Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2097917 пати)

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #885 на: 26 Јуни 2012, 23:37:55 pm »
Епа се исушила едната врба, од кај 100 000 евра за нова? :P :)

Абе ако им било за врби што не кажаа ќе им дадев цело скопје да го посадат :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #886 на: 26 Јуни 2012, 23:44:54 pm »

Ај едно глупо прашање, дали некој некогаш е измерен на радар навечер?

Мене ме имаат измерено, во 23:00 . 69 кај што треба да возам 30.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #887 на: 27 Јуни 2012, 09:16:11 am »
Перверзњак.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #888 на: 27 Јуни 2012, 10:26:26 am »
И мене ме имаат ќарено на бул. Словенија, околу 2-3 сабајле. Ме начекаа како возам 80 и ситно, а возев побрзо ама закочив.

Ги прашав дали им е досадно што ме запреле во 3 сабајле.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #889 на: 27 Јуни 2012, 10:32:33 am »
И мене ме имаат ќарено на бул. Словенија, околу 2-3 сабајле. Ме начекаа како возам 80 и ситно, а возев побрзо ама закочив.

Ги прашав дали им е досадно што ме запреле во 3 сабајле.

А бе еден нон стоп ме стопира само за викенд, рано по сабајалечки, и ме тера да дувам ради алкохол и никако да ме фати пијан ...

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #890 на: 27 Јуни 2012, 11:53:09 am »
Неколку пати ме застанале навечер, од кој еднаш во парк после диско, јас навечеран навечеран, уште малку па прејаден и да излезе вечераното од мене. И ништо само документи ми побара и ме праша што сум пиел, а јас викам сок господине болен сум, и толку, стварно им беше досадно изгледа.

Наредно, на излез на Скопје кај Макпетрол, ме мереа и ме измерија, 112 мислам дека беше, па натегање држење лекции, а мене ми се брза ми се плаче, во Струмица саглам друштво не чекаше, тоа беше клучен момент за пресврт, прв пат го искористив џокерот повикај пријател да за ме пуштат побрзо и без казна. И што е најбитно му кажав на повиканиот пријател што е причината што брзам, и дека пак ќе брзам, за да му биде при рака телефонот додека да стигнам до Струмица.
Знам дека бев многу грешен, ама ако го видевте друштвото што не чекаше, сите ќе ме оправдавте :)

Имам случка кога ме имаат исклучено од сообраќај во возење, ми побараа само документи, ми проверија што имам во гепек,запишаа дека ме провериле и ме пуштија.

Ова се дел од оние застанувања кои ми биле повпечатливи, другите класика

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #891 на: 27 Јуни 2012, 14:16:43 pm »
И јас имам дувано многу пати заради моите светли очи и навечер ми светат ко да сум пиел, ако ми се спие па бетер светат :)

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 963
« Одговори #892 на: 07 Јули 2012, 15:44:40 pm »
Значи дефинитивно во Охрид не се сака Скопјанец!! Вчера ме сопреа накај 4 и ми пишаа за после 11.. и дував на апаратчето 0.2 ми извади а може да забележите кај мене на фејсбук опнавме 1 флаша во кадмо а пред тоа пола литро виски кај мене во стан.. лепиот му зборам со убаво.. и демек ми вика јави се на кој сакаш, му викам ок ѕвонам и ми вика не ти го земам телефонот.. алкохолот не е проблем али не смееш да возиш сеа...  КОЈ Е ОВОЈ ГЛУП ЗАКОН?!?!?! Ја можам и во 10 и во 4 истата беља да ја направам... не ги разбирам!! Полициска држава! Си играат кур со нас!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #893 на: 07 Јули 2012, 15:48:41 pm »
Нема да ти го земе он твојот телефон, треба он да добие позив ... ;)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4020
« Одговори #894 на: 07 Јули 2012, 15:53:47 pm »
Значи дефинитивно во Охрид не се сака Скопјанец!! Вчера ме сопреа накај 4 и ми пишаа за после 11.. и дував на апаратчето 0.2 ми извади а може да забележите кај мене на фејсбук опнавме 1 флаша во кадмо а пред тоа пола литро виски кај мене во стан.. лепиот му зборам со убаво.. и демек ми вика јави се на кој сакаш, му викам ок ѕвонам и ми вика не ти го земам телефонот.. алкохолот не е проблем али не смееш да возиш сеа...  КОЈ Е ОВОЈ ГЛУП ЗАКОН?!?!?! Ја можам и во 10 и во 4 истата беља да ја направам... не ги разбирам!! Полициска држава! Си играат кур со нас!

Епа шо возиш после 11 кога немаш 21 година. Јасно си стои во законот нема потреба да се буниш. Од 11 до 05 часот само со постар возач и мислам дека беше 0.0 промили алкохол.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #895 на: 07 Јули 2012, 15:54:43 pm »
Па 2 години одкако ќе положиш не смееш да возиш од 11 навечер до 6 мислам на сабајле...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #896 на: 07 Јули 2012, 15:58:55 pm »
Нема да ти го земе он твојот телефон, треба он да добие позив ... ;)
Многу точно.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #897 на: 07 Јули 2012, 16:03:30 pm »
Значи дефинитивно во Охрид не се сака Скопјанец!! Вчера ме сопреа накај 4 и ми пишаа за после 11.. и дував на апаратчето 0.2 ми извади а може да забележите кај мене на фејсбук опнавме 1 флаша во кадмо а пред тоа пола литро виски кај мене во стан.. лепиот му зборам со убаво.. и демек ми вика јави се на кој сакаш, му викам ок ѕвонам и ми вика не ти го земам телефонот.. алкохолот не е проблем али не смееш да возиш сеа...  КОЈ Е ОВОЈ ГЛУП ЗАКОН?!?!?! Ја можам и во 10 и во 4 истата беља да ја направам... не ги разбирам!! Полициска држава! Си играат кур со нас!

Јас завчера за истото ќе го јадев стапот, за среќа поминав без казна за после 11, па ми викаа сум се возел секој ден, сум парадирал незнам што...не дував но немаше потреба, од вода не покажува. Инаку смее со постаро лице, а алкохол не смееш ни капка. Тоа е, заради некоја будала ќе страдаме сите

И јас сум против глупавиве закони, никаков друг прекршок не правам, со појас возам за разлика од 90% од останатите во Битола...но комент, ако можеш плати ја во рок од 7 дена, ќе платиш (само) 200 евра

I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #898 на: 07 Јули 2012, 17:51:55 pm »
Добро е што не си го јадел и за алкохол, другарче го јадеше два пати во Скопје, што значи скопјанец мрази скопјанец? :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #899 на: 07 Јули 2012, 19:59:38 pm »
Пред пол саат спасив 800 еврона, детали за некој ден, да не случајно го откријам идентитетот на полицаецот кому сум му благодарен.