Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1875087 пати)

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #6225 на: 04 Април 2015, 16:39:08 pm »
Многу пати е реагирано и укажано, за да се реши овој проблем, ама не се замараат, епа ако не се замараат и јас не се замарам... Ама важно се испофалија властиве дека направиле "100" километри канализација и асвалтирале патишта во Лисиче и сите улици пропаднаа во рок од 1 месец и што повеќе да се прави муабет...
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #6226 на: 04 Април 2015, 18:13:55 pm »
Марио,  ти го разбирам револтот и не се праам светец,  две полни се две полни и не смеете да вртите таму,  крај на муабетот.  Наместо да се буните што ве казнуваат, обратете се до општина нека ве поврзат со паркингот кај новите згради.  Кога можам јас да си возам дополнителни метри или километри низ градов за да не вртам на две пуни,  можеш и ти о секој друг.  Ќе кажам пак,  јас таму се осеќам загрозено зашто вас ве мрзи и ви е проблем да скружите и да повозите уште неколку метри. 

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #6227 на: 04 Април 2015, 18:57:11 pm »
Основ за казните ?
Радарчето заиграло изглеа, улетани од автопатот.
Не да играше радарчето... како лудо... Сакав да ги попречам со една приколица од плац... ама ќе го блокирав и влезот во плацот па се откажав од идејата

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #6228 на: 04 Април 2015, 19:06:03 pm »
Вчера убиваат девојка заради брзина, се бунат сите каде е полиција бла бла, денеска после 12 часа муабетот абе полиција си направи квотичка, казнички, радари мме итн.... Тоа е македонскиот синдром.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #6229 на: 04 Април 2015, 19:17:41 pm »
Ок, гледам не ме сфаќаш, не сум револтиран поради казните, него поради тоа што сме се жалеле во општина, а никој не реагира и затоа не се замарам ич... А незнам како ти таму се чувствуваш загрозен, јас сум поминал од таму 1000+ пати буквално и никогаш не сум бил, но не сум ни се почувствувал загрозен... Не е за мрзата, како што кажав, овој проблем се решава многу лесно, само на некој треба да му текне и да каже, "таму, таму и таму" треба да се направи нешто, не е ова единствено место каде што има ваков проблем или сл. Неќам да коментирам повеќе, но овој проблем ескалира повеќе од 10 годинии крајно време е да се реши... Ете како што викаш, јас мислам дека тоа е паметна идеја да се поврземе со паркингот, ама сите дигнаа раце, на кого да му кажам кога никој веќе не се замара, башка ни луѓето не се криви него тие  што го правеле "планот", да смислат нешто за оваа проблематика кога веќе се асфалтира на  2-3 метра од таму, да се продолжи за да се спои со улицата... Брат џабе е како да ти кажам, само јас и ти ќе си кинеме живци тука и ќе се докажуваме кој е во право и само ќе се навредиме еден со друг, а тој што е платен за ова не смислил и не превземал ништо... Неможам да се замарам веќе за ова, а многу сум револтирен, немаш претстава затоа што ништо не се прави според план, како што треба, туку ќе ја асфалтираат улицата па ќе ја копаат за да стават канализација, а може и намерно прават...
;D ;D ;D

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 673
Одг:
« Одговори #6230 на: 04 Април 2015, 19:40:10 pm »
Мaриo немoжaм дa се слoжaм сo тебе пoштo кoгa излегувaш oд учичкaтa кaј кaфaнaтa Миркo, се приклучувaш вo твoјa лентa и нa 50 метрa имaш левo влез вo пaркинг кaде штo мoжеш без прекршoк дa зaвртиш пoлукружнo и дa се врaтиш нaкaј Аерoдрoм. Истo тaкa aкo дoaгaш oд пoследнa 5-кa мoжеш дa прoдoлжиш пo уличкaтa кoн рибниoт рестoрaн и дa влезеш вo нaселбaтa oд кaде штo пoсле мислaм декa сите улички се спoени меѓусебнo. Али тaкoв ни е ментaлитетoт, пoaрнo ке нaпрaвaм прекршoк oткoлу дa пoвoзaм 100-200 метри пoвеке( oпштo збoрaм, не личнo зa тебе)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #6231 на: 04 Април 2015, 19:43:13 pm »
Се осеќам загрозено зашто таму безобразно се пресекува пат и многу често ми се случувало силно да кочам до запирање затоа што некој си мисли дека таму треба да има испрекинати линии. Ја живеам во Ново Лисиче и стави се малце на моето место, размисли колку тебе би ти пречело секојдневно да си проаѓаш од таму и да треба да се штрецаш пошто на некој му текнало да ти се убаци. Еј замисли на булевар со две пуни си возиш и оп некој од нигде никаде ти сече пат.
Решението е едноствано, кога идеш од лисиче и сакаш да вртиш лево, си вртиш десно и возиш уште 10 метра и на првата раскрсница регуларно си вртиш во саканиот правец. Кога се враќаш и сакаш да свртиш лево за накај лисиче, продужуваш право и на првите семафори вртиш полукружно(дозволено е) и си се враќаш назад, или пак едноставно си го планираш патувањето да си дојдеш накај дома по бул. в.с. бато, а не по асном. Се може, се може, ама не се сака.

Отсутен Darshns

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • "A smooth sea never makes a skillful sailor."
« Одговори #6232 на: 04 Април 2015, 19:57:29 pm »
Не, туку вие и 99% од луѓето треба да повозите уште незамисливи 10ина метри до следната раскрсница и безбедно да свртите. Не злоупотребуваат џандарите ништо тука, туку аздисувате пошто нели мора одма на булевар да се уклучите и ќе потрошите гориво ако повозите уште 10ина метри. Јас би стоел нон стоп таму и све живо и диво би испоказнил, затоа што милион пати на мене и на мои блиски им била загрозена безбедноста пошто 99% од случаите решиле да не ги почитуваат двојните полни линии, како и поради тоа што за да се сврти регуларно накај лисиче со вклучен десен жмигавец се фаќа лакот со пола кола у левата лента. Значи на тоа место нема раскрница и нема испрекинати линии и некој смислил зашто е тоа така.

Тие 10 метри не се незамисливи лично за мене, не штедам на гориво, не е проблем е тоа. Проблемот е што ги возиш тие 10 метри плус и се заглавуваш уште повеќе, имаш две опции: или влегуваш во паркингот или вртиш полукружно и се враќаш. Ајде размисли дали не го правиш истиот маневар со полукружно и размисли дали кога би влегол во паркингот, дали те чека семафор со најдолго црвено и дали има помошно зелено или не.
Инаку, се реализира доследно ДУП-от за тој дел и годинава ќе се поврзат паркинзите со улицата и последната уличка од почетокот на ќуќите. Аздисување? Немаш врска, избрзуваш. Кажи ми аздисување е излегувањето од паркинг од Ново Лисиче за да излезеш на бул. Февруарски поход или бул. АСНОМ и излегување со предницата на пола лента? Направи паралела каде повеќе се загрозува безбедност. Дали кога некој е задскриен или кога некој го гледаш на отворено. Ако имаш оформено некоја лоша слика за поединци што живеат во Лисиче и имаат некои лоши манири и аздисуваат, тоа не значи дека сите се такви. Имаш доза на омраза во коментарот кон луѓето од Лисиче. Лично, живеев во Ново Лисиче и се преселив во Лисиче.
« Последно менување: 05 Април 2015, 00:54:58 am Darshns »

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #6233 на: 04 Април 2015, 20:22:27 pm »
Мaриo немoжaм дa се слoжaм сo тебе пoштo кoгa излегувaш oд учичкaтa кaј кaфaнaтa Миркo, се приклучувaш вo твoјa лентa и нa 50 метрa имaш левo влез вo пaркинг кaде штo мoжеш без прекршoк дa зaвртиш пoлукружнo и дa се врaтиш нaкaј Аерoдрoм. Истo тaкa aкo дoaгaш oд пoследнa 5-кa мoжеш дa прoдoлжиш пo уличкaтa кoн рибниoт рестoрaн и дa влезеш вo нaселбaтa oд кaде штo пoсле мислaм декa сите улички се спoени меѓусебнo. Али тaкoв ни е ментaлитетoт, пoaрнo ке нaпрaвaм прекршoк oткoлу дa пoвoзaм 100-200 метри пoвеке( oпштo збoрaм, не личнo зa тебе)

Како што кажав, не е функционално, башка има решение, нека направат мал кружен тек тука, значи ако се сака има решение... А иначе од кај рибарот, поминувам некогаш и исто ми се фаќа дали идам од таму или од кај мирко, ама човече тоа не се дупки на патот, туку кратери  и на секое поминување лазам, башка ако нон-стоп поминувам од таму ќе треба 2 пати годишно амортизери да менувам... :)

Се осеќам загрозено зашто таму безобразно се пресекува пат и многу често ми се случувало силно да кочам до запирање затоа што некој си мисли дека таму треба да има испрекинати линии. Ја живеам во Ново Лисиче и стави се малце на моето место, размисли колку тебе би ти пречело секојдневно да си проаѓаш од таму и да треба да се штрецаш пошто на некој му текнало да ти се убаци. Еј замисли на булевар со две пуни си возиш и оп некој од нигде никаде ти сече пат.
Решението е едноствано, кога идеш од лисиче и сакаш да вртиш лево, си вртиш десно и возиш уште 10 метра и на првата раскрсница регуларно си вртиш во саканиот правец. Кога се враќаш и сакаш да свртиш лево за накај лисиче, продужуваш право и на првите семафори вртиш полукружно(дозволено е) и си се враќаш назад, или пак едноставно си го планираш патувањето да си дојдеш накај дома по бул. в.с. бато, а не по асном. Се може, се може, ама не се сака.

Ок, те сфаќам јас тебе потполно, ама ај ти стави се на мое место еве кога се враќаш пример, треба да идеш или од кај рибарот, кај што има "кратери" или од кај жито маркетот, да вртам полукруг, па да се враќам назад... come on... Еве пример за да не се осеќаш загрозено, повози по паркинг и искочи кај сендвичарата ројал, место кај мирко и ете ти едноставно решение... А испрекинати како што можеле да направат кај  што се врти за накај ново лисиче, така можат и за накај лисиче, иста ситуација е, башка што сме ние толку небитни... ;)

Ете  @Darshns ме сфаќа што сакам да кажам... :)
;D ;D ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6234 на: 04 Април 2015, 21:47:02 pm »
За сечење на двојна полна линија јас би вовел затвор од 1 месец без шанси за помилување.

У тој случај Чаир ќе доживее препород ...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6235 на: 04 Април 2015, 21:56:01 pm »
Таму не смее да писне нашата поштена полиција.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #6236 на: 05 Април 2015, 00:00:43 am »
imate kontrola karshi hotel karposh, edno jeti i eden spark stoea, a na semaforite peshachki ushte eden spark
No turbo, no fun :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3873
« Одговори #6237 на: 05 Април 2015, 00:57:15 am »
Имаше денеска доста контроли со Радариве околу Скопје и на патарините за накај Тетово, и на двете стоеа по 2 Јетија и сопираа. На обиколница пак немаше воопшто. Во Велес беа застанале на влезот кај Башино Село и маваат со Радар, но не беа ни со Јети ни со Спарк туку со една Лада Нива, за да не се познаат оддалеку и да можат повеќе луѓе да сопрат.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #6238 на: 05 Април 2015, 01:21:55 am »
Моментално џандари пецаат на првомајска карши марја трејд...

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5554
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #6239 на: 06 Април 2015, 23:17:03 pm »
Имаше денеска доста контроли со Радариве околу Скопје и на патарините за накај Тетово, и на двете стоеа по 2 Јетија и сопираа. На обиколница пак немаше воопшто. Во Велес беа застанале на влезот кај Башино Село и маваат со Радар, но не беа ни со Јети ни со Спарк туку со една Лада Нива, за да не се познаат оддалеку и да можат повеќе луѓе да сопрат.
Eve jas go jadev pred 30min na Partizanska vo Karpos 4 samo sto se pustiv od Citymall semaforot a oni bea kaj avtobuskata i me izmerile 87km/h.
25 bodovi ili 45 evra.
Im se izviniv za greskata fino lepo i si potpisav i im kazav deka 25 boda biram.

Za 3km/h poveke ke go jadev 300evra i zabrana.

Pamet za drugpat, prv pat mi e za brza voznja i ke si go pamtam, a pusto mi se idese vo vc i zatoa brzav, pa ko za belja ja pisuvaa doobri 5 min :D
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!