13:53 pm »
Знам јас многу добро што треба, ама млад сум и имам фамилија.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
« Одговори #6329 на: 17 Април 2015, 14:15:59 pm »

Ќе те има на Гугл некој ден. :)