Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1909171 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6666
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #3720 на: 24 Ноември 2013, 23:37:32 pm »
А незнам дали на некого некогаш му отвориле багажник, особено што тоа е претрес на возило и би требало да има основана причина за тоа.

Епа ако ти побара ланци да му покажеш, отвораш гепек и на сцена стапува марфиев закон и бејзбол палката се појавува од нигде никаде :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #3721 на: 24 Ноември 2013, 23:41:08 pm »
Нема право да буричка низ багажник, а и нема зошто да го интересира безбол палката.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3722 на: 24 Ноември 2013, 23:53:52 pm »
mi imaat otvarano bagaznik na pat, nesumse raspraval ... ali kulturno veli dali moze da go otvorite  drn drn...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #3723 на: 25 Ноември 2013, 00:00:27 am »
Отвара и гледа вибратори, палки, дилдоа, флешлајти, моторни пили...

- За што ви служат овие реквизити?

За мајка ти.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #3724 на: 25 Ноември 2013, 00:11:09 am »
go procita toa nekoj so motorna pila ne pustile vo gratski BUS... kao opasnost , ke naprael masakaar  ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17594
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3725 на: 25 Ноември 2013, 00:11:20 am »
Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахa!

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #3726 на: 25 Ноември 2013, 00:12:11 am »
Отвара и гледа вибратори, палки, дилдоа, флешлајти, моторни пили...

- За што ви служат овие реквизити?

За мајка ти.
osFen ladno I zesko oruzje , drugo nego zanima zaastomie nesto vo gepekot...

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 450
« Одговори #3727 на: 25 Ноември 2013, 03:15:04 am »
Неможе да ти прави проблем за безбол палка ВО НИЕДЕН СЛУЧАЈ. Исто како што неможе да ти прави проблем ако носиш шорцеви во багажник.

Е сега дали тоа ќе ги поттикне да те замараат за други работи - не би требало, ама може.

А незнам дали на некого некогаш му отвориле багажник, особено што тоа е претрес на возило и би требало да има основана причина за тоа.
На мене ми побараа да отворам за да покажам задолжителна опрема. Како што знам тоа е преглед на возило, ти кажува он што да извадиш, да покажеш. Ако чепка или пребарува он лично тогаш е претрес, за тоа му треба налог.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7340
« Одговори #3728 на: 25 Ноември 2013, 04:55:38 am »
Пред саат-два време не дочекав да се вклучи додатно зелено, и на празна улица у 3 сабајле, си свртев десно на црвено...
100 метра подоле, полиција...

Ауу, си викам, како ме начекаа сега за додатново...

Ми побара документи, и веднаш ме праша, дали имате пиено алкохол...
Викам не. Сигурно? Сигурно.
Ај да дуваш...
0.

Повелете документите, пријатен вечер...
Куртулив.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3729 на: 25 Ноември 2013, 08:01:30 am »
Неможе да ти прави проблем за безбол палка ВО НИЕДЕН СЛУЧАЈ. Исто како што неможе да ти прави проблем ако носиш шорцеви во багажник.

Е сега дали тоа ќе ги поттикне да те замараат за други работи - не би требало, ама може.

На мене ми побараа да отворам за да покажам задолжителна опрема. Како што знам тоа е преглед на возило, ти кажува он што да извадиш, да покажеш. Ако чепка или пребарува он лично тогаш е претрес, за тоа му треба налог.
Не багажникот и тапацири ми имаат вадено,а налог никогаш немале.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #3730 на: 25 Ноември 2013, 08:38:41 am »
Пред саат-два време не дочекав да се вклучи додатно зелено, и на празна улица у 3 сабајле, си свртев десно на црвено...
100 метра подоле, полиција...

Ауу, си викам, како ме начекаа сега за додатново...

Ми побара документи, и веднаш ме праша, дали имате пиено алкохол...
Викам не. Сигурно? Сигурно.
Ај да дуваш...
0.

Повелете документите, пријатен вечер...
Куртулив.

Добар си, среќа не можат да видат дали уклучило дополнително зелено.

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 450
« Одговори #3731 на: 25 Ноември 2013, 13:26:47 pm »

Не багажникот и тапацири ми имаат вадено,а налог никогаш немале.
Се знае кај нас како идат работите, инаку не би требало да е така.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #3732 на: 25 Ноември 2013, 14:17:05 pm »
еве денес шо малер ме степа, возам јас од стоковна кука мост накај влада и си се предстојувам во лентата за десно уште пред мостот.. кога гледам зад мене иде "пратња" џандари со некој од големиве во средина.. и пред самава кривина гледам цандарсково јети влегува во линијава за накај влада, по него иде црн пасат кој се упикува исто и патов се стеснува па на крај остатоков од пратњава остануваат зад мене, всушност јас се наоѓам во средина на пратњава. :) вртат они десно во владата а мене еден џандар ми вика да застанам десно на улицата кај ж.лукс. Излезе и рече дека сум направил прекршок шо не сум ги пуштил.. што он е у право ама ситуацијата беше таква да немаше кај да одам т.е според него сум требал да застанам, е како да задтанам на кривината му викам.. како и да е ми побара возачка и регистација, му дадов се (значи до сега вл моето 10 годишно искуство сум немал собраќаен прекршок) замина во колата запиша во едно бело тефтерче, збореше на радио станицата и ми ги врати документите. Му викам и сега чаре, ми вика треба они да одлучат дали ке имаш/немаш пријава, дали ке платиш казна од 300-500еур, дали ке идеш на часови или слично. Ама јас ниту видов записник ниту потпишав ништо така да незнам.. Ваше мислење?
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #3733 на: 25 Ноември 2013, 14:55:49 pm »
Ко што се наапани у задно време, мислам дека ќе добиеш пријава, а нема да ме чуди и казна.

Во таква ситуација, должен си да се „отстраниш“ од нивниот пат, па што би се рекло, макар и скокал од мост...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #3734 на: 25 Ноември 2013, 15:00:58 pm »
Да, но како ке докажат дека јас сум бил на пр, никаде нема мој потпис записник чуда врагови
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."