Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2428814 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #2595 на: 17 Мај 2013, 00:27:40 am »
а зошто?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #2596 на: 17 Мај 2013, 00:34:43 am »
Зашо не можат на друг, па ај мене... ама налетале на погрешен човек/

На семафорите кај касарната, поминав на црвено (немаше НИЕДНА кола, полека си поминав, зашо да чекам коа сум со точак) и за надоле мааааали осмици кога немаше никој пред/позади мене и тоа на 5цм од работ на патот, значи скроз десно си бев.. Се изнасмеав и си поќутев :) 

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #2597 на: 17 Мај 2013, 00:37:21 am »
на црвено со точак?
абе затвор се лежи за тоа,друг пат ум во глава :D

ја незнам зошто уопште си застанал,ќе ми се фати за овој доле дур сум на точок

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #2598 на: 17 Мај 2013, 00:40:04 am »
Абе нејќам да бидам некултурен и чаламџија... ;D Друг пат знам како ќе постапам :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2599 на: 17 Мај 2013, 00:40:48 am »
barem na tocaci vi e lesno; koga za avtomobili e crveno ides na desniot pesacki e zeleno i obratno... !?  ::)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #2600 на: 17 Мај 2013, 00:41:09 am »
алооо ротационо за точак да пушта,па он ако нема попаметна работа јас имам

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2601 на: 17 Мај 2013, 03:25:29 am »
Ништо не е проблем освен тонот на кој што се обрати. Спенсер требаше подрастични мерки да превземеш ;)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7665
  • French diamond
« Одговори #2602 на: 17 Мај 2013, 03:37:24 am »
А денес со едно другарче на веспа еден чичко полицаец со точак сакаше да не застани и почна да свири со свирче како да е на фудбал и да вика ;D ;D ;D  Му се изнасмеавме и си продолживме нормално  :)

Отсутен Vinicanec

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 78
« Одговори #2603 на: 17 Мај 2013, 03:52:13 am »
Еден бош ден бев испил 2-3 пива. И така досадно ми беше, и накај 2 часот по полноќ викам ај ке се возам со колата, ке вртам градски со мене дојде и 1 другар. Немав стаено каиш музика ече и  оп одеднаш цајкани ме сопираат.
цајканите :шо праете дечки возете ли се ?
јас: да да
Цајканите: убаво време за вожња а нема гужва
јас : така е
Цајканите: арно ајде карај биди ни поздравен :)
јас : фала пријатно

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #2604 на: 17 Мај 2013, 11:32:05 am »
Зашо не можат на друг, па ај мене... ама налетале на погрешен човек/

На семафорите кај касарната, поминав на црвено (немаше НИЕДНА кола, полека си поминав, зашо да чекам коа сум со точак) и за надоле мааааали осмици кога немаше никој пред/позади мене и тоа на 5цм од работ на патот, значи скроз десно си бев.. Се изнасмеав и си поќутев :) 

Јас би ти ја дал соодветната казна за проаѓање на црвено. Учесник си во сообраќајот, без разлика дали си со кола, пешки, или на точак. Ако можат да ме казнат мене во кола, можат и тебе на точак. Точакот не е ниту оправдување, ниту зелено светло за игнорирање правила.

Истото важи и за пешаци што не почитуваат семафори, што не почитуваат пешачки премини, итн.. За луѓето на точаци што мислат дека се подобри од мене пошто се на точак и „они ја чуваат околината додека работат на своето здравје“ а истовремено проаѓаат на црвено, возат на среде партизанска, итн, да не праиме муабет.

За такви треба да се донесе закон, ако напраи глупост, да имам право да му врзам шамар, јавно, пред сите.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2605 на: 17 Мај 2013, 11:35:49 am »
Затоа кажав, освен настапот се беше на место, опомената беше издржана. Меѓутоа да ми дојде и да ми се заканува дека ќе ми ги извади ѕиваните па пешки ќе си одам е тука ќе видиме.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #2606 на: 17 Мај 2013, 11:41:10 am »
Кога на партизанска ќе ги средат фраерите со бесните коли од татичко, тогаш и јас ќе застанувам со точак на црвено. Или додека не ме тресне некој па да пишувам од коско-зглобно, мада тоа досега од 857687 пати не се десило. 

Исто и минатата година, кај палма во к-4 паркиран сам (една кола само) на 5мин сладолед да зеам, еве ги со ротационо. Чекај малце бе, иди после во 17:00 кога има 10 коли, пиши им казна. Курнази, ај дете е ќе го ебаваме како сакаме, а оној со Р8-мицата и многу други ќе се правиме дека не го гледаме. Е видечемо.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #2607 на: 17 Мај 2013, 11:41:44 am »
Jas pominuvam koga ne idat koli na pesacki, kako sto me ucele. A nekogas i na zeleno.

No najbitno da ne idat koli.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2608 на: 17 Мај 2013, 11:42:07 am »
Јас си проаѓам пешачки некогаш на црвено, ама ако ептен нема ниту една кола и може само авион да падне и да ме удри.
Инаку како стокана на битпазар у сред шпиц на црвено што проаѓаат, треба да се убијат.

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #2609 на: 17 Мај 2013, 11:52:54 am »
Jas pominuvam koga ne idat koli na pesacki, kako sto me ucele. A nekogas i na zeleno.

No najbitno da ne idat koli.

Фала богу, никој не е будала (па ни јас) кога има коли ад поминува.