Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2107489 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7566
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #1335 на: 10 Август 2012, 14:33:05 pm »
Не мора да ги помни, доволно е да ги сликне со мобилен .... :)

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
« Одговори #1336 на: 10 Август 2012, 14:34:56 pm »

Може, мене ми имаат направено вака. Ми зеде легитимација "океј е мајсторе шибај" после 2 месеци ми стигна прекршочна. Педерче. Ова ми се деси во Кичево.
Баш ме интересира кој бил тој толку паметен полицаец кој ти ги запамти сите податоци од личната карта?
[/quote]

Ноќе беше, ми зеде документи се врати во кола "да ги провери"...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1337 на: 10 Август 2012, 14:36:04 pm »
Ги пишал бе. Матичен ово оно, проверил во централа возачка ова она и пишал. На крај краева само матичен му треба.

Отсутен martinmax

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 168
« Одговори #1338 на: 10 Август 2012, 14:47:10 pm »

Може, мене ми имаат направено вака. Ми зеде легитимација "океј е мајсторе шибај" после 2 месеци ми стигна прекршочна. Педерче. Ова ми се деси во Кичево.

Ноќе беше, ми зеде документи се врати во кола "да ги провери"...

Ми се деси истово пред 3-4 години , ги зема документите и ми вика само ќе те опоменам овој пат не ти пишувам казна и после 2 години ми доаѓа документ дека не сум ја платил казната во рок од 7 дена ( која што никат не сум ја добил ) и дека треба да одам на суд... другото е историја

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1339 на: 10 Август 2012, 15:57:53 pm »
Дуле_,кажа дека му ја дал личната карта,џандарот ја видел и му ја вратил.Вие кажавте дека имате ист таков случај,а на крајот испадна дека во вашите случаи џандарот тркнал до фотокопир каде ја ископирал личната карта и после ви стигнале казни :D...

God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
« Одговори #1340 на: 10 Август 2012, 15:59:31 pm »
Дуле_,кажа дека му ја дал личната карта,џандарот ја видел и му ја вратил.Вие кажавте дека имате ист таков случај,а на крајот испадна дека во вашите случаи џандарот тркнал до фотокопир каде ја ископирал личната карта и после ви стигнале казни :D...

А мислиш не може да ти ги најде податоците само по Име Презиме и место на живеење?

Доволно му е да запамти име Мечето презиме БМВ живее во Битола роден таа и таа година ќе најде матичен и адреса и ќе ти ја допиши казната, не се секирај.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1341 на: 10 Август 2012, 16:01:57 pm »
Мене по матичен не можеа да ме најдат,не па по име и презиме. ;)

п.с можно е да и тоа би било најпедерската казна шо постои,но на суд ќе барам обавезно да дојди тој грдиот што ја пишал казната и да кажи како така ја пишал без мене да ме извести и без да ми даде записник.

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
« Одговори #1342 на: 10 Август 2012, 16:05:18 pm »
Мене по матичен не можеа да ме најдат,не па по име и презиме. ;)

п.с можно е да и тоа би било најпедерската казна шо постои,но на суд ќе барам обавезно да дојди тој грдиот што ја пишал казната и да кажи како така ја пишал без мене да ме извести и без да ми даде записник.

Не можеш да докажеш, јас имав и сведок во кола кој не е роднински поврзан со мене па адвокат ме советува дека најдобро е да ја избегнувам поканата за суд и да чекам да застари делото него да одам на суд и да се докажувам. Ниеден судија нема да пресуди во твоја корист.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1343 на: 10 Август 2012, 16:07:30 pm »
Зависи за шо прекршок те пишал.Јас порано немав куртулено за ниеден прекршок,во последните 2-3 години имам куртулено најмалку 4-5 пати.

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
« Одговори #1344 на: 10 Август 2012, 16:09:04 pm »
Зависи за шо прекршок те пишал.Јас порано немав куртулено за ниеден прекршок,во последните 2-3 години имам куртулено најмалку 4-5 пати.

Абе и јас да се бунам барем 50тина пати за казни на суд сигурно ќе ме пуштат најмалку 4-5 пати... :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #1345 на: 11 Август 2012, 04:24:16 am »
По поплаки од голем број на Кумановчани кои живеат на булеварот Октомвриска Револуција, за мотори кои рани утрински часови се тркаат по булеварот, нашата ни драга полиција конечно во акција ...

Најновиот муабет кој се слуша низ град, а го чув и од џандари е дека се опремиле со апаратура за мерење на бучност, и дека ептен наскоро и ова ке биде презентирано во вид на уште една нова глоба од 300-400 Е за сите оние кои надминуваат одредени децибели ...

Сабајлево другар беше на кино во полиција ради неносење на кацига, и на нив им било презентирано ова ...

Во ова ке им асистираат и станиците за Технички прегледи ...

Нека ни е на здравје, ке видиме колку ке се практикува, и ги чекаме деталите околу оваа глоба ...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #1346 на: 11 Август 2012, 08:23:29 am »
Паметно, паметно, многу најпаметно на свет! Само уште да им смислат казна за рокање народњаци од миљон киловатното појачало у кола, и уште и да се применуваат ригорозно ко` незастанување на пешачки, е тогаш може и ќе гласам. ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1347 на: 11 Август 2012, 11:16:05 am »
па редно беше... и да ти кажам го поддржувам ова... ми сечини дека некад моторџииве се натпреваруваат кој има побучен мотор и кој појќе писка кога ке го опнеш на пуна а не кој побрз...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #1348 на: 11 Август 2012, 23:36:16 pm »
Денес пред Тетово ме застана полиција и сакаше казна да ми пише зошто немало во сообраќајна дека се фабрички затемнети стаклата и ме прати на атест, дали е потребна промена на сообраќајна или незнаеше што збори?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1349 на: 11 Август 2012, 23:37:57 pm »
Колку ти се затемнети стаклата?