Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2097449 пати)

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #1140 на: 19 Јули 2012, 22:06:23 pm »
Убаво кажа во секоја нормална држава, но ние не сме таа, пример мене сакаа да ме казнат зошто магленките ми се уклучувале во кривина, дали е тоа прекршок?
Мора некако да се наполни буџетот, а најлесно е кога ќе удрат со казни по народот!
Ама сакаа.Не те казнија.Им имаш укажано дека тоа е така фабрички и готово.И да те пишел лесно ке го докажиш тоа на суд и ке поминиш без ништо.И немојте да мислите дека во светот нема глупи,гнаси (итн.итн.) џандари.
Ама зошто да ме застанува и јас да се објаснувам со него 20 минути дека тоа е фабрички, му вртам тркалата да види дека другата се активира и он убеден дека тоа не е законски, да ми пише казна па да идам на суд да се убедувам дека тоа е фабрички не ми паѓа на памет, гнасни цајкани има секаде во светот ама овие кај нас единствени :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1141 на: 19 Јули 2012, 22:15:30 pm »
Не знам зошто ама тие споменици во темава се спомнати над 100000000000000 пати.Па ДО пред да ги изградат тие споменици јас имав платено околу 3000евра казни.Тогаш кај одеа парите.Едноставно има Закон,кој јас/ние сме го прекршиле и ке те казнат.Е сеа има случаи каде ке те пушти џандарот(поради Х причини),некогаш ке поминиш  со опомена,а почесто со казна.Почитувај ги правилата и нема да бидеш казнет.
Кога сум крив не барам ништо од фино и културно понашање на џандарот.
Ти си финансирал други проекти на владата, веројатно некоја предизборна кампања .. ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #1142 на: 19 Јули 2012, 22:17:53 pm »
Ваков случај со магленките се има случено пред мои очи и го пишаа дечкото за возење со магленки. Дечкото му вика таква е колата од фабрика а полицаецов абе што ме интересира ќе си ги исклучиш вика, ако била таква од фабрика немаше да помине на хомологација кај нас.
   Не знам кој гледа на хомологација дали се палат магленките или не значи дека се глупи тоа цајканите нема дилема ама  ај што се глупи па сакаат да изиграваат некој голем фактор.

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #1143 на: 19 Јули 2012, 22:21:44 pm »
Не се глупи они, на таков начин само ќе те казнат, треба и они да земат поголем процент месецот

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1144 на: 19 Јули 2012, 23:15:09 pm »
Процент поголем не земаат незнам кој ве лажи со такви муабети.Не ги бранам воопшто ама да си кажиме како шо е,пошо многу луѓе го читаат форумот па да не се прајме девици сеа.
А,ако веќе толку ти пречи тоа што глупиот цајкан неможел 20 минути да разбере дека магленките се активираат фабрички при вртење и ако толку ти пречело тоа,шо му застана,шо не го изгази и ич да не се замараш.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #1145 на: 19 Јули 2012, 23:17:21 pm »
Се казнува за глупости. - Факт.
Се казнува за нелогични работи. -Факт
Селективно се казнува. -Факт.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1146 на: 19 Јули 2012, 23:18:48 pm »
Имаат квота на казни која треба да ја исполнат во месецот - Факт!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1147 на: 19 Јули 2012, 23:19:06 pm »
Мене најмногу ми пречи последниот факт,за другите не се сложувам.Не дека не се случувало ама не до таа мера како што кажувате.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #1148 на: 19 Јули 2012, 23:19:30 pm »
ако возиш по пропис може да ти се фатат-факт:)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1149 на: 19 Јули 2012, 23:22:54 pm »
Со секое второ возење на автомобил кршиш најмалку едно правило. -Факт

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1150 на: 19 Јули 2012, 23:27:36 pm »
Дневно правам по миниум 40 прекршоци,а многу ретко ме казнуваат.Порано изгледа сум правел повеќе па затоа ме казнуваа често.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1151 на: 20 Јули 2012, 02:35:17 am »
Дневно правам по миниум 40 прекршоци,а многу ретко ме казнуваат.Порано изгледа сум правел повеќе па затоа ме казнуваа често.

ете гледаш... ти го дотерале паметот... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1152 на: 20 Јули 2012, 06:51:11 am »
Другари бе,

Прекршоци има и ке се прават, и да ке се казнува. Многу од Вас имате пријател џандар кој ви помага во незгодни ситуации, а уште почесто му должите услуга. Неретко таа услуга чини повеќе од казната.
Јас не сакам да познавам џандари, нејќам да молам, нејќам да се удварам. Нејќам да дужам услуга на џандар. Во дадена ситуација, ако успеам да се објаснам, ОК, ако не, и мислам дека сум во право ќе одам на суд. АКо не сум ќе си платам казна, казната е трошок како и трошокот за бензин, сервис, перење кола,паркинг. Возењето не е привилегија која завршува со турање гориво во колата.  Возењето е учество во сообраќај, и се сложуваме дека во колективна институција како сообраќај мора да постојат правила.
И јас исто не се сложувам на нелогични казнувања, малтретирања и докажувања, а и не ми је јасно зошто казните се сведени на 10 типа на прекршоци, коа имаат уште 100 кои пред нос им се и не се почитуваат. Сечење на ленти, незаконско прерипување на ленти, газење на полна линија на дупли булевар, возење во обратна насока на еднонасочна улица, паркирање на пешачка патека, оставање возило со месеци непоместено, инцидентен технички преглед, зборување на мобилен телефон без хендсфри, пешаци вон пешачки.... ова се казни кои помалку или ич не се застапени.

Они праат глупи намештаљки, со оној сребрениот Голф 4, а пред нос имаат еден куп други прекршоци....

Казните почнаа да не учат на цивилизациско возење, застануваме на пешаци на пешачки, пратиме брзина, не летаме на жуто да фатиме семафор, возиме малку посмирено. Останува на џандарите да се оправат, секако се на подобра позиција од пред десет години на пример, секако се пообразовани, секако се посмирени, а дека и таму има таленти, има и ќе има како и во секој друг сегмент.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1153 на: 20 Јули 2012, 09:39:59 am »
Со секое второ возење на автомобил кршиш најмалку едно правило. -Факт

Јасно. Но и самата инфраструктура те присилува на прекршок - ФАКТ. Како на пример најпрометната раскрсница во Скопје кај Мавровка и Судска.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1154 на: 20 Јули 2012, 11:34:47 am »
Додека тој мора да те казни - нема разбирање со џандар. Порано имаше.

Од друга страна кога ќе стартуваат камериве ќе се полни буџетот х5, погоди со чиви пари. Со парите од форумов претежно.