Томи, ти имаш среќа што Голфот ти е црн, покрај него и други голфови, Ауди, Мерцедеси и бенвиња им е забрането да застануваат. Зошто ретко кој Македонец вози таква кола. Јас бидејќи често возам накај Гостивар и секогаш гледам, застанати амерички, француски, руски, корејски, јапонски возила. Пази, мене со Спарк ме застанува да види дали сум регистриран и зошто возам со позициони светла и ми прави проблем што возам 90 каде дозволено е 80. А Аудија и Голфови што прошушуваат покрај мене и ќе ме издуваат од патот со 150 и повеќе не ги застануваат. Мене пред две години ми пишаа току таму казна 20 поена за возење со позиционо. Сум се испокарал со тие пичките зошто додека ме казнуваа не можевме да се разбереме од тие што шишкаа 150 каде дозволено е 80.
После со шурава правиме муабет и оправдањето му е: па што да праат и тие, мил им е животот, сите носат оружје во колите.
Некој ден ќе соберам докази и ќе ја тужам Македонија во Стразбур. Јас плаќам и патарина и даноци и струја и вода и радиодифузна такса и што уште не, и одозгора сум казнет поради лојалноста кон сопствената држава.
Ве има ли сопрено полиција,а да не застанете.Сигурно ги забележале бројките на таблицата.Дали ви стигнала дома честитка ?
Да, ме застанаа неколку километри подолу други полицајци. Се правев дека не сум забележал, ми видоа документи и ме пуштија.
Ај едно глупо прашање, дали некој некогаш е измерен на радар навечер?
Да, на Косово пред цементарницата во Г Јанковиќ