Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1850894 пати)

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1472
  • VOLVO C30
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #3270 на: 12 Октомври 2013, 19:21:30 pm »
Синоќа на Јадранска магистрала кај стенковец, бев паркиран одстрана го чекав другарче да дојде со моторот во 02:00. Чекајќи така, дојде јети и се паркира пред мене. Едниот џандар искочи, другиот се оптегнал- западнал у длабок сон :D

Дечки да не одите да се тркате ? Да да секако, со косилицава ;D  Документи ќе ве молам, и да не има некој проблем ? Повелете документи, не нема проблем, чекаме друагрче со мотор да дојде, брзински онаков. Доаѓа моторџијава, БЕЗ возачка, БЕЗ лична карта, БЕЗ кација, БЕЗ полиса... ;D Ни запишаа само податоци, во случај да имало некои трки и не пуштија. Јебем ли ги, ме зачудија искрено..  Не ни спомнаа казни, па да се вадиме некако. Изгледа исполниле квота за вечерта.

Пазете од казна, си ги пишуваат така одракав. Мене така ме застанаа на обиколница заради паркирање на автопат, документи ова она, нема казна нема ништо немај мака вика џабндарот. Кога по 1 година стаса казна дека ми пишале ама јас не сум сакал да се потпишам, одев по комисии, на суд па на крајот дури преку Апелација се реши со помош  на Томе-Колт. Отидете до полиција и прашајте најдобро.
A na primer,da te  zastanat vo Skopje,i ti zapisuva podatoci,kako shto vikaat oni cista kontrola samo,i da odish vo Gevgeliska policija da gi prashas da proverat dali ti imat pisano nekoja kazna,dali ke ti kazat ?

Отсутен Apostolski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #3271 на: 12 Октомври 2013, 20:08:48 pm »
зборев пред некој ден со еден колега од факс од тетово, таму и без возачка се возело и нерегистрирани возила за каиши и сл да не праиме муабет, ги стопираат, добар ден, добар ден документи? немам, ова она и ги пуштат, доволно е некоја јака кола и тетовски таблички да имаш, мене не ми е толку верно ама..

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #3272 на: 12 Октомври 2013, 20:09:54 pm »
Синоќа на Јадранска магистрала кај стенковец, бев паркиран одстрана го чекав другарче да дојде со моторот во 02:00. Чекајќи така, дојде јети и се паркира пред мене. Едниот џандар искочи, другиот се оптегнал- западнал у длабок сон :D

Дечки да не одите да се тркате ? Да да секако, со косилицава ;D  Документи ќе ве молам, и да не има некој проблем ? Повелете документи, не нема проблем, чекаме друагрче со мотор да дојде, брзински онаков. Доаѓа моторџијава, БЕЗ возачка, БЕЗ лична карта, БЕЗ кација, БЕЗ полиса... ;D Ни запишаа само податоци, во случај да имало некои трки и не пуштија. Јебем ли ги, ме зачудија искрено..  Не ни спомнаа казни, па да се вадиме некако. Изгледа исполниле квота за вечерта.

Пазете од казна, си ги пишуваат така одракав. Мене така ме застанаа на обиколница заради паркирање на автопат, документи ова она, нема казна нема ништо немај мака вика џабндарот. Кога по 1 година стаса казна дека ми пишале ама јас не сум сакал да се потпишам, одев по комисии, на суд па на крајот дури преку Апелација се реши со помош  на Томе-Колт. Отидете до полиција и прашајте најдобро.

Е за такви педерски работи глава се губи. Се памтам, регистрација на јетито, време и локација. На суд неможам да докажам, ама колата да му ја демолирам на џандарот и тоа како можам. Па нека докаже дека сум јас :D

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1472
  • VOLVO C30
« Одговори #3273 на: 12 Октомври 2013, 21:05:27 pm »
@Спенсер .... Ako vekje demolirash,demoliraj mu ja negovata kola,a ne dzandarskata,shto fajde dzandarskata,ke si ja popravi policijata i gotovo,udri po negovoto da oseti

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #3274 на: 12 Октомври 2013, 21:07:14 pm »
Па да де ;D Мада не верувам така подмолно да напишат. Не е во ред, некој може да излета од работа.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
« Одговори #3275 на: 12 Октомври 2013, 22:25:09 pm »
Па да де ;D Мада не верувам така подмолно да напишат. Не е во ред, некој може да излета од работа.

Konkretno ovoj nemoze da izleta deka e ramkovno vlezen, a neli niv nesmee nisto da im se rece/napravi poso se malcinstvo, a nie mnozinstvoto mora da si trpime.

Cela familija da mu se sotre gomno podlo pedersko.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #3276 на: 12 Октомври 2013, 23:20:32 pm »
Smee smee aj ti.

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #3277 на: 13 Октомври 2013, 11:10:08 am »
другар еден има забрана за возење 3 месеци,
му пишале казна во велес зашто возел, ЕДЕН СААТ пред да му истече забрата.
ова не е нормално, во 23:00 му ја пишале казната а после 12 смее да вози :/
и он плус идиот што возел али нема везе ;D
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3278 на: 13 Октомври 2013, 11:40:04 am »
зборев пред некој ден со еден колега од факс од тетово, таму и без возачка се возело и нерегистрирани возила за каиши и сл да не праиме муабет, ги стопираат, добар ден, добар ден документи? немам, ова она и ги пуштат, доволно е некоја јака кола и тетовски таблички да имаш, мене не ми е толку верно ама..

Во Македонија живееш, каде законот секогаш е во втор план, или пак други поединци владеат со цел систем.
Од Гостивар сум, популационо сличен град со Тетово, и тврдам дека исто е.
И да запне да ти пише казна, доволно е еден телефонски разговор за да се премисли.
Мене до душа во град никогаш ме нема запрено полиција зошто колата ја знаат сите контроли, но пријатели на татко ми во полиција сами се понудиле да помогнат ако некогаш стигнеме до пишување казна.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #3279 на: 13 Октомври 2013, 12:12:09 pm »
другар еден има забрана за возење 3 месеци,
му пишале казна во велес зашто возел, ЕДЕН СААТ пред да му истече забрата.
ова не е нормално, во 23:00 му ја пишале казната а после 12 смее да вози :/
и он плус идиот што возел али нема везе ;D

За возачи почетници кои сеуште немаат 2 години возачка, само 400 евра казна е, нема никакви забрани.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #3280 на: 13 Октомври 2013, 12:14:41 pm »
Можеби возел над 90 :)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #3281 на: 13 Октомври 2013, 12:23:04 pm »
Па дека пишал дека возел 1 саат пред да му истечат тие 2 години, така јас сватив.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #3282 на: 13 Октомври 2013, 12:31:13 pm »
Па за возење над 90 во град се одзима возачка или за возење под дејство на алкохол и за нешто друго ама не ми текнува...

Отсутен Darshns

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • "A smooth sea never makes a skillful sailor."
« Одговори #3283 на: 13 Октомври 2013, 12:37:19 pm »
Антон е во заблуда за објективните околности кои придонесуваат за исполнување на законското битие.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5174
  • Пиши лаже
« Одговори #3284 на: 13 Октомври 2013, 13:58:54 pm »
Можеби возел над 90 :)
Во Велес е дозволено 40 во град. ;)
Така да, ако возел 90 треба да му се одземе возачката под итно.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that