Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2096393 пати)

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #1065 на: 13 Јули 2012, 13:33:48 pm »
Вчера два пати ме запира полиција во рок од саат време.
1. Ме запира во Аеродром на 100 метри после Бисер кога возиш накај Лисиче. Ме запира и ми вика ај упали светла (а јас возам со позициони и око не ми трепнува) и терај.
2. Ме запира пред порта Влае од Ѓорче кога возиш накај Центар веднаш пред вклучувањето кон Партизанска. Ми вика: поминавте семафор на жолто „па и црвено“. А јас му викам другар тебе сонцево ти удрило во глава. Јас стоев на семафорот додека беше црвено и тргнав кога се запали зелено. А ти што правиш тука? Он ми вика, ај со дете си (јас сам бев со малата) бриши не се расправај. А јас му викам сега ќе ја оставам малата па ќе се вратам. Малата ја оставив и се вратив по 20-тина минути (за друга работа не за тоа) а нив ги немаше.

Пазете се од џандариве нездрави се.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #1066 на: 13 Јули 2012, 13:46:19 pm »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1067 на: 13 Јули 2012, 13:50:16 pm »
Овај муабет го имаме еднаш праено и сеуште не ми е јасно зошто кога имате забрана на возачката треба да извадите Нова.Или различни се законите за скопје и Битола ??? :D ;D
Мечето, зошто идиотите немаат начин (а постои уствари) како на новата возачка пластика да ти ја упишат забраната. А пошто си крив, кој те е*е има да си платиш! И тоа е тоа. Не знам кај вас таму во другата Битолска држава е решено ова?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1068 на: 13 Јули 2012, 14:24:12 pm »
Овде не треба да извадиш нова возачка да ти ја пишат забраната на неа.Едноставно ти седи во некоја фиока во полицијата возачката и после врвењето на забраната ти ја враќаат.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #1069 на: 13 Јули 2012, 14:30:30 pm »

Неможам секоја ден во исто место да го носам..

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1070 на: 14 Јули 2012, 15:18:35 pm »
Денес после 15:30 републичка ќе врши контроли на сите патишта, внимавајте. Ќе се сопира секое возило !

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #1071 на: 14 Јули 2012, 16:42:54 pm »
Да не прават претрес на возила? Треба на другар у Паланка да му однесам муниција ...

Сабајле у 4 ме застанаа џандари, и иако поминав на жолто, ме фати баш на влегување, а ја по шорцеви, од фудбал се враќав, ај да дуваш, викам ајде ...

0.00 покажа, ми врати документите, му викам, се гледаме утре, како бе? така, викам кај колега ти сме на свадба ...
Што не рече одма, и ми прогледа низ прсти за каишот ...

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #1072 на: 14 Јули 2012, 17:45:17 pm »
Да не прават претрес на возила? Треба на другар у Паланка да му однесам муниција ...

Сабајле у 4 ме застанаа џандари, и иако поминав на жолто, ме фати баш на влегување, а ја по шорцеви, од фудбал се враќав, ај да дуваш, викам ајде ...

0.00 покажа, ми врати документите, му викам, се гледаме утре, како бе? така, викам кај колега ти сме на свадба ...
Што не рече одма, и ми прогледа низ прсти за каишот ...
Зависи како ке им текне така прават претрес... али обично поминуваш само со документи...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1073 на: 14 Јули 2012, 17:47:31 pm »
Со црн голф ГТИ? Претрес не ти бега! ;D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Darshns

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • "A smooth sea never makes a skillful sailor."
« Одговори #1074 на: 14 Јули 2012, 18:10:16 pm »
А како што немаат пластики за возачки дозволи во МВР, процесов не да ќе иде глатко..

Здравје, треба да земам возачка за брзо време. Ми кажаа дека до Септември нема да може да издаваат возачки, демек им се расипале машините што ги прават возачките.

Е сега, ке може да возам со потврда дур добијам валидна возачка?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
« Одговори #1075 на: 14 Јули 2012, 18:13:14 pm »
Да.

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8000
  • Плинаш!!!
« Одговори #1076 на: 14 Јули 2012, 18:14:00 pm »
Сега на 18ти сум на сликање за нова возачка. Сакам да ве прашам дали знае некој дали треба да ја менувам и возачката книшка?????

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #1077 на: 14 Јули 2012, 18:55:56 pm »
да треба мислам зошто е поврзана со возачката ... Бројот на возачката го има и во книшката мислам а поените ако ги имаш ги препишуваат.
Негоо дознав дека имаат пластики и почнале да прават возачки... Така да има надеж

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #1078 на: 14 Јули 2012, 19:27:06 pm »
да треба мислам зошто е поврзана со возачката ... Бројот на возачката го има и во книшката мислам а поените ако ги имаш ги препишуваат.
Негоо дознав дека имаат пластики и почнале да прават возачки... Така да има надеж

Да бе, звонког од форумов се сликал на 11.05 мислаам и сега пред недела дена си ја земал, имале пластики ;D  Не се секирај ти, пред мене нема да ја земеш :D :D ќе ти пишам кога ќе ја земам јас...

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #1079 на: 14 Јули 2012, 20:43:11 pm »
Да бе, звонког од форумов се сликал на 11.05 мислаам и сега пред недела дена си ја земал, имале пластики ;D  Не се секирај ти, пред мене нема да ја земеш :D :D ќе ти пишам кога ќе ја земам јас...
А да туриме една кладба у пивце/сокче дека ке ја земам пред тебе ?