Na 2.2 pederski den bev zastanat ,pa duvaj i nakraj 1.08 jebiga.Bese nezgoden tajming 3 sat sabajle za brkanje prijateli i se sluci toa sto se sluci. Sekako ako ja platam kaznata od 150eur ke bidi prepolovena i verovatno na sud ke imam zabrana od 3 mesei za koristenje vozilo.E sega edna rabota me zaintrigira vo vrska so dregerot.Go prasav policaecot dali e bazdaren pa mi pokaza nekoja lepenka od 2012 god.Vo zapisnikot pise deka dregerot e bazdaren vo 2012 i ima rok na upotreba od 1 godina.Teoretski ako e bazdaren 2-2-2012 t.e. lanska godina mozno e da mu e istecen rokot pa ke molam za mislenje od poiskusnite vo vrska so ovaa tema.Inaku ne mu potpisav bideki sme 2013g so obrazlozenie deka nemaat bazdaren aparat.
истото ми се случи и мене другар.јас имав алкохол 0.56 и ми пиша казна 300 евра.тоа беше лани за св.трифун или валентин,како сакаш така

.
дрегерот беше баждиран 2011 год.а мене ме застанва во 2012.си платив 150 евра во рок од 8 дена.после 7-8 месеци дојде покана за на суд.ништо не признават.запишаја дека ке ми биде одземена возачката 3 месеци и толку.после судот поминаја уште неколку месеци и дури на 21.јануари 2013 оваа год.ми стигна писмо од мвр да си ја однесам возачката и сега ми е таму моментално до 20 април.
а заборавив да кажам дека после судот по некоја недела ми стигна да платам судски трошоци 2000 ден.се консултирав со адвокат и ми рече ако дојди пак ке напрајме на рати.а мора да се платат судските трошоци.на нив делото застарва после 10 год.
за 10 год.ке најдат начин да ти ги наплатат.