Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2096405 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #5340 на: 12 Ноември 2014, 19:39:21 pm »
Прееска ме стопираа карши Макпетрол дирекцијата, само што се уклучив на едносмерната за према Рамстор од уличето кај новата катна. Дига палка, застанувам,  Добровечер, документи. Ме гледа се уредно појас,  повели му ги давам, ги погледна 10 секунди доаѓа вика повелете пријатна вечер, пријатно пријатно се најдобро  :)  :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #5341 на: 12 Ноември 2014, 19:57:34 pm »
Вчера  на другарче татко му го застанале, му земале податоци нормално и му кажале казната по пошта ќе ти стигне. Пукната шофершајбна, 120 евра мислам му кажале.  И толку, го пуштиле да си оди, не му дале белешка и записник... "по пошта" демек. Ебате лешперските фори, не е легално.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5342 на: 12 Ноември 2014, 20:40:43 pm »
Шро не ги пријавил за нелегално делување?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
« Одговори #5343 на: 12 Ноември 2014, 20:53:46 pm »
Вчера  на другарче татко му го застанале, му земале податоци нормално и му кажале казната по пошта ќе ти стигне. Пукната шофершајбна, 120 евра мислам му кажале.  И толку, го пуштиле да си оди, не му дале белешка и записник... "по пошта" демек. Ебате лешперските фори, не е легално.

Не контам.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5344 на: 12 Ноември 2014, 21:01:45 pm »
Го плашеле. Ако нема белешка и записник ништо нема да пратат.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #5345 на: 12 Ноември 2014, 23:34:53 pm »
Него што е работава со постерите "мобилна полициска станица" што ги налепиле по комбињата? Може да ми се пушти некој таков ако ме упеца да праам прекршок? Која им е дејноста? Која им е поентата? Демек да не седат у станицат, да си се возат у комбе и по потреба да изреагираат на повик. Нели тоа и претходно се правеше, само сеа изглеа поарно ќе им биде, место да дремат у станица, ќе дремат по кафичи и бензински.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #5346 на: 13 Ноември 2014, 01:11:26 am »

Не контам.

Ова е исто што и прашањата "ми побараа документи, ми запишаа матичен, но не ми пишаа казна. дали може отпосле да ми ја пишат" :D Тоа сакаше и другарчето да ме праша. Дури на татко му, му кажале дека казната по пошта ќе му стигне :D

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5347 на: 13 Ноември 2014, 21:13:21 pm »
Мене денес ми репнале од ПОЦ казна за паркирање, 960 денари.
Цреп, бев со службеното возило, а навикнат да не плаќан на ПОЦ пошто имам налепница...

Нејсе. Ми остаил тој белешка и телефон. Му се јавувам и викам добро шо да праам сеа со белешкава? Ми вика: Миле, ти ли си бе?? Абе комши, оти така си напраил да ти го начукам...  Си викам кој е овој па сеа да го **ам. Комшо, чим си се јавил одма, ако платиш у рок од 24 часа, 960-те денари ти се намалуваат на 400.
Седи таму, сеа ќе доам.

И доаѓа... комшиче од бившо маало. Ми зема 400 денари, ми даде пусулче. И поминав со 400 денари. 600 денари гратис. утре ќе си купам Captain Morgan

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
« Одговори #5348 на: 13 Ноември 2014, 21:18:27 pm »
Ako mu zemale i licna karta 90% mu e kazna

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #5349 на: 13 Ноември 2014, 21:47:13 pm »
Пазете луѓе, ова со џандариве последнава недела е нешто невидено. Нема кај нема џандар и радар!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #5350 на: 13 Ноември 2014, 21:52:36 pm »
Бележете на трапстер..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #5351 на: 13 Ноември 2014, 22:22:38 pm »
Никој не ни користи трапстер... Штета, корисна апликација.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5352 на: 13 Ноември 2014, 22:25:16 pm »
Кај се тие цандари, јас ниеден не приметив а поминав 30 км денеска низ градов. Стави си појас, пушти светла, пушти си музика, вози по правила и едноставно нема да приметуваш џандари.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #5353 на: 13 Ноември 2014, 22:31:09 pm »
Пак ли ќе расправаме за премалите ограничувања, не мислам дека некој уште има нерви да се објаснува. Инаку без светла и каиш не тргам, ама не гледаат на тоа како олеснителна околност кога ќе те запрат за наводно прекорачување на дозволената брзина.

Крв им јебем лоповска, во гроб да не ги собере.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5354 на: 13 Ноември 2014, 22:33:14 pm »
Доста, сум те приметил се тебе нешто ти фали кога и да се спомнат џандари. Ако не ти се доволни 60 км/ч во град ич не вои низ град и терај само на автопат ама претеруваш со реакциите. Биди малку објективен.