Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1850887 пати)

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #3255 на: 10 Октомври 2013, 10:18:11 am »
Иста вакаква случка имаше и татко ми пред  година и нешто во СКОПЈЕ , ме зема од работа ( тогаш работев во Соравија ) и од холидеј ин
према скендер бег на семафорите лево парк десно битпазар, си дава татко ми десен жмигавец си врти и оп полиција на тротоар со комбе
го сопира добар ден добар ден документи ги гледа вика почекајте и де до комбе препишува што му треба се враќа и вика повелете господине
слободен сте татко ми вика да не направив господине прекршок ти рекв ми рече ( а све си имаше допунско десно со запалено зелено светло за право )
вика не господине само рутинска контрола фала пријатно. Татко ми чури вика овој сто посто ми пиша утре дента се јавува на пријател во полиција да провери
вика да имаш пишано казна за поминување на црвено ???

Ех ова Чудесна Земја.

Ова е криминал и нечовечки, и претерано не смее да се дозволи ваква. Срамота

Кај има квалитетен антирадар 360 степени, ама не од тие бугарските порано шо беа

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3256 на: 10 Октомври 2013, 10:33:19 am »
Кај има квалитетен антирадар 360 степени, ама не од тие бугарските порано шо беа

Кога ќе седнеш да возиш - одма под твоето десно стопало. А на командната табла има една стрелка (тнр брзиномер) и со таа стрелка гледаш дали ќе те фати радар или не.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #3257 на: 10 Октомври 2013, 10:34:36 am »
Instructions unclear, dick stuck in cup-holder.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #3258 на: 10 Октомври 2013, 10:41:14 am »

Кога ќе седнеш да возиш - одма под твоето десно стопало. А на командната табла има една стрелка (тнр брзиномер) и со таа стрелка гледаш дали ќе те фати радар или не.

често на автопат се отпуштам над 120 до кај 150 а копилињава тоа чекаат, имаше некој пост на форумов страна две наназад возел 60 кај шо било ограничео 40 и го казниле. Копиљана

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #3259 на: 10 Октомври 2013, 10:45:59 am »

често на автопат се отпуштам над 120 до кај 150 а копилињава тоа чекаат, имаше некој пост на форумов страна две наназад возел 60 кај шо било ограничео 40 и го казниле. Копиљана

Низ град. Затоа се опуштиле, а ваљда и имале квоти за испунување.
Мене ме казнија на знак 40 на аутопут пред патарина. Е тоа е више копиљана.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3260 на: 10 Октомври 2013, 10:50:20 am »
Мене ме казнија на знак 40 на аутопут пред патарина. Е тоа е више копиљана.

И ја го јадев еднаш на истиот начин, Гостивар-Тетово, последната патарина пред Тетово.  >:(

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #3261 на: 10 Октомври 2013, 11:57:09 am »
Ја на првата од Тетово накај Скопје.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8533
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #3262 на: 10 Октомври 2013, 16:11:10 pm »
Стара фора е тоа со патариниве. Јас обавезно намалувам.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #3263 на: 10 Октомври 2013, 21:17:25 pm »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #3264 на: 12 Октомври 2013, 12:15:29 pm »
Синоќа на Јадранска магистрала кај стенковец, бев паркиран одстрана го чекав другарче да дојде со моторот во 02:00. Чекајќи така, дојде јети и се паркира пред мене. Едниот џандар искочи, другиот се оптегнал- западнал у длабок сон :D

Дечки да не одите да се тркате ? Да да секако, со косилицава ;D  Документи ќе ве молам, и да не има некој проблем ? Повелете документи, не нема проблем, чекаме друагрче со мотор да дојде, брзински онаков. Доаѓа моторџијава, БЕЗ возачка, БЕЗ лична карта, БЕЗ кација, БЕЗ полиса... ;D Ни запишаа само податоци, во случај да имало некои трки и не пуштија. Јебем ли ги, ме зачудија искрено..  Не ни спомнаа казни, па да се вадиме некако. Изгледа исполниле квота за вечерта.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #3265 на: 12 Октомври 2013, 12:26:05 pm »
Се разнежнил џандарот пошто ретко кој им застанува со брзински мотор :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1472
  • VOLVO C30
« Одговори #3267 на: 12 Октомври 2013, 15:09:33 pm »
Taka ke daee

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3843
« Одговори #3268 на: 12 Октомври 2013, 15:33:33 pm »
Синоќа на Јадранска магистрала кај стенковец, бев паркиран одстрана го чекав другарче да дојде со моторот во 02:00. Чекајќи така, дојде јети и се паркира пред мене. Едниот џандар искочи, другиот се оптегнал- западнал у длабок сон :D

Дечки да не одите да се тркате ? Да да секако, со косилицава ;D  Документи ќе ве молам, и да не има некој проблем ? Повелете документи, не нема проблем, чекаме друагрче со мотор да дојде, брзински онаков. Доаѓа моторџијава, БЕЗ возачка, БЕЗ лична карта, БЕЗ кација, БЕЗ полиса... ;D Ни запишаа само податоци, во случај да имало некои трки и не пуштија. Јебем ли ги, ме зачудија искрено..  Не ни спомнаа казни, па да се вадиме некако. Изгледа исполниле квота за вечерта.

Пазете од казна, си ги пишуваат така одракав. Мене така ме застанаа на обиколница заради паркирање на автопат, документи ова она, нема казна нема ништо немај мака вика џабндарот. Кога по 1 година стаса казна дека ми пишале ама јас не сум сакал да се потпишам, одев по комисии, на суд па на крајот дури преку Апелација се реши со помош  на Томе-Колт. Отидете до полиција и прашајте најдобро.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
« Одговори #3269 на: 12 Октомври 2013, 15:51:36 pm »
Cim ti zapisuvaat detali ke ti podmetnat kazna. Od blizok moj iskustvo. Idi dokazi na sud deka ne ti pisal kazna pred tebe, tuku zad grb, leshperski.