Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2107471 пати)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #1350 на: 11 Август 2012, 23:44:01 pm »
Вчера во Куманово си седам на една клупа и слушам нешто крцка, шкрипи... Си вика што е работава и се загледувам поубаво едни двајца типци во Голф 4 со скопски таблици ги вадат фолиите, а фолиите ќумур бела мачка не е гледа. Едниот имаше подотворен прозор и го слушам: Да ги вадиме и задниве да не не ебат пак џандариве..  ;D ;D ;D ;D

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #1351 на: 11 Август 2012, 23:52:20 pm »
Колку ти се затемнети стаклата?
Мислам 30% не сум сигурен

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1352 на: 12 Август 2012, 01:09:56 am »
Значи не ти се затемнети? Што дудлал тогаш?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1353 на: 12 Август 2012, 01:48:43 am »
Денес пред Тетово ме застана полиција и сакаше казна да ми пише зошто немало во сообраќајна дека се фабрички затемнети стаклата и ме прати на атест, дали е потребна промена на сообраќајна или незнаеше што збори?

ако има фолии, па макар и фабрички мора на атест... а ако си немал фолии, незнаел што зборува...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #1354 на: 12 Август 2012, 03:29:22 am »
Денес пред Тетово ме застана полиција и сакаше казна да ми пише зошто немало во сообраќајна дека се фабрички затемнети стаклата и ме прати на атест, дали е потребна промена на сообраќајна или незнаеше што збори?

ако има фолии, па макар и фабрички мора на атест... а ако си немал фолии, незнаел што зборува...

И да имал фабрички, колата поминува Атест приликом увоз во државата, каков пак сега Атест бара џандаров ако стаклата се фабрички затемнети?

Отсутен sinisa

• Редовен
« Одговори #1355 на: 12 Август 2012, 10:16:29 am »
Не е фолија, такво е стаклото, незнам и мене ме зачуди ми кажа мора да стои дека се затемнети оди си на машински да ти средат, ќе пишеше казна ама една будала им прелета и се испотепаа по него :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1356 на: 12 Август 2012, 11:58:53 am »

И да имал фабрички, колата поминува Атест приликом увоз во државата, каков пак сега Атест бара џандаров ако стаклата се фабрички затемнети?

томи... читај поубаво што пишав... знам што пишувам... значи фабрички затемнете т.е. тонирани стакла нема проблем... ако има фолии па макар и фабрички има проблем... а ако му се ќејфне на полицаецот ке те носи на технички и ке ти ги измерат стаклата... ако ти се предните потемни од 30% па нек се и фабрички затемнети ке јадеш казна од 300 евра... има закон кој кај нас дозволува максимум 30% затемнување на предните стакла... фабрички или не тоа е максимумот...

сега ке се појави некоји ке праша а што да му праам јас ако фабрички е затемнето поише... е па ќе мењаш стакла бе друже... тоа ти е исто како со фабричкиот плин што не се прифаќаше по колите... ќе мењаш... а и полицаецот од кај знае дека тебе стаклата ти се фабрички затемнети повеќе од 30%   ? и не само полицаецот туку и тој на технички и тој во машински, од каде да знаат дека ти се фабрички стаклата толку затемнети? твоето да-фабрички се со неговото не-не ти верувам. и неговото е појако од твоето...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен sinisa

• Редовен
« Одговори #1357 на: 12 Август 2012, 12:19:48 pm »
Значи требало да го пишат тоа кога сум ја регистрирал колата, а и не се предните затемнети самонзадните се и не верувам декансе повеќе од 30%

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #1358 на: 12 Август 2012, 19:22:48 pm »
Возилото не може да добие хомологација ако фабрички не ги заодоволува македонските стандарди. Затоа секој нов модел на автомобил се носи на хомологација, и сите варијанти се внесени во тие документи кои ги вади секој увозник. не верувам дека фабрички затемнети стакла треба да бидат внесени во сообраќајна. На секое фабрички затемнето стакло кое  е повеќе од 30% си е назначено затемнувањето, и полицаецот може да го прочита (или да му покажеш). Џандарот може да те прати на проверка, но казна не може да ти пише, зошто тој самиот неможе да докаже дека ти се повеќе затемнети. Ова зборам за фабрички. За фолии може одма да ти пише, ако не ти се внесени во сообраќајна.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен sinisa

• Редовен
« Одговори #1359 на: 12 Август 2012, 20:42:13 pm »
И јас знам дека фабрички тонираните стакла не се внесени никаде во сообраќајна, но он ме убедуваше како јас да знам дека не се фолии, морало да прочита за да знаел и да сум средел тоа зошто друг ќе ме казнел, се ненормално и неписмено :)

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #1360 на: 20 Август 2012, 03:15:13 am »
Ме упецаа прееска ....

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #1361 на: 20 Август 2012, 03:16:59 am »
Детали... мамата нивна!

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #1362 на: 20 Август 2012, 03:34:24 am »
Побрзав да стигнам еден другар, и, дечкиве само што се местеле на местото, истрча од спротивна уличка, и застани ...

Возев над ограничување сигурно ...
-Документи?
Му дадов меѓународна и сообраќајна...
- Кај ти е возачката?
Во друго возило ...

Излези надвор, да дуваш, која година си положил, отвори позади ...
Тој вториот гледам држи радар во рака, ама пробува да го вклучи во кола ...

Од кај идеш, и дали имаш пиено нешто?
Викам од фудбал, и не, не сум пиел ништо ...

Да биде иронијата поголема, и каиш си носев, и освен пречекорена брзина, се друго бев исправен...
Мислев дека ме измериле, и дека ке ми реди сега казни за све можно ...

Покажа Дрегерот 0.00... Ете, не ве лажам ...

Па кај идеш толку брзо?
-Колку возев, му викам ја, да знам да барам пријател ако сум над 30...
Немав време да гледам колку возам, овој будалава застана на сред улица ...

Па доста брзо, ми вика он ... А колку точно, прашувам ја, и вика он, не те меревме ...

Запишаа во евиденција, проверија на централа дека имам положена одамна, и тој ми вика, ке те пуштиме овој пат, внимавај нареден пат...

Со двајцата џандари седев на иста маса на свадба кај нивен колега, кој им беше филмот, стварно не знам, дали стварно не ме познаа ...
Ова е втор пат на тој ист џандар да ме застане и да ме прашува за алкохол ...

Тешко копиле е, сите се жалат, додуша, и го пеглаа во неколку наврати ...

Да се покаже силен, пишал казна тука во Куманово, на еден од телохранителите на лице од доста висок политички профил, па го јадеше немиен ...

Да им беше вклучен радарот, или да сум поминал 2-3 минути подоцна, ке ме изгореа жив ...

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #1363 на: 20 Август 2012, 04:12:29 am »
Добро е... следен пат на тоа место подзакочи малку...за секој случај.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #1364 на: 20 Август 2012, 04:59:17 am »
гзлар:)